Monthly Archives: March 2011

>Peraduan Review Blog Transformasi AF .

>

   Salam . fuhh dah lama AF tak buat peraduan . Ok kali ini AF nak cuba buat contest sekali lagi . Contest kali ni AF akan buat peraduan Review Blog baru AF ni . AF harap ramai lah yang sudi join . Sejak kewangan yang terlebih mencukupi ni , AF teringin nak buat peraduan . Akhirnya berjaya jugak .
   AF pun kadang-kadang teringin jugak nak join-join peraduan ni tapi AF dah tau da , memang AF akan kalah . hahaha . ok la , syarat-syarat pertandingan semua ada kat bawah ni . Jom kita check it out πŸ™‚
   
Syarat-syarat pertandingan.
  1. Buat satu entry bertajuk β€œContest! RM100 untuk dimenangi dari abdulfarique.com .
  2. Copy banner yang di atas dan ‘link’kan kepada www.abdulfarique.com.
  3. Buat satu entry review tentang blog  www.abdulfarique.com  dan apa yang patut AF transformasikan dalam entry contest tadi .
  4. Copy dan paste link korang kat bahagian komen di abdulfarique.com
  5. Copy header AF dan paste di entry blog korang .
  6. Terbuka bagi sesiapa yang follow blog AF .
  7. Tag 3 orang .

 Hadiah Utama
1. 1st Prize = Wang Tunai RM100 , Topup RM10 .
2. 2nd Prize = Domain .com bernilai RM30 , Topup RM10.
3. 3rd Prize = Header Bernilai RM10. Topup RM5 .
4. Saguhati = Topup RM5 .
5. Saguhati = Topup RM5 .
  Ini lah dia syarat-syarat serta hadiah hadiah peraduan AF ni . AF mulakan peraduan ni pada hari ini dan akan berakhir pada 19.04.2011 . Mari-mari join . InsyaAllah kalau jumlah penyertaan banyak AF akan tambah hadiah lagi dan bukakan lagi 5 pemenang . AF harap ramai lah yang join ye . Tapi ingat sekali lagi . Follow AF + Copy header AF + Buat Entry tentang Peraduan ni + masukkan sekali Review Blog AF dalam entry peraduan + Dah Siap komen link entry kat entry ni . Jom mai pakat ramai-ramai kita join na ! πŸ™‚

Ditutup Awal kerana contest ketiga hampir dekat !
Tarikh Tutup , 07/04/2011
 
  1. http://cinqleafclover.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  2.  http://citeje.com/?p=824
  3. http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/contest-rm-100-untuk-dimenangi-dari.html
  4. http://farahshahirah.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html         
  5. http://sunshineandsunlight.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  6. http://moipunyerblog.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  7. http://akulahe-rapasha.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  8. http://dalittledeeya.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  9. http://zlfa97.blogspot.com/2011/03/contest-bernilai-rm100-untuk-dimenangi.html
  10. http://noormurniothman.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  11. http://nuramalinayazid.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  12. http://greentiqo.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  13. http://atasawanbiru.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  14. http://finawani.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  15. http://adialuvluze.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

Advertisements

>Bloglist Terhangat : Domain Percuma Bulan Ini Milik ……..

>    Salam . AF kembali lagi nak bagi 1 domain .com percuma untuk geng bloglist terhangat dan emas AF . Jangan risau , setiap tengah bulan AF akan berikan domain percuma untuk bloglist terhangat dan emas AF . Nak tahu tak agaknya siapakah yang terpilih untuk bulan ni ? 

   Untuk bulan ni AF dengan sukacitanya memberikan domain percuma buat mimieazam kerana kesetiaan meletakkan AF di bloglistnya walaupun AF sudah lama tak dapat nak online . Kepada bloglist AF yang lain , jangan risau korang AF akan pilih juga . Macam yang AF kata setiap bulan AF akan pilih 2 bloggers . 

