Monthly Archives: November 2010

>RE : Springkler Artworks Community

>

SPRINGKLER ARTWORKS COMMUNITY
RE : Request For Name Logo Header Design
    Merujuk perkara diatas , Dengan Sukacitanya permintaan anda untuk Name Logo Header Design telah pun kami terima dan di luluskan . Terima Kasih .
( 1 ) Per Request(s) by ,
  1. NZ NETWORK 
  • nama: Niezam
  • corak : ganas
  • tema : rock 

  •  Logo :
    Click a picture to view a full size ( Original Size )  1200×1200

   Terima kasih ,

Advertisements

>Simple Novel : Lieya Juwieta Ku 2

>

Lieya Juwieta Ku 2
Lieya Juwieta Ku 2 , Sambungan novel dari Lieya Juwieta Ku . Saksikanlah pengorbanan seorang insan yang terlalu tulus hatinya terhadap Lieya Juwieta , iaitu Faizal . Faizal mencintai Lieya Juwieta dan akhirnya , terciptalah Simple Novel terbitan kedua ini . Inspirasi dari , Lieya Juwieta – Barongan Dan Baiduri Cintaku – Aryan . Dihasilkan oleh Abdul Farique ! .
Sipnosis
Lieya juwieta Dan Faizal sudah hidup bahagia . Mereka dikurniakan anak yang ketiga . Cepat sungguh ! J . Tetapi kebahagian mereka ada juga orang yang cemburu dan ingin merobohkan rumah tangga mereka . Geng Samseng yang faizal telah tewaskan itu sudah dibebaskan . Mereka mencari Lieya Juwieta untuk membalas dendam . Apakah nasib Lieya Juwieta dan Faizal ? Adakah Faizal Berjaya mempertahankan dan menyelamatkan Lieya Juwieta buat kali ke-2 ? Saksikan , Lieya Juwieta Ku 2 !
Bab 1 – Keindahan Percintaan
Bab 2 – Anugerah Saksama
Bab 3 – Balas Dendam
Bab 4 – Kehilangan
Bab 5 – Mencari Kebahagian 
P/s : Kalau nak view , boleh . Dah Publish . cuma publish sekerat ja . Bab 4 Dan Bab 5 belum siap . Mungkin esok atau lusa k 🙂

>Link Permintaan Logo Design Springkler Artworks

>

SPRINGKLER ARTWORKS COMMUNITY
Bagi peminat design2 dari springklerZ , sila ke www.fpspublishers.webs.com for support us .
Re : Request Name Logo Header Design Springkler Artworks
   Merujuk perkara diatas , dengan sukacitanya SAC ( Springkler Artworks Community ) akan memberi logo header percuma buat sesiapa yang sudi connect dari abdulfarique.com ini .
    Anda hanya perlu post di komen dibawah ini , nama anda , corak anda , dan tema anda . Jika tidak dapat kami huraikan , kami akan menggunakan tema rawak .
 Contoh Posting :
·                                Nama : Fazrina                                  
·                                Corak : Comel , Cutely
·                                Tema : whatever .
Jadinya ,
Fazrina <333 , Cute , Baby Face J :p by SAC
 
  Contoh Posting 2 :
·              Nama: Ady Putera
·              Corak: Abstrack
·              Tema: @Official Facebook
  Jadinya ,
  Ady Putera 3 Repage of Abstrack By SAC
       
    Simple , SAC hanya buat design simple . kalau nak logo header yang lagi cun dan cantik . leh beli di www.muhammadfaiz.com ( Designer ) . leh beli kat faiz ni . Tapi di sini , hanya name logo header standard simple ja .
   Sudah jelas cara2nya ? sudah detail ? Tunggu apa lagi kepada nak mahu memiliki design Name Logo Header ni . Sila Komen di bawah !! :p

>Matang Dengan Tak Matang Je ,

>

 

 Salam , Semalam terdetik hati ana untuk post benda ni sebab buat-buat tahu benda ni tapi sebenarnya xtahu pon  (sesetengah lah ) .

