Category Archives: BolaSepak

>USA vs Japan Women’s World Cup Final Score Result

>        Keputusan USA vs Japan pada perlawanan final women’s World Cup akan aku letakkan setelah tamatnya perlawanan ini. Yang pastinya, aku melihat perlawanan ini 78% dikuasai oleh USA pada separuh masa pertama. Berapakah Score yang mampu USA lakukan? sama-sama kita menunggu result perlawanan ini.






    Perlawanan telah berlangsung dari Commerzbank Arena in Franfurt, Jerman.



  


Keputusan Semasa USA vs Japan :
USA (2) vs (2) Japan

Keputusan Penuh USA vs Japan
USA (1) vs (3) Japan
*penalti Shout


    Nantikan keputusan sepenuhnya perlawanan ini disini. Marilah kita menyaksikan live final women’s World Cup di astro. Ada live la. Begitu juga dengan perlawanan Brazil vs Paraguay di Astro 811. Apapun, perlawanan ni.. rasa-rasa siapa yang menang ya , Congratulations JAPAN ! The Winner of Women’s World Cup 2011 🙂


Advertisements

>Keputusan Terkini/Penuh Malaysia vs Liverpool | Asian Tour 16 Julai 2011

>

       Kini Liverpool pula akan menentang pasukan Malaysia di Stadium bukit jalil untuk melengkapi jadul Asian Tour 2011 mereka ada 16 Julai 2011 jam 5.45 petang ini. Adakah Dirk Kuyt mampu jaringkan gol ? Adakah Safiq Rahim dan Safee Sali mampu jaringkan gol ? Sama-sama kita saksikan sebentar nanti. Tapi malangnya, Liverpool bermain tanpa Steven Gerrard. Wa Sedih tak dapat tengok . Jom aku bawakan keputusan Terkini dan penuh untuk anda semua 🙂


      

Keputusan Terkini Malaysia vs Liverpool

Malaysia ( 3 ) vs ( 6 ) Liverpool

Keputusan Penuh Malaysia vs Liverpool

Malaysia ( 3 ) vs ( 6) Liverpool

– Safiq Rahim – 1 gol
– Charlie Adam – 1 gol *penalti
– N. Gog – 2 gol
– Safee Sali – 2 gol





   Ok , jangan risau aku sentiasa update entry ni. Aku rasa ada live kat astro kot. Kot je la, takut jadi macam perlawanan malaysia vs Arsenal aritu. Takde live langsung , tak support Malaysia langsung diorang ni. Fuh.
  
  tags : perlawanan malaysia vs liverpool 16 julai 2011, keputusan malaysia vs liverpool 2011, keputusan perlawanan malaysia vs liverpool 16 julai 2011, liverpool asian tour 2011 malaysia, malaysia xi vs liverpool 2011, keputusan terkini malaysia vs liverpool 16 julai 2011, keputusan penuh malaysia vs liverpool 16 julai 2011, keputusan malaysia vs liverpool asian tour, keputusan perlawanan liverpool asian tour.

>Keputusan Penuh Malaysia vs Arsenal | Asian Tour 13 Julai 2011

>Watch Live Streaming Malaysia vs Arsenal 13 July 2011 Online | TV Stream

>Kapten Liverpool, Steven Gerrard Tak Ke Malaysia 16 Julai Ini.

>PEMINAT tanah air yang ghairah menunggu kelibat kapten Liverpool, Steven Gerrard menentang skuad Harimau Malaya di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 16 Julai 2011 ini boleh melupakan impian besar itu. 


Semalam, pemain England berusia 31 tahun itu yang sepatutnya berlepas bersama pasukan Ahad ini mengesahkan dia terpaksa menarik diri daripada Jelajah EPL Asia 2011 untuk menyambung program pemulihan di Melwood selepas pembedahan akhir musim lalu.

“Saya minta maaf tidak dapat bersama peminat kami di Malaysia dan China,” kata Gerrard kepada laman web kelab (www.liverpoolfc.tv), semalam. “Saya sudah lama menunggu saat kunjungan ke Asia dan bertemu peminat setia secara lebih dekat.”

Sementara itu, pengurus pasukan, Kenny Dalglish turut menyuarakan rasa kecewa dengan perkembangan terbaru itu. 





Baca Selanjutnya Di : Bharian

   Nampaknya, para peminat You Never walk alone terpaksalah melupakan hasrat untuk berjumpa kapten liverpool tu. Huhu, mesti pasrah. Tapi lain-lain rasanya masih ada. Paling kegemaran lah, Luiz Suarez. Pengganti Fernando Torres tu. 16 Julai ni, rasanya boleh tak nak turun Bukit Jalil ? huhu .

