Monthly Archives: May 2011

>Amazing Waterspout ‘Tornado’ Caught On Camera Off Australia

>

 Australia: Dramatic footage filmed from a helicopter by Australia’s Channel 7shows a series of powerful waterspouts near the coastal suburb ofTerrigal, on Australia’s New South Wales coast
  Several powerfulcolumns of swirling air could be seen blasting along the water’ssurface near the coastline. Channel 7 claimed the spouts reachedheights of up to 600 metres (nearly two thousand feet), but dissipatedas they neared land. The natural wonders came as strong winds and heavyrain also lashed other parts of the state, causing flash flooding andtraffic chaos in Sydney.

Sumber : RusiaToday

Advertisements

>Paul Scholes Bersara Dari Manchester United

>

MANCHESTER: Pemain tengah Manchester United, Paul Scholes mengumumkan persaraannya, hari ini, seterusnya menamatkan spekulasi sama ada beliau akan meneruskan untuk beraksi bersama juara Liga Perdana Inggeris pada musim depan. 
“Ia bukan keputusan yang saya ambil mudah, tetapi merasakan ini adalah tempoh sesuai untuk saya berhenti bermain bola sepak. Selepas menjadi sebahagian daripada pasukan yang membantu mencapai rekod kemenangan ke-19 bagi juara liga…ia adalah satu kebanggaan,” kata Scholes dalam laman web kelab itu, http://www.manutd.com. – REUTERS
Sumber Tersayang : Berita Harian

  Haha, nampaknya Manchester United akan kekurangan seorang lagi pemain tengah yang terbaik . Hehe..

>Kain Pelikat Pengubat Rindu

>

 KUALA TERENGGANU: “Dulu saya garang dan suka marah suami tapi selepas diceraikan saya amat menyesal. Kini saya tergila-gilakan bekas suami biarpun dia sudah berkahwin lain.
“Untuk mengubat rindu, saya minta kain pelekat dan tuala bekas suami untuk hidu baunya,” kata seorang janda hanya mahu dikenali sebagai Noor.

Wanita berusia 49 tahun itu mengaku perceraian dengan suaminya dua tahun lalu berpunca daripada kesilapannya sendiri yang tidak mahu dikongkong dan suka memarahi suami biarpun ketika itu dia bekerja sebagai guru mengaji al-Quran.
 http://www.hmetro.com.my/articles/Mintapelekatubatrindu/pix_middle
 Noor…Menyesal
Noor berkata, sikapnya itu menyebabkan rumah tangganya sentiasa diselubungi masalah hingga dia nekad meminta cerai daripada suaminya.
innity_country = “MY”;innity_client = “72”;innity_zone = “591”;innity_channel = “”;innity_keyword = “”;
“Selepas bercerai, saya hanyut dalam kehidupan melalaikan seperti sering ke pusat karaoke mengubati kekecewaan,” katanya yang dikurniakan lima cahaya mata hasil perkongsian hidup itu.
  Sumber : MyMetro
   Hmm macam-macam cerita sekarang. Kerana sikap diri akhirnya kita akan menyesal nanti 😦

>Maaf , Aku Tak Dapat Jadi Seperti Dulu

>    Salam kawan-kawan , sekali lagi aku terpaksa tinggalkan blog untuk sementara dan pastinya blog ini akan tak ber-update mungkin . Aku hanya dapat update kiranya aku pergi ke Cyber Cafe sahaja. Huhu , Sedih bangat. Apa nak kata, terima je la laptop dah rosak. Banyak Header yang tertangguh dan aku tak dapat lagi tolong bloggers .

 

   Streamyx pula tunggu masa nak kena potong. Laptop dah rosak kan ? so biarlah. Lemas nak fikir. Semak otak dah. Lagipun 3 haribulan 6 2011 ni berangkat ke Gemencheh Negeri Sembilan. Pergi lepak kampung pula. Tenangkan otak yang dah berabut ni. Oke la, buat sesiapa yang masih sayang dan berkena mengena dengan aku, aku harap korang sudi lagi menunggu kedatangan ku semula.