Soalan yg ana post kan kat wall ana ..

”salahkah kita lebih setia dari membiarkannya terus setia ???? ataupun salahkah kita curang dari membiarkannya terus curang ??? korang rase korang faham x maksud ni ?? haha , reply jawapan lau korang tau about love ni ..”

 

Semua komen yang ana dapat , semuanya tak dpt jawab , lalu ana pon komen la ,

”2 jawapan simple ,
Soklan : salahkah kita lebih setia dari membiarkannya terus setia ????
jawapan :

Jawapan A : SALAH , adakah aku tahu yang dia tu setia . adakah aku boleh baca fikiran dia . aku bukan mana mana mai punya bomoh boleh baca hati org .. serrr .

Jawapan B : TAK SALAH , jika aku pandang kesetiaannya dari hati dan aku tak bersangka buruk kepadanya . ape salahnya aku menghargai kasih sayang darinya . Aku pun bukannye elok sgt , kalau aku elok aku xbuat dosa la . syukurlah ada jugak orang yg menyayangi aku

Soklan : salahkah kita curang dari membiarkannya terus curang ???

Jawapan A : TAK SALAH , Dia boleh curang apesal aku tak leh curang lak . Dia xleh jaga perasaan aku nape aku nak jaga jaga perasaan dia lak .. ataupun break je , bila dah break tu , jgn harap dia leh kembali kat aku da . aku benci ! . wak lu !

Jawapan B : SALAH , Lebih baik aku biarkan dia curang . atau settle baik2 . kalau tak boleh teruskan , putus je la . dah takdir , tp kalau dia mula nak kembali untuk aku , Ape salahnye aku memberikan peluang kedua untuknya . Ape salahnya aku maafkan kesalahannya .Tapi kali ni aku harus berhati-hati , sebelum aku dan dia lebih jauh lagi …

Disini mempunyai 2 jawapan yang berbeza , kenapa perlu dua jawapan ? sebab Jawapan A , Wakil daripada elemen yang tak matang dan Jawapan B , wakil daripada elemen yang matang .

Apa yang dikatakan matang ni ? pentingkah matang ni ?

Matang bukanlah memandang dari segi umur . Ada yang berusia 25 tahun sekali pun tapi masih tak matang . Menyelami erti hidup , erti dunia dan erti berdikari barulah kita akan memperolehi apa itu matang .. Seeloknya , lebih baik kita matang dari buat2 matang . sekian ..” .


Betul ke ?

Ada yang lain2 nak jawab ??

leh bertukar pendapat .. 🙂

 

 

>Magic Photo Editor v5.9 Portable

>

Magic Photo Editor v5.9 Portable

Magic Photo Editor A simple program for easy handling and processing photos. Thanks Magic Photo Editor you can for a couple of minutes to create a beautiful collage of photos, add text, apply the frame, insert clipart and more. After registration of the photo, you can save the result in JPEG or BMP.

Magic Photo Editor program contains a large library of various masks, design elements and frameworks with which you can get a variety of effects in image processing. As the background of the substrate you can use any ready made texture or photograph. Maybe make an image as a comic strip, placing the image with text balloons.

Features:
Simple and intuitive interface
Manually moving each inserted item and resizing
Add text comments to photos
A rich library of ready made masks, frames and clip art

Quote
 
 

>Adobe Dreamweaver CS5 Portable

>

Adobe Dreamweaver CS5 Portable

Adobe Dreamweaver CS5 software empowers designers and developers to build standards-based websites with confidence. Work visually or directly in code, develop with your existing content management system like WordPress, Joomla!, or Drupal, and design productively with CSS inspection tools.