  Apa apa pun AF nak ucapkan terima kasih buat semua yang menyokong pembangunan blog AF dan AF harap AF masih lagi mempunyai pembaca setia dan pengunjung di blog ini . AF pun sekarang ni tengah kurang idea untuk memantapkan penulisan AF . Jadi untuk mengelakkan AF terbuat entry mengarut , AF hentikan dulu penulisan AF . InsyaAllah bila AF dah banyak idea AF akan kembali dengan penulisan AF .

  Kepada mimieazam tolong buatkan satu entry dan ceritakan nama domain apa yang anda suka , minat dan mahu . Pastikan anda dah check sama ada masih kosong . Anda boleh menghubungi AF pada 5 hari bulan 4 tahun 2011 untuk AF aktifkan domain anda ye . Diharap bersabar . AF harap anda akan dapat merasai faedah kerana menyertai bloglist AF . Sekian .. Assalamualaikum πŸ™‚  

AF : Jom kita baca tentang Budak Jawa yang baru selesai urusan Pendaftaran SPM ulangan ? Selesai Sudah Urusan SPMU , Tinggal Tunggu Masa Je .

>Karaoke : Senarai Lagu Nama-Nama Wanita

>

  Salam kawan-kawan ,  kalau pergi ke karaoke , pastinya kita akan luahkan perasaan dan bergembira dengan apa yang kita nyanyi itu . Disebabkan aku ni rockers jiwang , aku lebih suka nyanyi lagu jiwang ni . Hihi , dalam hati ada taman . Sebut pasal karaoke , semalam aku da pergi dengan kawan-kawan . Saja-saja pergi nyanyi kan . Siapa yang suka nyanyi lagu nama-nama wanita ? ( brader2 je ) . Mesti yang bawa isteri atau wanita suka mencari lagu yang berkait rapat atau berkaitan dengan kekasihnya betul tak ? hihi .

  Ok jadi aku pun sediakanlah senarai lagu nama-nama wanita untuk dijadikan panduan dan rujukan buat geng-geng yang tengah mencari lagu-lagu yang berkaitan dengan awek/isteri beliau . Ye la kan , kalau merajok kita nyanyi kat diorang .. Kan romantik :p . Jadi ayuh kita check it out πŸ™‚

 Lagu Nama-Nama Wanita

diolah dari rockapak.org/forum
ayuh kawan-kawan join rockapak.org sekarang !
angelina-gravity
azura-jamal abdillah
amanda gadisku-massa
amy-shidee
ana-fahrenhiet
nigina-search
laila namamu teratas-search
nurnilamsari-awie n search
zaileha-rockers
El-Leez
salmah-a.ramlie
mira edora-wicitra
puteri nastasea-mega
nina karina-mega
mei hua-evolusi
kamelia-sweet charity
oh fatimah-a.ramlie
eva natasha-febians
musliha-othman hamzah
rozanna-search
tiara-kris
keroncong untuk ana-m.nasir
mustika-m.nasir
kasihnya laila-jinbara
farhana-jinbara
emilia-kru
julia-exist
jesnita-exist
misteri mimpi syakilla-wings
tmn rashidah utama-wings
isabella-search
keranamu suhaila-ways
musalmah-ways
sakinah-xpdc
di ambang wati-awie
sheila-iklim
hani-hattan
zunika-a.romzi
jamilah-jamal mirdad
siapa laila-khalifah
nurul iman-amar
rabiatul adawiyah-in team
sumayyah-hijjaz
salsabila-yasin
zinnirah-unic
aduh saliha-mawi
cinta zulaikha-mawi
tatirana-lestari
zakiah-achmad albar
siti haida-jeffrydin
masmona-jeffrydin
 Mak Enon – Jay Jay  Grin
Aleya Maisara – Mamat
Aisyah – Yasin
Mimpi Laila – Yasin
Natrah – Handy Black
Kau Yang Bernama Seri – Handy Black
Puteri Natya Shastra – Metalasia
Liya Juwita – Barongan
Juwita – Saleem
 nadia – sofea
karmilla – rahmad mega
intan liana – ahmad jais
suzana – m.osman
julaiha – a.rahman onn
poniah – hussein ismail(60’an)
oh paridah – ahmad Z(60’an)
sharifah – L.ramlie
rosalinda – sofaz
wulan – iwan
ana permata timur – hattan
nurani – kristal
 Dayana – dayana
Mei Hua – Evolusi
Misteri Mimpi Syakilla – Wings
Taman Rahidah Utama – Wings
 angelina-gravity
azura-jamal abdillah
amanda gadisku-massa
amy-shidee
ana-fahrenhiet
nigina-search
laila namamu teratas-search
nurnilamsari-awie n search
zaileha-rockers
El-Leez
salmah-a.ramlie
mira edora-wicitra
puteri nastasea-mega
nina karina-mega
mei hua-evolusi
kamelia-sweet charity
oh fatimah-a.ramlie
eva natasha-febians
musliha-othman hamzah
rozanna-search
tiara-kris
keroncong untuk ana-m.nasir
mustika-m.nasir
kasihnya laila-jinbara
farhana-jinbara
emilia-kru
julia-exist
jesnita-exist
misteri mimpi syakilla-wings
tmn rashidah utama-wings

isabella-search
keranamu suhaila-ways
musalmah-ways
sakinah-xpdc
di ambang wati-awie
sheila-iklim
hani-hattan
zunika-a.romzi
jamilah-jamal mirdad
siapa laila-khalifah
nurul iman-amar
rabiatul adawiyah-in team
sumayyah-hijjaz
salsabila-yasin
zinnirah-unic
aduh saliha-mawi
cinta zulaikha-mawi
tatirana-lestari
zakiah-achmad albar
siti haida-jeffrydin
masmona-jeffrydin
 Fiona – 4u2c (album 4u2c 1992)
Kembalilah Fiona – (album kembalilah fiona 1996)
Ainul Banat – abot (Sayang Pok Pai ’02)
Liana – ahmad nawab (album Bintang Pujaan 80an)
Hamidah – ahmad nawab (album Sax Sational Pop Instrumental Vol 1 ‘Cool
Nora – ahmad nawab (album Sax Sational Pop Instrumental Vol 1 ’81)
Juita – alleycats (album 22 Alleycats ’97 )
Dhilla – alleycats ( album Keemasan Terunggul 1978-1993 – (1993))
Milah – ally nor & mastura ( album kompilasi Apo Kono Eh Jang Vol 2’05 – (2005))
Nina Bobo -Anneke Gronloh (album Asmara ’93)
Minah – Ariwatan (album Ariwatan ’89)
Maria – Aroma (album Aroma Asmara ’90)
Nur – Art Fazil (album Nur ’00)
Puteri – Ayai (Illusi) (album Ayai ’95)
Zakia – Aznil (album Macam Macam ’96)
Shazana – Baba ( album Aku Bukan Badut ’96)
liya juwita – Barongan (album A.S.A.L ’03 )
Oh Fatimah – E.Y.E ( album Battle Of Metal – Koleksi Emas 60’70s ’97 )
Zunika – E.Y.E ( album Battle Of Metal – Koleksi Emas 60’70s ’97 )
Siti Haida – Budak kaca mata (album Battle Of Metal – Koleksi Emas 60’70s Vol 2 ’97)
Musliha – E.Y.E (album Battle Of Metal – Koleksi Emas 60’70s Vol 2 ’97)
Cempaka – Belantara (album Sri Kandi Di Sisi ’88 yg nie Instrumental ajer)
Oh Salamah – Blind Expression (album Dia Ku Rindu ’91)
Mei Mai – Blues Gang (album Mencari Penyelesaian ’88 ni instrumental ajer)
Julaiha – Blues Gang (album Mencari Penyelesaian ’88 )
Widuri – Bob Tutopoly (album Panca Nada Vol 1 ’85)
Yully Sayang – Bob Tutupoly (album Widuri In English Vol 4)
Lissa – C.D.G  (album Cute Detector Generation ’93)
Maya – Casey (album Casey ’94)
Juliana – City Kids (album Pantun ’93)
Melissa – helter skelter (album Clash Of The Bands – Vol II ’87)
Ayu – Steelfingers (album  Clash Of The Bands – Vol III ’89)
Puteri – Varna (album  Clash Of The Bands – Vol III ’89)
Puteri Hang Li Po – Classmate (album Nyata ’90)
Hey Edora – Classmate (album Nyata ’90)
jelita – Damasutra (album Asyik ’92)
Sufi – Damasutra (versi album Eksklusif ’95)
Sufi – Damasutra (album Kurnia ’93)
Gyna – Damasutra (album Penawar ’96)
Si Balarina – Dato’ Shake (album Sebelum Kau ’94)
Lina – Dato shake (album aku luper la plak tahun heheh)
Dayana – dayana (album Dayana ’93)
