>Tips Tingkatkan Traffik Blog

>      Salam kawan-kawan , ramai diantara bloggers yang inginkan traffik yang tinggi dan perjalanan user online yang memerangsangkan tetapi menggunakan cara yang tak kena dan kekurangan sesuatu perkara . Disini aku ingin kongsikan tips-tips untuk meningkatkan perjalanan traffik yang baik .

   Semua orang tahu bahawa traffik ini penting kerana tanpa traffik yang mantap , earning iklan rendah dan blog suram . Ada tak sesiapa yang tak ingin sejumlah user online yang banyak ? mesti dikalangan anda yang tak tahu menahu sahaja yang akan kata ya . Blog aku adalah jenis blog Informasi + Personal . Tahu tak jumlah rekod user online di blog aku paling tertinggi berapa ? Lihat gambar bawah ini . Perjalanan rekod rekod user online tertinggi di blog aku :-



31 User Online





 42 User Online
 159 User Online

 373 User Online

 214 User Online

   Tidakkah korang teringin seperti aku ? disini aku share kan tips yang ringkas dan senang dimana korang pun mampu lakukan .


1) Update Entry 1-2 Sehari
2) Masukkan Entry Informasi , Gosip , Artis , Pendidikan , Info untuk traffik .
3) Masukkan Entry Personal dan promote entry itu untuk komen .
4) Blogwalking sentiasa dan buat contest untuk followers .
5) Join blog blog informasi , SEO untuk info dan topik yang hangat .
6) Membalas Komen di blog
7) Jadikan blog serbaguna ( Info+Personal+Luahan Hati+Pendidikan+Gosip Artis+Berita )
8) Alert isu hangat dalam setiap masa




   Itu sahaja untuk tips mengenai traffik , komen , followers dan user online . Bahagian bawah ni pula mengenai SEO . Apa itu SEO , sila search GOOGLE . Cara-cara untuk bermain SEO , anda perlulah :-


-Feedjit tak payah guna . nanti blog tak mesra SEO..
 
-Perenggan pertama keyword yang kita nak guna mesti bold..
 
-Jangan lupa ping entri tu.. Kalau tak buat penat je buat..
 
-Sebelum buat Entri SEO, check dulu keyword yang kita nak guna dekat google.. Kalau ramai sangat guna.. try ubah sikit bagi kurang sikit persaingan.

   

  Jadi jom belajar merubah jenis blog jika anda berminat ^_^ . Belajar SEO tak semestinya setiap hari jadi keyword tu . Ibarat macam main number , kalau kena keyword tu , untunglah KAMU :p

Posted on May 23, 2011, in Toturial. Bookmark the permalink. 14 Comments.

  1. >paling terbaik yg 18 meii tu..memang gile..!hahaha

  2. >hurm!!aik..bro paparan banyak nampak setahu saya la..kalau paparan banyak ni blog tu guna I****E..kalau salah sory la..hehe

  3. >@syafiqsulaiman: yang tu paling meletup bro :p huhuhu .

  4. >bestnye kalau ramai visit blog..

  5. >traffic ?? cmne tu😛

  6. >setuju sangat. blog aku UV x pernah lepas 100. Hari ni dah cecah 100++. sbb blog aku adalah mcm2 ada. informasi ada, tutorial ada, personal pun ada, tips2 bisnes pun ada. Pokok pangkalnya, meriahkan blog dengan pelbagai genre penulisan. barulah ada orang dtg membaca.tapi penyumbang trafik terbesar blog aku adalah dari Google. Thanks GOOGLE. I LOVE GOOGLE….

  7. >@Syukri Mohtar: kalau teringin cubalah ikut tips saye😀

  8. >@Blogger Melayu Jawa: blog informasi + tips + toturial + berita + info = ramai orang search tak kira waktu dan masa . kalau tak update sehari pun ada je visitor walaupun cukup2 makan .blog personal + luahan hati + diari = sekali update boleh la jumlah visitor tu , siap berkomen2 . tapi aritu dan jarang2 je la orang singgah sbb tak de yang berguna sangat dan jarang orang lain yang baru kenal nak amik tahu pasal kita😀

  9. >@Mss Ieza: traffik = user online = pageviews rekod = unique visitor😀

  10. >tu diaa.. dah bagi tips.. ehem3tengah tunggu masa sesuai nak jadikan blog ss sebagai blog seo ni. =)

  11. >@Siti Safiyyah: so ss tunggu ape lagi ? mari lah join . sama2 kita majukan blog :p

  12. >wah… ko nye blog memnag ada dalam bloglist aku la bro.. yg 18 mei tu entry ape bro?… hehe

  13. >@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine: wahh thanks bro .. 18 mei tu entry mengenai keputusan peperiksaan pspm 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: