Author Archives: farique92

>Terima Kasih Mas Ahmad Safwan, Aku Nak Berubah :)

>   Assalam kawan-kawan. Alhamdulillah dengan semangat yang diberikan kepadaku oleh peserta-peserta contest 3.0 aku yang telah memberikan point yang cukup menarik. Terima kasih juga terutamanya pada Mas Ahmad Safwan yang sudi membantu aku untuk berubah ke WordPress.



Lepas ni nak tukar header huduh ni πŸ˜€





   Serius aku tak tahu bab-bab wordpress ni. Tapi Alhamdulillah , Affan Ruslan dan Mas Ahmad Safwan sudi turunlah ilmu-ilmu mereka untuk mendidik dan menjinak-jinakkan aku didunia wordpress ni. InsyaAllah lepas habis contest 3.0 ni, aku nak belajar pakai hosting sendiri. Blog ni aku ingat, nak jadikan blog peribadi aku balik. Nak rampas status lama balik. Lepas-lepas banyak buat entry merapu-rapu, gaduh sana gaduh sini, cari pasal mamat tu cari pasal dengan mamat ni, idea makin bertambah. Indahnya ..







   Bukan apa, ramai yang bising blog aku dah tak best. Yeke ? beraninya korang ?! haha. Maklumlah dah kurang entry peribadi. Kalau buat entry peribadi ni, kena banyak perah idea. Nanti idea dah habis, sapa nak isi? huu. ( menangis sambil hentak-hentak kaki ke lantai ). Ini kerana aku bukanlah sehebat jejaka terhangat, macam mana pun tetap beridea. Apalah ilham brader merah tu..



   Walaupun aku tak hebat, tapi aku ada saingan rupanya. Lets fight ? mari mari. Haha, berlawan untuk memajukan diri sendiri la. Bagus apa. Kalau aku nak jadikan suffer8zine sebagai lawan aku boleh ka ? Abang hangat cakap suffer8zine ni adalah guru SEO yang humble. Yes, nak jadikan dia sebagai lawan. Kalau nak lawan entry yang paling ganas, Hati Cik Gadis boleh tak ? kebanyakkan blog yang aku singgah , ramai yang letak link dia dalam bloglist . Sehh ramai peminat. Nak lawan jugak.




   Oke Mas , aku dah sedia tempuh semua ni lepas habis contest 3.0 ni. Semoga Mas sudi bantu aku di wordpress nanti. 




  Quotes yang aku nak bagi : bagus kalau lawan kita itu dari group master, sebab cemburu itu pasti wujud. Bila sifat cemburu dah wujud, pasti kita akan usaha untuk mendapatkan sesuatu benda itu jugak . Tak percaya ? cubalah. Aku ingat pesan seseorang, jadikan tok guru kita sebagai lawan kita. Kerana kita kemungkinan adalah bakal penggantinya. πŸ™‚ 
   



http://www.sarul.cili.ws/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

Advertisements

>Download Drama Juvana TV3 Full Episode ( Episod ) Mediafire

>     Malam ini adalah malam terakhir Drama Juvana ditayangkan di kaca televisyen. Episod akhir Drama Juvana TV3 pastinya dinanti-nantikan peminat filem melayu kerana Juvana memiliki jalan cerita yang menarik. Bagi sesiapa yang ketinggalan, jom kita membaca sipnosis atau mari kita Download Drama Juvana Full Episod mediafire disini .




   
  


   Sinopsis Juvana TV3

Drama bersiri sebanyak 13 episod yang akan menemui penonton mulai 25 April ini berkisarkan mengenai seorang remaja berusia 17 tahun, Daim Yahya, yang didapati bersalah atas tuduhan membunuh ibu serta teman lelaki ibunya. Mahkamah menjatuhkan hukuman agar dia dihantar ke Sekolah Pemulihan Akhlak Wira Bakti, iaitu sebuah sekolah Badan Bukan Kerajaan (NGO), sehingga dia cukup umur untuk dibicarakan semula.
Daim menjadi mangsa buli oleh sekumpulan pelajar yang terbabit dengan kes jenayah yang serius. Raja, watak yang dibawa oleh Bront Palarae, warden yang tidak mempunyai perasaan belas kasihan enggan campur tangan dan hanya membiarkan kejadian itu terus berlaku. Tidak selamanya bernasib malang, Daim mempunyai harapan apabila Cikgu Zakiah (Izreen Azminda), satu-satunya guru wanita di situ, ditugaskan ke sekolah terbabit.

