Category Archives: Toturial

>Teknik SEO itu Unik, Belajarlah..

>      Assalam kawan-kawan, bukan senang nak tarik ramai orang dan dapat traffik yang mengalakkan kat blog kita. Serius susah. Kecuali kalau korang join mana-mana backlink, traffik booster ataupun lain-lain sumber. Serius aku belajar 2 bulan dari Mahaguru Pendekar Berkuda dan Jurulatih Syafiq . First try aku dapat dapat 9,000 pageviews sebulan. Jadilah kan.




   Belajar-belajar lagi aku dah berjaya dapat 10,000 Pageviews dalam seminggu mengikut entry info pendidikan. Unik, serius unik. Rasa macam main nombor. bukan senang nama blog naik tempat pertama dalam enjin carian. Serius susah. Tapi kalau minat, bak kata orang tua-tua , nak seribu daya takkan seribu dalih. Jadi kalau korang berminat untuk mempelajari teknik SEO yang dapat menghasilkan traffik yang cemerlang, aku akan share setiap entry dari Mahaguru SEO aku iaitu Pendekar Berkuda. Jom kita baca :-




   1. BERMAIN DENGAN SEO….

2. Tips SEO : Bagaimana Nak Dapatkan Blog Mesra SEO ?


3. Tips SEO : Permainan SEO Lagi Bersama Pendekar


4. Tips PageRank : Perbezaan Antara Alexa dan PageRank

5. Tips Alexa : Kebaikan Alexa Ranking


6. Seni Permainan SEO : Ping Entry


7. Tips SEO : Kelebihan Seni Permainan SEO


8. Hanis Zalikha ? Siapa Dia ? Kaitan Dengan SEO ?


9. TIPS SEO : PENANGAN SENI PERMAINAN SEO 


10. TIPS SEO : Traffic Tanpa Blogwalking


11. Khairul Fahmi Cewek Indon ?? Girlfriend Khairul Fahmi Cewek Indon?


12. Bukan Mudah Bermain Dengan SEO Kalau Malas


13. Trafik AJL 900 Hits? Nak Tahu Kenapa? Jom Baca


14. Tips SEO : Keyword Panas dan Hot~!


15. Pendekar = Sifu Keyword SEO ?? Anda sendiri tentukan…


16. TIPS SEO : KEJUTAN ENTRY SEO. PERRGGGHHH~!

17. BLOG MESRA SEO : BAGAIMANA NAK MENDAPATKANNYA?


18. TIPS SEO BLOGSPOT : SATU ENTRY PUN BOLEH COVER BANYAK KEYWORD APA??



   Jadi jom kita belajar menjadi ahli SEO yang berjaya 😀

Respek Mahaguru Pendekar Berkuda kita. Support beliau . 🙂
Advertisements

>Macam Mana Nak Bagi Orang Datang Kat Blog Kita ?

>    Assalam kawan-kawan, macam mana nak bagi orang datang kat blog kita ? macam mana nak traffik blog? mana mana nak dapat reader kat blog ? macam mana nak bagi blog maju ? banyak geng-geng blogger yang bertanyakan rahsia dan strategi aku sehinggakan aku mampu mencapai lebih dari 10 user online pada waktu puncak. Ada banyak cara sebenarnya. Contohnya entry SEO, entry Tips, entry Toturial, entry Info dan entry gosip artis pastinya senang-senang je boleh kait traffik yang banyak.




   Bagi blog yang menceritakan tentang peribadi atau luahan hati, sedikit sukar untuk meraih traffik dan reader blog kita. Serius, dulu pun AF susah nak dapat visitor, traffik kat blog. Tapi alhamdulillah selepas ikut tips-tips dari otai, AF dah berjaya tarik readers dan traffik pun dah mula ok. Masa dulu blog AF penuh dengan entry peribadi. Sekarang ni je dah berubah haluan. Dulu buat satu entry, dalam sebulan entry tu 10/20 pageviews je. Kenapa ? sebabnya :-


1) Tak PING entry kat gengblogger, Facebook, Twitter, Bloggers Chat Room dan lain-lain.
2) Tak Blogwalking dah blog ke blog
3) Tak Komen entry terbaru blog ke blog
4) Blog tak mesra pembaca
5) Tak suka belajar dari blogger lain
6) Blog semak dengan widget-widget
7) Blog Ada lagu
8) Tak suka sertai dan aktif dengan kumpulan blogger




  Haa.. itu juga adalah menjadi punca kenapa blog kita jarang orang nak masuk. Jadi sama-sama la kita majukan blog dengan mengikut dan membuat semua langkah-langkah di atas supaya entry personal kita paling koman mempunyai 100/200 pageviews sebulan. Tak percaya ?..cubalah. Bab ni masih panjang lagi, InsyaAllah kalau ada masa aku akan kongsikan tips-tips lagi ok. Assalam.