>Perlawanan Seterusnya Kelayakan Piala Dunia Zon Asia 23 Julai 2011

>Video | Keputusan Taiwan vs Malaysia 3 Julai 2011

>    Keputusan perlawanan Taiwan vs Malaysia 3 julai 2011 petang tadi berakhir dengan 2-3 . Malaysia kalah ditempat lawan setelah taiwan mempunyai kelebihan 2 penalti. 2 gol dari Malaysia yang dihasilkan oleh 2 sepakan percuma oleh Aidil Zaquan dan Safiq Rahim . Saksikan Video Jaringan Taiwan vs Malaysia 3 julai 2011 yang dihalakan disini .



Taiwan (3) vs (2) Malaysia



    Apa-apa pun Malaysia berjaya ke peringkat kelayakan seterusnya setelah menang agregat 4 – 4 dan kelebihan Malaysia dari kelebihan dari jaringan di tempat lawan . Tahniah kepada Malaysia.






   Untuk menyaksikan video jaringan pada perlawanan taiwan vs malaysia ini anda boleh saksikan di SINI .







   

>Keputusan Penuh Malaysia vs Taiwan ( Taipei ) | 29 Jun 2011

>    Keputusan penuh malaysia vs taiwan di stadium bukit jalil berakhir dengan 2-1 sepenuh masa . Malaysia juga berjaya membuahkan gol pada minit ke 28 oleh shafiq rahim dihasilkan dari tendangan swinger yang mengenai palang lawan . Gol kedua Malaysia diperolehi pada masa kedua minit ke 54 oleh tandukan Aidil Zaquan . Pada minit ke 76 , kumpulan lawan memperolehi 1 gol saguhati. Tahniah Malaysia Menang 🙂

Full Time

Malaysia 2 – 1 Taiwan




   Malaysia pada mulanya menguasai 68% peratus perlawanan pada malam tadi dan sedikit goyah di bahagian pertahanan pada babak masa kedua. Malaysia juga telah menerima 2 kad kuning dan mempunyai kelebihan 6 tendangan sudut.






   Nota : Malaysia main best tadi. Tapi masuk je babak masa kedua , Safee Sali terpaksa keluar sebab injured. Aduh , patutlah jarang buat gol kat Pelita Jaya . Bagi aku Malaysia bermain dengan penuh professional. Hold dan bila ada peluang , attack. 




  Alhamdulillah walaupun berbekal 2-1 di tempat sendiri , aku harap bekalan itu tak pasukan Malaysia sia-sia hari ahad ini di tempat lawan , Taiwan. Good Luck for Malaysia 😀

>Malaysia vs Taiwan | 29 Jun 2011

>    Perlawanan kelayakan Piala Dunia FIFA 2014 Brazil peringkat asia. Malaysia vs taiwan pada 29 jun 2011 jam 8.45 malam di stadium bukit jalil.




  Perlawanan penting bagi skuad Harimau Malaya pada malam ini pada pukul 8.45 malam menentang skuad taiwan bukannya satu misi yang mudah. Dengan turunnya pemain kelab indonesia , Safee Sali di bahagian jentera serangan membantu skuad Harimau Malaya bergegar gawang gol lawan .






   Perlawanan Malaysia vs Taiwan ini anda juga boleh menonton secara live dari astro arena di channel 801 bermula pada 8.45 malam nanti. 




  Berapakah gol yang anda rasa Malaysia akan buat ? hehe ce cite ce cite XD

>Raphael Varane Transfer To Real Madrid

>LENS: Pemain pertahanan remaja Perancis, Raphael Varane menandatangani kontrak bermain untuk kelab gergasi Sepanyol, Real Madrid daripada kelab divisyen kedua Perancis, Lens


Pemergian bintang muda itu disahkan presiden kelab itu, Gervais Martel.

Berusia 18 tahun, Varane hanya melengkapkan 23 penampulan dalam Ligue 1 musim ini yang menyaksikan Lens tersingkir.

Dia menandatangani kontrak dengan Real untuk enam tahun selepas lulus pemeriksaan perubatan. 

Varane, dianggap antara pemain pertahanan muda yang semakin menyinar dalam liga Perancis. 

Perpindahannya ke Real dilaporkan bernilai 10 juta Euro, menurut beberapa sumber. – AFP 





  Sumber : Bharian 




Wah , Real Madrid tak habis habis membeli player lagi . Di Maria player kegemaran aku kat Fifa online 2 pun real madrid kebas ..