Zahiril banyak bermain emosi
DAIM, watak utama yang dibawakan oleh Zahiril Adzim, 27, seorang yang pendiam, kurang keyakinan diri dan sentiasa ditindas di atas kesalahan yang bukan miliknya. Disebabkan saiz tubuh badannya yang kecil, Zahiril sering membawakan watak remaja, namun kali ini watak yang diterimanya diakui agak berat berbanding sebelum ini.
β€œWatak Daim satu watak yang menarik dan tanpa berfikir dua kali saya terus setuju untuk melakonkan watak itu, iaitu sebagai seorang budak juvana. Ia adalah satu watak yang agak berat dan tidak senang untuk menjayakannya, tapi syukur saya boleh melakukannya. Pada mulanya, saya tidak banyak berdialog, di mana mimik muka banyak memainkan peranan. Bukan senang untuk melahirkan reaksi, seperti perasaan marah melalui muka saja. Ini adalah suatu perkara yang saya pelajari di mana jika kita mahu penonton rasa yang ingin kita sampaikan, kita juga sebagai pelakon harus merasainya sendiri di samping mendalami sendiri perasaan terbabit,” katanya yang ditemui di lokasi penggambaran drama berkenaan, di Hulu Langat baru-baru ini.
Tidak ketinggalan beraksi dalam drama ini ialah Izreen Azminda. Mungkin ramai peminat kurang mengenali wanita ini, tapi Izreen sudah menjayakan hampir lebih 20 drama tempatan, antaranya ialah Gelora Di Hati Sarah, Nenek Kebaya, Isabella dan sedang ditayangkan kini, Samson dan Delaila.
β€œSebelum ini saya banyak membawa watak kecil, dan sejak kebelakangan ini barulah saya mendapat watak yang menonjolkan diri saya. Begitu juga, dulu saya banyak menjayakan watak antagonis, namun drama Juvana memberikan saya peluang pertama melakonkan watak baik. Selain itu, ini juga adalah kali pertama saya memakai tudung dalam sesebuah drama. Saya sering menginginkan watak yang berlainan. Justeru apabila saya ditawarkan untuk berlakon dalam drama ini sebagai Cikgu Zakiah, tanpa rasa ragu, saya menerimanya dengan tangan terbuka,” kata bekas finalis Dewi Remaja 2007 ini.
  Oke , jom kita download Drama Juvana TV3 Full Episode di sini : wowberita| Download Drama Juvana TV3 Full Episod MediaFire
  Sumber : wowberita.com
    tags : download juvana full movie, download juvana tv3 2011, download drama juvana tv3 full episod, download juvana full episode, download juvana full episod, dowload juvana episod akhir, sipnosis drama juvana tv3

>UPDATE : Contest Raih RM160 Kutuk Dan Kritik Blog AbdulFarique.com

>

       Assalam kawan-kawan, oke kali ni aku nak update tentang contest Raih RM160 Kutuk Dan Kritik blog AbdulFarique.com ni. Penyertaan masih dibuka kepada umum. Setakat ini baru 12 penyertaan yang aku terima. Aku harap ramai lagi yang akan join sebab syarat-syarat penyertaan ni mudah saja. Ok mari aku tunjukkan keseluruhan peserta-peserta contest kali ni.




  1. http://www.sarul.cili.ws/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  2. http://affanruslan.com/live/contest-3-0-raih-rm160-kutuk-dan-kritik-blog-abdul-farique/
  3. http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  4. http://babylontaylorswift.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  5. http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  6. http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  7. http://syaf.frenzyfm.my/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  8. http://www.cikladies.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  9. http://shudte.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  10. http://review-gitarputeh.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm-160-kutuk-dan-kritik.html
  11. http://dalittledeeya.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  12. http://cintatulip.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
   Berikut adalah peserta-peserta yang menyertai contest 3.0 aku ni. Susah ke ? tak de la sangat. Korang cuba tengok macam mana geng-geng diatas ni mengasah fikiran mengutuk aku. Aku mahukan entry yang mampu sentapkan hati aku ni. List kat atas ni ada 3-4 yang membuatkan aku tersentap. Tapi sentap-sentap cokelat angin je la. hehe, korang tak nak lawan ?