Ema Santos – Diamond (album Ema Santos ’03)
Rosalinda – Diamond (album Ema Santos ’03)
Nadia – Diplomasi (album Seloka Cinta ’92)
Nur – Dr Sam & Musafir (album Saya Anak Malaysia ’86)
Ayu – Dr. Wan (album Dayung ’96)
Saharah – Era -(album Pulangmu Ku Nanti ’90)
Mei Hua – Evolusi (album Evolusi ’92)
Hani Lempengnya Hangus – Exists (album Jangan Gentar ’97)
Ana – Fahrenheit (album Momok ’99)
Baby – Farouk Hussain (album Kupintal Sarung Bantal ’99)
Eva Natasha – Febians (album Lang Buana ’94 )
Karina – Fotograf (album 730 Psikosis ’90)
Neija – Gamma (album Nyanyi Dulu Lah ’93)
Suria – Gerimis (album Gerimis ’90)
mistik ferisha – Giegiel (album Eksklusif ’04)
Zunika – fajar (Goyang Dangdut – 60an+Rap Emas ’93)
Oh Fatimah – dua kenari (album Goyang Dangdut – 60an+Rap Emas ’93)
Julaidah – dua kenari (album Goyang Dangdut – 60an+Rap Emas ’93)
Angelina – Gravity (album Anak Langit ’93)
Nurasmara – Gravity (album Anak Langit ’93)
Mala – Halilintar (D’ Episodes) (album Harga Sebuah Cinta  ’89)
Kau Yang Bernama Seri – Handy Black (album Sakit Kepala ’00)
Natrah – Handy Black (album Tangan Hitam ’90)
Diana – Hasnol (album Sudi Katakan Sudi ’92)
Keroncong Untuk Ana – Hattan (album Aku & Mentor ’00)
Aleesya – Hattan (album Aku & Mentor ’00)
Hani – Hattan (album Aku & Mentor ’00)
Aleesya – Hattan (album Ana Permata Timur ’93)
Hani – Hattan (album Antem ’92)
Tiara – Hattan (album Mentor ’94)
Siti Zulaika Bukan Mahuku – Hattan (album Satu Malaya Dah Tahu ’96)
Zakiah – Hattan (album Sebuah Tribute Untuk Ramli Sarip ’07)
Suraya – Headwind (album Headwind 3 ’86)
Memori Mardiana – Helter Skelter (album Antologi ’91)
Dayang – Helter Skelter -(album Helter Skelter ’89)
Junaidah 365 – Himalaya (album Nombor Satu ’01)
Karma – Juliet (album Ikhlas – Live ’94)
Hey Maria – Iklim (album Bukan Niatku ’95)
Hidayah – Iklim (album Bulan Jatuh Ke Riba ’91)
Puteri – Iklim (album Salam Perpisahan ’96)
Amira – Imej (album Tit Tot Tit Tot ’94)
Zalila – Iris (album Wawasan ’92)
Mak Siti – Ito & Blues Gang (album Blues Emas ’98)
Wulan – Iwan (album Wulan ’96)
Ghazal Untuk Rabiah – Jamal Abdillah (album Penawar Kasih ’97)
Dian – Jamal Abdillah (album Penghujung Rindu ‘ 94)
Alina – Jamal Abdillah (album Sendiri )
Azura – Jamal Abdillah (album soundtrack filem azura 84)
Hanizah – Jamilul Hayat (Klasik Hitz ’06 ,– ni kompilasi album asal aku luper tajuk album)
Athira – Jati (album Cengkaman ’91)
Puteri Allysya – Jatt (album Perjalanan ’02)
Monolog Untuk Rina – Junction (album Penentuan ’89)
Rozita – Kamal (album Kamal ’91)