>Toturial | Kenapa Blog Tak Boleh Sign In ??!

>       Salam kawan-kawan , ramai yang tak dapat sign in blog kebelakangan ini. Ok aku hanya dapat tolong bloggers yang mempunyai masalah tak boleh sign in disebabkan EMAIL RESEND sahaja. Apa itu EMAIL RESEND ? sila search google .

 

   Ok aku akan tunjukkan step by step untuk selesaikan masalah ini. Bukan apa ramai yang tak tahu, jadi aku tunjukkan toturial sikit.




1) Sign In Blog








  2) Pastu confirm2 dia akan keluar page ni.. (entry toturial ini berkaitan dengan page ini) so yang mana ada masalah password silap ke emel lupa ke ape ke sorry diluar pengetahuan.


    3) Klik perkataan CLICK HERE sebelah emel yang dibold tersebut. contoh :-

  4) Dengan pantasnya korang buka platform emel korang. Contoh kalau yahoo buka yahoo mail, kalau google buka gmail .



    5) sesudah buka emel , cari emel ( SENDER GOOGLE ) . sistem emel google akan hantar satu link untuk aktifkan blog korang. Klik link tu ,


  Oke lepas tu bila klik link ini dia terus direct ke blogger. bukak tabs baru , lepas tu SIGN IN blog. pastinya akan oke.

  Sebab terjadinya perkara RESEND EMAIL VERIFICATION ni untuk securiti dan untuk pastikan emel yang kita guna tu sah dan aktif. Itu puncanya , lagipun blogger kan baru lepas buat maintenance. So nak verification email balik la. Oke itu saja pengetahuan aku. Bab yang lain-lain tu aku tak dapat tolong . Toturial kali ni mengenai EMAIL VERIFICATION je . harap maklom. Semoga membantu . daa 🙂

>Tips Tingkatkan Traffik Blog

>      Salam kawan-kawan , ramai diantara bloggers yang inginkan traffik yang tinggi dan perjalanan user online yang memerangsangkan tetapi menggunakan cara yang tak kena dan kekurangan sesuatu perkara . Disini aku ingin kongsikan tips-tips untuk meningkatkan perjalanan traffik yang baik .

   Semua orang tahu bahawa traffik ini penting kerana tanpa traffik yang mantap , earning iklan rendah dan blog suram . Ada tak sesiapa yang tak ingin sejumlah user online yang banyak ? mesti dikalangan anda yang tak tahu menahu sahaja yang akan kata ya . Blog aku adalah jenis blog Informasi + Personal . Tahu tak jumlah rekod user online di blog aku paling tertinggi berapa ? Lihat gambar bawah ini . Perjalanan rekod rekod user online tertinggi di blog aku :-



31 User Online





 42 User Online
 159 User Online

 373 User Online

 214 User Online

   Tidakkah korang teringin seperti aku ? disini aku share kan tips yang ringkas dan senang dimana korang pun mampu lakukan .


1) Update Entry 1-2 Sehari
2) Masukkan Entry Informasi , Gosip , Artis , Pendidikan , Info untuk traffik .
3) Masukkan Entry Personal dan promote entry itu untuk komen .
4) Blogwalking sentiasa dan buat contest untuk followers .
5) Join blog blog informasi , SEO untuk info dan topik yang hangat .
6) Membalas Komen di blog
7) Jadikan blog serbaguna ( Info+Personal+Luahan Hati+Pendidikan+Gosip Artis+Berita )
8) Alert isu hangat dalam setiap masa




   Itu sahaja untuk tips mengenai traffik , komen , followers dan user online . Bahagian bawah ni pula mengenai SEO . Apa itu SEO , sila search GOOGLE . Cara-cara untuk bermain SEO , anda perlulah :-


-Feedjit tak payah guna . nanti blog tak mesra SEO..
 
-Perenggan pertama keyword yang kita nak guna mesti bold..
 
-Jangan lupa ping entri tu.. Kalau tak buat penat je buat..
 
-Sebelum buat Entri SEO, check dulu keyword yang kita nak guna dekat google.. Kalau ramai sangat guna.. try ubah sikit bagi kurang sikit persaingan.

   

  Jadi jom belajar merubah jenis blog jika anda berminat ^_^ . Belajar SEO tak semestinya setiap hari jadi keyword tu . Ibarat macam main number , kalau kena keyword tu , untunglah KAMU :p