  Hadiah contest :-



Hadiah Tempat Pertama

1) Wang Tunai – RM70

2) Topup Prabayar Maxis,Digi atau Celcom* – RM30 

3) Feed Blog Di ruangan Side Bar Selama 15 Hari

4) Promot Entry Terbaru Anda di Entry Terbaru Aku selama 8 Kali



Hadiah Tempat Kedua
1) Wang Tunai – RM30
2) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* – RM10
3) Feed Blog Di Ruangan Side Bar Selama 5 Hari
4) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 4 Kali


Hadiah Tempat Ketiga
1) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* – RM30
2) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 2 Kali


Hadiah Saguhati – 2 Pemenang
1) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* – RM5
2) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 1 Kali



    Takpe la , aku masih buka contest ni. Bagi sesiapa yang terniat hati nak join, join lah. Tarikh tamat adalah 9 Ogos 2011. Mungkin dipanjangkan mungkin dipendekkan. So, adakah  anda takut untuk mengutuk dan mengkritik blog aku ni ? πŸ™‚


   Nota : cepat-cepat-cepat , Join Contest 3.0 ini πŸ˜€

>USA vs Japan Women’s World Cup Final Score Result

>        Keputusan USA vs Japan pada perlawanan final women’s World Cup akan aku letakkan setelah tamatnya perlawanan ini. Yang pastinya, aku melihat perlawanan ini 78% dikuasai oleh USA pada separuh masa pertama. Berapakah Score yang mampu USA lakukan? sama-sama kita menunggu result perlawanan ini.






    Perlawanan telah berlangsung dari Commerzbank Arena in Franfurt, Jerman.



  


Keputusan Semasa USA vs Japan :
USA (2) vs (2) Japan

Keputusan Penuh USA vs Japan
USA (1) vs (3) Japan
*penalti Shout


    Nantikan keputusan sepenuhnya perlawanan ini disini. Marilah kita menyaksikan live final women’s World Cup di astro. Ada live la. Begitu juga dengan perlawanan Brazil vs Paraguay di Astro 811. Apapun, perlawanan ni.. rasa-rasa siapa yang menang ya , Congratulations JAPAN ! The Winner of Women’s World Cup 2011 πŸ™‚


>Alhamdulillah, Sedar Itu Satu Kebaikan.

>     Assalam kawan-kawan, episod kali ini mengenai sedar. Bukan senang kita nak sedarkan orang lain dan bukan senang untuk kita sedarkan diri kita sendiri kerana kita sendiri sedar sesuatu perbuatan itu salah tetapi kita saja saja buat tak sedar, begitulah sebaliknya bagi insan lain. Tapi tak kesemuanya begitu. Alhamdulillah, sepanjang apa yang aku menulis dan aku kongsikan kat blog ni, rupanya telah berjaya menyedarkan seseorang.




    Kawan-kawan, siapa yang tak nak tengok kawan-kawan berjaya.. tak kira di dunia dan diakhirat, kejayaan itu pasti ingin kita capai. Tapi kalau kita masih tak sedar siapa diri kita, pasti tak berjumpa dengan baik buruk diri kita ini. Bukan nak mengukur keburukan dan kebaikan diri kita, tetapi mahu memperbaiki keburukan dan menambah kebaikan sepuas-puasnya. Bukan senang kalau tiada usaha, bukan susah kalau ditambah keinginan.







    Akal dan fikiran adalah anugerah Allah S.W.T., perlukah kita mensia-siakan kelebihan ini? Gunakan dengan cermat dan sebaik-baiknya. Tak perlu tunjuk baik dengan orang lain, hanya berbuat baik dengan orang lain . Tak perlu membesarkan diri dengan kawan-kawan, hanya merendah diri kerana kita adalah hambaNya. sebesar manapun kita didunia, kecil lagi kita ini dengan Allah S.W.T. 






    Biarpun susah menemui titik noktah kebaikan, usaha kearahnya pun sudah menjadi satu kebaikan. Usaha, doa kepada Tuhan adalah perlu. Berbudilah kepada manusia, berbudilah kepada haiwan, berbudilah kepada tumbuh-tumbuhan. Sayangilah ciptaan Tuhan, sayangilah diri sendiri kerana SEDARLAH BAHAWA KITA ADALAH HAMBA ALLAH S.W.T.