  Ades ayat gila pasrah. Terus terang cakap, aku akan rindukan BCR Chat Room dan pastinya aku akan rindukan kekasih sejati aku ni , abdulfarique.com 😦 . Takpe la , nak buat camne. Berat lagi bahu memikul ni. Buat yang beriklan dengan aku, jangan risau tetap dibayar walaupun bagaimana sekali pun . Itu semestinya 🙂 , asalkan ingatkan aku kat facebook aku ke kat emel ke kerana terus terang, aku seorang PELUPA. jadi , ini sahaja lah dari aku sekarang ni.


  Kalau aku ke cyber cafe, InsyaAllah aku akan update blog. Kalau tak pergi, maka tak hidup traffik blog ni lagi 😦 . Sabarlah AF , huhu . Ini sahaja la kot, hmm Bye korang.. Miss semua, Assalamualaikum..

>Live Streaming Online Konsert Akhir Mentor 5 | 29 Mei 2011

>

 
Malam ni bakal berlangsungnya konsert akhir mentor 5 yang dinanti-nantikan oleh kesemua peminat mentor musim ke lima. siaran langsung konsert mentor 5 akan berlangsung dari stadium melawati shah alam. siaran live streaming konsert akhir mentor 5 akan bermula pada jam 9 malam ini.

Untuk menonton live internet streaming, sila klik pautan Live Streaming Konsert Akhir Mentor 5.

Tags: konsert mentor 5 finale, konsert final mentor 5, live streaming konsert akhir mentor 5

 

>3 Terbunuh Dan 8 Cedera Ringan Di Dalam Letupan Kilang Kimia Di China

>

BEIJING: Tiga terbunuh dan lapan mengalami kecederaan dalam letupan di sebuah kilang kimia di timur China, kata pihak berkuasa.

Kerajaan bandar Zibo, wilayah Shandong berkata, polis sedang menyiasat punca kejadian di kilang kimia berkenana milik Shandong Baoyuan Chemical Co. Ltd. 

innity_country = “MY”;innity_client = “17”;innity_zone = “603”;innity_channel = “”;innity_keyword = “”;
Kenyataan itu berkata, kejadian malam tadi itu mengakibatkan dua mati di tempat kejadian manakala seorang mati di hospital. 

Lapan lagi mengalami kecederaan ringan dan dirawat di sebuah hospital. – AP 

Sumber Tersayang : Bharian


  Hari ni , kematian lagi T__T

>Keputusan Manchester United Vs Barcelona 28 Mei 2011 | Live Streaming Online

>

UEFA Champions League FC Barcelona vs Manchester United Final Live Streaming 28 May 2011 Wembley Stadium. watch man utd vs barcelona hd streaming here. Barcelona vs Manchester united champions league final live stream match telecast online. Watch Barca v Manutd live stream match online on internet tv. Neo Sports Online give you 100% HD quality live streaming football tv channel. where you can easily watch live this exclusive match online. It is the biggest fighting match of uefa 2011 with Spanish and England football club. FC Barcelona and Manchester United FC will visit Wembley on Saturday 28 May out to write another chapter in their rich history – the past suggests there will be little to choose between them. The UEFA Champions League Trophy met up with some old friends at Craven Cottage on the latest leg of its tour of London, with visiting Liverpool FC fans delighted to see ‘Ol’ Big Ears’ again. The 2011 UEFA Champions League Final, to be played on Saturday 28 May at 19:45 local time at Wembley Stadium, London.
FC Barcelona vs Manchester United UEFA Champions League FC Barcelona vs Manchester United Final Live Streaming 28 May 2011 Wembley Stadium
Match Details:
Team: FC Barcelona vs Manchester United
Time: ime: 19:45 CET (Local), 19:45 UK, 2.45pm EST, 2:45am China
Tournament name: UEFA Champions League
match: Final
Location: Wembley Stadium, London.
  Keputusan Sekarang : Barcelona 3 – 1 Manchester United ( 2nd Half Time )

>Keputusan Live Perlawanan Pelita Jaya vs PSPS Pekan Baru | Safee Sali

>    Perlawanan di antara Pelita Jaya menentang PSPS Pekan Baru akan bermula pada malam ini pada 28 Mei 2011 . Adakah Safee Sali berjersi 55 akan bermain malam ini untuk pasukan Pelita Jaya ? Adakah Safee Sali akan menjaringkan gol buat Pasukan Pelita Jaya lagi ? Apakah Keputusan perlawanan ini ? Sama-sama kita saksikan pada malam ini ya.