Dalila – Kejora (album Dalila ’89)
Keroncong Untuk Ana – Kembara (album 1404 Hijrah ’84)
Rozita – Kembara (album Duit ’85)
Kembara – Duit ’85
Hidayah – Kita (album Budak Sekarang ’97)
suzana – m osman (album asal aku tak tak tahu tajuk lah)
Jessida – Kool (album Kool ’95)
Mira Edora – K’rabat (album Tak Mahu ’94)
Fiona ( English Version ) – Krash Kozz (album New Jack The Street Beat ’93)
ratna – Kris (album Ratna ’93)
Tiara – Kris (album Tiara ’91)
Zakiah – Kristal (album Rockafella ’07)
Nicky Dan Rozie – ku2 (album ku2 ’96)
Nicky Dan Rozie II – Ku2 (album Evolusi ’97 )
May San- Ku2 (album Evolusi ’97 )
 Aspalela – Saiful Apek
Musliha – Othman Hamzah
 Ain Zubaidah – Projek
Alina – Ozon
Athira – Jati
Ayu – Steelfingers
Airmata Dewi ku – Xray
Baizura – Lela
Bellarnea – Nash
Bicara Juwita ku – Riyadh
Baiduri – Aryan
Carina – Nash
Dewi Asmara – Aris Ariwattan
Emaliza – Selsius
Emereta – Odyssey
Eva – Zarith
Fieza Khalila – Lestari
Jamilah (Utk Jururawat) – Sudirman
Jangan Menangis Norlela – Kulit
Juwita – Sofea
Hanya Engkau Khalilah – Projek
Isho Istara – Amija
Intanku Utk Siapa – Dinamik
Khursani – Nash
Malissa – Metalian
Maya Percintaan – Gamma
Mahligai Sakura – UG 14
Maizo – Panji
Michelle – Kris
Mira Syalia – Saga
Mira Azlyna – Magnum
Melodi Ashikin – Medicine
Monolog Utk Rina – Junction
Nadia-Spin
Nadia – Sofea
Natrah – Handy Black
Neija – Gamma
Nurasmara – Gravity
Nur Hidayah – nash
Puteri – Varna
Puteri Saadong – Desire
Rahsia Utk Nasha – Erat
Ratna – Kris
Rafidah & Sejarah –
Rindu Nirmala – Leon
Ria Elisa – Olan
Rohana – Nash
Rosnani – Urgent
Setulus Cintamu Dewi – Vagrant
Sayangku Dewi – Rahim Maarof
Sal – Crosstown
Shakira – Rass
Suria – Black Maria
Syahara – Thomas Arya
Syakila – Razzi Rahman
Siti Zubaidah – Hasnah Haron
Senandong Utk Zubaidah – Kopratasa
Ummi – Melissa
Zalila – Iris
Adikku Juliana   –  The Brain Connection
Che Mek Su – Gigi Villa
Delilah – Ismail Haron
Hamidah – S. Rossley
Hello Suzie – Hanafiah Yunus
Herda Si Jelita  – DJ Dave
Juitaku Sayang – Ahmad Jais & Rafeah Buang
Junainah – Ismail Haron
Juwita – A. Ramlie
Julaidah   –  A. Karim Jais
Jamilah   –  Sudirman
Korina – Anita Sarawak
Lizawati – Rahim Maarof
Laila Majnun   –  Julia
Norlela   –  Bing Slamet
Maya – Sudirman
Melati Suci   –  Normadiah
Musliha – Othman Hamzah
Melati – Bimbo
Normah – Adnan Othman
Noranku sayang – Junainah M. Amin
Oh Salamah – Salim I & S. Roha
Oh Marwiah – The Swallows
Ruhaida   –  Jasni
Salbiah  – Roselan Yus
Uda Dan Dara – P. Ramlee & Saloma
Wati – Ismail Haron
Zahara  – M. Daud Kilau