>Keputusan Terkini/Penuh Malaysia vs Liverpool | Asian Tour 16 Julai 2011

>

       Kini Liverpool pula akan menentang pasukan Malaysia di Stadium bukit jalil untuk melengkapi jadul Asian Tour 2011 mereka ada 16 Julai 2011 jam 5.45 petang ini. Adakah Dirk Kuyt mampu jaringkan gol ? Adakah Safiq Rahim dan Safee Sali mampu jaringkan gol ? Sama-sama kita saksikan sebentar nanti. Tapi malangnya, Liverpool bermain tanpa Steven Gerrard. Wa Sedih tak dapat tengok . Jom aku bawakan keputusan Terkini dan penuh untuk anda semua πŸ™‚


      

Keputusan Terkini Malaysia vs Liverpool

Malaysia ( 3 ) vs ( 6 ) Liverpool

Keputusan Penuh Malaysia vs Liverpool

Malaysia ( 3 ) vs ( 6) Liverpool

– Safiq Rahim – 1 gol
– Charlie Adam – 1 gol *penalti
– N. Gog – 2 gol
– Safee Sali – 2 gol





   Ok , jangan risau aku sentiasa update entry ni. Aku rasa ada live kat astro kot. Kot je la, takut jadi macam perlawanan malaysia vs Arsenal aritu. Takde live langsung , tak support Malaysia langsung diorang ni. Fuh.
  
  tags : perlawanan malaysia vs liverpool 16 julai 2011, keputusan malaysia vs liverpool 2011, keputusan perlawanan malaysia vs liverpool 16 julai 2011, liverpool asian tour 2011 malaysia, malaysia xi vs liverpool 2011, keputusan terkini malaysia vs liverpool 16 julai 2011, keputusan penuh malaysia vs liverpool 16 julai 2011, keputusan malaysia vs liverpool asian tour, keputusan perlawanan liverpool asian tour.

>Keputusan Permohonan Ke IPTA ( Matrikulasi | STPM | Setaraf ) UPU 2011/2012

>     Keputusan UPU STPM/Setaraf 2011/2012 akan keluar 15 Julai jam 12 tengahari hari jumaat ni. Agaknya ramai yang tengah gementar sekarang. Ok, Keputusan untuk permohonan kemasukan ke IPTA ( Matrikulasi | STPM | Setaraf ) UPU 2011/2012 boleh disemak di portal dan laman web yang aku berikan dibawah ini secara online dan juga SMS . Jom Masuk Universiti πŸ˜€



 

Boleh disemak pada 15 Julai Jumaat Jam 12.00 Tengahari

Semakan Melalui Online


  • upu.mohe.gov.my – KLIK SINI – Lembah Klang
  • istudent.uitm.edu.my – KLIK SINI 
  • jpt.uum.edu.my – KLIK SINIUtara
  • intake.utm.my – KLIK SINISelatan


Semakan Melalui Sistem SMS

Sila taip: 

UPU RESULT [No. KP]  

dan SMS ke: 
15888 


Semakan Melalui Talian Hotline ( 10 Talian )

 03-8883585


   Semoga yang terbaik dan mendapat universiti & kursus yand diminati. Untuk semakan permohonan 

   Sila adu kepada kami di ruangan komen jika terdapat kesulitan salah link dan sebagainya KECUALI problem loading page dari portal berkenaan kerana yang pastinya portal-portal diatas sini akan mencapai traffik yang tinggi yang akan menganggu capaian anda untuk membuat semakan.
Penghormatan dan sumber : Khairul’s Blog dan UPU Portal


  tags: keputusan upu stpm/setaraf 2011/2012, keputusan permohonan ke ipta 2011/2012, keputusan permohonan kemasukan ipta 2011/2012, keputusan permohonan ke ipta matrikulasi/stpm/setaraf upu 2011/2012, keputusan upu 2011/2012, keputusan upu 15 julai 2011/2012, keputusan upu sesi akademik 2011/2012, keputusan upu 2011. 