 

   Semoga Safee Sali terus sukses dan berjaya untuk perlawanan ini. Kerana Safee Sali , kebanyakan orang Malaysia penyokong Pelita Jaya. Nampak tak? Safee Sali menjadi tali persaudaraan juga 😀 Ok info untuk perlawanan malam ini:-

Keputusan Perlawanan Pelita Jaya VS PSPS Pekan Baru : SyafiqOrangMelaka ( *keputusan ada diletakkan selepas perlawanan tamat)


Tengok Live Perlawanan pelita Jaya VS PSPS Pekan Baru : MivoTV Indonesian , kemudian pilih channel ANTV ( *Untuk yang memiliki kelajuan Mbps sahaja)

Result : PSPS 1 – Pelita Jaya FC 0.



  Safee sali , semoga ada jaringan gol dari anda dan aku harap semoga Safee sali terus sukses 😀



tags: Safee sali, safee sali 55, safee sali pelita jaya, perlawanan pelita jaya 28 mei 2011, keputusan perlawanan pelita jaya vs psps pekan baru, live perlawanan pelita jaya 28 mei 2011, live perlawanan pelita jaya vs psps pekan baru 28 mei 2011, perlawanan safee sali pelita jaya.

>Nurul AF2 Bernikah 28 Mei 2011 Ini

>

Penyanyi Nurullah Abdul Hamid (Nurul AF2), 29, bekas pelajar Akademi Fantasia musim kedua (AF2) bakal bernikah pada 28 Mei ini dengan pensyarah, Mohd Munzil Muhamad, 28, di rumah Nurul di Petrajaya, Kuching.
 https://i0.wp.com/mstar.com.my/archives/2011/4/16/mstar_hiburan/nurul1.jpg
 
Kedua-dua mempelai akan diraikan dalam sebuah majlis resepsi sehari selepas itu di sebuah dewan di Kuching dengan konsep perkahwinan dalam taman bertemakan warna hitam-merah.
 
 
Sementara majlis resepsi di sebelah pengantin lelaki akan berlangsung di De Palma Hotel Ampang, pada 3 Jun depan.
 
 https://i0.wp.com/mstar.com.my/archives/2011/4/16/mstar_hiburan/nurul2.jpg

“mereka bertunang pada 4 Februari tahun ini setelah berkenalan pada Julai tahun lalu”

Sumber ternama : Illutrasiaku

>Treler dan 3 Bas Berlanggar di Kilometer 282.5, Lebuhraya Utara-Selatan

>

IPOH: Dalam kejadian jam 1.40 pagi semalam, 10 penumpang bas cedera apabila tiga bas ekspres dan sebuah kereta terbabit dalam kemalangan dengan treler berhampiran Kilometer 282.5, Lebuhraya Utara-Selatan berhampiran susur Simpang Pulai.

“Saya terkejut apabila treler berkenaan tiba-tiba mencelah masuk ke hadapan laluan saya menyebabkan cuba mengelak sebelum dua bas di belakang berlanggar,” kata pemandu bas ekspres Sri Maju, Jamaluddin Azmi, 40-an.

“Saya memandu bas di lorong kanan sebelum sebuah treler menghimpit ke laluan saya. Akibatnya saya menekan brek untuk mengelaknya.
“Pada masa sama, sebuah kereta Proton Persona di belakang bas saya turut membrek secara mengejut tetapi tak sempat menyebabkan dia merempuh bas saya,” katanya.
Menurutnya, sebuah lagi bas ekspres yang mengekori rapat di belakang kereta itu turut membrek bagi mengelakkan merempuh kereta itu.
“Malangnya sebuah lagi bas ekspres yang berada rapat di belakang bas kedua itu gagal mengelak sebelum merempuh bas di hadapannya,” katanya yang dalam perjalanan dari Alor Setar ke Johor Bahru.
  Berita Selanjutnya di : MyMetro
  harap-harap semua penumpang dan yang terbabit selamat…