Ada lagi ? jom tambah ? πŸ™‚

>Dan Bila Boring .

>       Salam kawan-kawan , lama jugak AF tak online . Maklumlah AF baru baik dari demam campak . Dah la demam campak ditambah pula dengan streamyx kena potong . Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga . Sedih juga , besar-besar la nak kena demam campak ni . Habis kulit aku . huhu . Dah dekat sebulan aku tak online . Setelah selesai bayar bil telekom , akhirnya aku kembali . wahh , .

Boringggggg!!

   Aku boring sangat-sangat . Cerita pasal boring ni , aku pun teringin nak kongsikan apa yang aku buat bila aku boring . Duduk terbaring dalam bilik , menderita gatal badan , tidur tak lena , tak selesa , tak boleh makan ayam , sotong , udang , telur . Fuhh , menderita . Nak online pun ada problem . Bila demam campak aku dah turun , aku mula rasa nak keluar rumah . Jadi apa lagi , mandi dengan tak sabun ( pantang ) terus keluar pergi cyber cafe . 

Sekadar hiasan

  

Jadi aku ke cyber cafe bila aku boring . Aku akan main game Grand Thief Auto : San Andreas . Kadang-kadang main game Call Of Duty , FIFA Online 2 dan macam-macam lagi la . Walaupun rumah aku ada internet , aku tetap minat online kat Cyber cafe sebab selain online dan main game , kawan-kawan aku akan berkumpul kat situ dan kitorang akan main counter Strike 1.6 bersama-sama . hihi . Kalau duit tak banyak aku akan duduk lepak je la .

  Kedua aku akan ke tepi laut kena angin . Lagipun aku ni suka bau masin . hihi . Sumpah lau duduk tepi laut tenang fikiran aku beb . Lagi tenang kalau aku boleh terjun dalam laut tu . huhu . Aku akan lepak dengan kawan ramai-ramai , lepak-lepak sambil ngorat awek . Ala biasa la laki tapi aku tak kacau aku pandang-pandang je πŸ™‚ . Sambil-sambil tu nyanyi lagu sambil relax ramai-ramai . wahh indahnya . hihi.

  Ketiga aku akan luangkan masa dengan kawan-kawan dan buat lawak untuk diorang . Sekali aku dengar diorang gelak , terhibur dan senang hati aku . Seronok rasanya buat orang gelak walaupun aku bakal dianggap gila . hihi . Itu lah kan , setiap orang ada cara tersendiri untuk menghiburkan hati masing-masing . Cara yang baik tu bagus la kan . Kalau aku ada masalah , macam tu la aku akan buat . Hilang tension , masalah aku .

  Jadi inilah entry pertama aku sesudah internet aku disambungkan . InsyaAllah aku dah boleh online dah , untuk bloglist terhangat tu aku akan mulakan dan rasmikan pada keesokan malam . Aku nak perbaiki balik komitmen dan momentum blog ni agar terus maju , InsyaAllah . Harap-harap lepas ni entry dari aku mendapat perhatian oleh bloggers dan pembaca-pembaca lain . Sampai disini saja , Assalamualaikum . πŸ™‚ 

>AF hilang sekejap ye .

Salam , AF kembali sekejap untuk memberitahu AF terpaksa tangguh segala dimana AF tak dapat nak online selalu . AF sekarang telah mengalami masalah dimana streamyx dah kena potong ( huhu ) .

  Jadi sekarang AF nak memberitahu AF tak dapat nak update blog , singgah mana-mana blog bloglist AF , menyiapkan hadiah buat contest SS lagi , dan lain-lain . Tapi AF akan kembali apabila segalanya sudah kembali ok . Jadi geng-geng bloggers chat room , dan lain-lain tunggu la kedatangan AF yea . Wassalam