>Keputusan Penuh Malaysia vs Arsenal | Asian Tour 13 Julai 2011

>Watch Live Streaming Malaysia vs Arsenal 13 July 2011 Online | TV Stream

>Contest 3.0 – Raih RM160 Kutuk Dan Kritik Blog Ini

>    Assalam kawan-kawan . Dah lama tak buat contest. Serius sekarang dah oke, teringin nak buat contest lagi. Ini contest kali ketiga. Setelah contest-contest yang lepas-lepas tu kan. Huhu. Ok kali ni aku nak anda Kutuk dan Kritik blog aku ni sebab bagi aku kutukan dan kritikan itu adalah sesuatu yang boleh disebut sebagai satu semangat untuk aku maju selangkah ke hadapan.



   Ok , contest kali ni aku nak simple-simple ja syarat-syaratnya. Ok jom aku ceritakan cara dan syarat nak join contest aku ni :-







1) Buat satu entry bertajuk : ”Contest 3.0 – Raih RM160 Kutuk Dan Kritik Blog Abdul Farique”.


2) Search ” abdul farique ” di google image dan pilih header aku atau berkaitan dengan aku dan letakkan di entry anda.


3) Kutuk dan Kritik blog aku tak kira dari segi apapun di entry tersebut. Tak kesah panjang tak kesah pendek , asalkan ada point. Lebih kurang macam ceritakan apa kekurangan dan apa yang perlu ditokot tambah diblog aku ni.


4) Tag seorang blogger . 


5) Dah Siap publish , paste link entry korang kat ruangan komen dibawah. Siap.


6) kalau sudi LIKE fanpage blog aku. Kalau sudi je la, kalau tak sudi takpe . :fuh






   Membebankan tak cara dan syarat untuk join contest ni ? takkan ? semua syarat diatas bahawa wajib dan diperlukan. Jika terdapat sebarang kepalsuan dan kekurangan, serta merta penyertaan anda tidak akan dikira dan dilayan sama sekali. Ceh ayat macam join contest juta-juta. Huhu. Syarat dan cara join korang dah tahu kan ? nak tahu apa hadiahnya ? jom tengok :-



Hadiah Tempat Pertama
1) Wang Tunai – RM70
2) Topup Prabayar Maxis,Digi atau Celcom* – RM30 
3) Feed Blog Di ruangan Side Bar Selama 15 Hari
4) Promot Entry Terbaru Anda di Entry Terbaru Aku selama 8 Kali


Hadiah Tempat Kedua
1) Wang Tunai – RM30
2) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* – RM10
3) Feed Blog Di Ruangan Side Bar Selama 5 Hari
4) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 4 Kali


Hadiah Tempat Ketiga
1) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* – RM30
2) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 2 Kali


Hadiah Saguhati – 2 Pemenang
1) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* – RM5
2) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 1 Kali


   Ok, itu je kot hadiahnya. Kalau ada rezeki, aku tambah-tambahkan hadiahnya lagi ok.  Aku harap penyertaan kali ni lebih banyak dari penyertaan kontest-kontest yang lepas. Aku nak ingatkan lagi, jikalau anda menang wang tunai, aku lebih mudah dan cepat memberikan hadiah jika korang pengguna maybank. Sebab maybank sebelah rumah. Bahahaha. Bab Topup tu aku akan bagi form nanti kat entry ni. letak no fon ye. Lebih selamat sikit.



   Aku akan pilih pemenang dari segi cara penyampaian, point yang diberikan, menyelak semua isi blog sebelum menyatakan sesuatu, dan aku seorang yang suka ayat yang ‘hidup’, jadi pandai-pandai  lah korang hidupkan ayat :p


Ok , tarikh tutup contest adalah 9 OGOS 2011 Kalau ramai join , aku akan tutup awal. Aku akan extend kalau penyertaan tidak menggalakkan tapi terhad la masa tu. Tapi yang pasti kalau korang join awal-awal, aku mengutamakan yang bersemangat. Semoga Anda bersedia. πŸ™‚




  Bab kutuk tu saja je nak buat ayat ganas. Lebih kurang macam review je contest ni. Jangan risau, Aku bukan mat sentap. Aku tak pernah sentap dan aku tak terasa hati langsung. Itulah aku. Tapi aku akan suka sebab amik berat namanya tu . huuu :p  tunggu lagi, jom join !!