Quote
FileServe Part.1
BarongDownload
Quote
FileServe Part.2
BarongDownload
Quote
FileServe Part.3
BarongDownload
Quote
FileServe Part.4
BarongDownload
Quote
HotFile Part.1
BarongDownload
Quote
HotFile Part.2
BarongDownload
Quote
HotFile Part.3
BarongDownload
Quote
HotFile Part.4
BarongDownload

>Metalasia Album

>

Metalasia – Live At Metal Wars (1999)

1. Metalasia – Bakar Banzai
2. Metalasia – Lumba Maut
3. Metalasia – Aniaya (Dimensi IV)
4. Metalasia – Kamikaze
5. Metalasia – Bencana
6. Metalasia – Hangkatahangtera *Instrumental
7. Metalasia – Balada Pemuzik Jalanan
8. Metalasia – Insaf Manusia Berdosa
9. Metalasia – Khalifah Alam Maya
10. Metalasia – Ikhtilaf

Quote
FreakShare
BarongDownload
 
 
 

Metalasia – Silantra.. Bermulanya Sebuah Epik (2002)

1. Metalasia – Awallukalam
2. Metalasia – Serangan Katari
3. Metalasia – Bab 1 Silantra
4. Metalasia – Bab 2 Mimpi Dan Alamat
5. Metalasia – Bab 3 Istana Api
6. Metalasia – Bab 4 Bahtera Puaka
7. Metalasia – Bab 5 Puteri Natya Shastra
8. Metalasia – Bab 6 Interlude Bisikan Puteri
9. Metalasia – Bab 7 Senjata Sakti 7 Gunungan
10. Metalasia – Bab 8 Naga Sakti
11. Metalasia – Bab 9 Tangisan Shastra
12. Metalasia – Bab10 Senja Merah Di Kota Larangan

Quote
FreakShare
BarongDownload

>Alahai : Lirik Lagu Favourite Ku .

> Masa

Persandingan Abadi

Terguris jiwa dalam sengsara
Cinta berbunga hanya seketika
Kupendam rindu batinku tersiksa
Bayang dirimu makin jauh dimata

Terimbas mimpi di waktu bersama
Dingin kasihmu tak lagi terasa
Kini kusedar tak lagi terlena
Saat bahagia pasti menjelma jua

Aku masih menanti saat kita bersama
Memadu kasih yang menghalang kita di sana
Rindu..rindu aku pada dirimu
Bertemu kita bersanding bersama selamanya

Kan kugenggam bara cinta lama
Tidak aku padamkan lagi
Walaupun beribu dugaan menanti
Kutetap menunggu kau kembali

Bawa daku bersamamau
Sama kita mendaki
Bawa daku bersamamu
Sama kita menangis

Warna cintamu indah sekali
Terpahat rindu terukir dihati
Terasa pahit untukku biarkan
Engkau berlalu tinggalku sendirian
Terasa pahit untukku biarkan
Engkau berlalu tinggalku sendirian

>Virus : Nadia Shapira

>Kepesatan dan berkembanganya IT dizaman sekarang ini maka berkembang pula virus2 untuk merosakkan pc/latop kita.Sebelum ini,virus Networm Win 32 Kido Killer menggemparkan semua orang dimana virus ini dikategorikan virus yang amat merbahaya oleh Kaspersky Lab.Pada kali ini,muncul pula virus baru yang diberi nama Nadia Saphira.Virus ini juga dikategorikan virus yang merbahaya juga kerana dia boleh menyembunyikan folder2 penting didalam pc/laptop kita.virus ini berasal dari Sultra (Sulawesi Tenggara) Indonesia. Virus Nadia Saphira dibuat dengan menggunakan Programming Language Visual Basic.Jom sama2 kita kenali ciri2 virus Nadia Saphira sebelum ianya menyerang pc/laptop anda.Sharing is Caring

Ciri2 file virus Nadia Sahphira :

1. ukuran file dianggarkan sebesar 17 kb & 69 kb.
2. Mempunyai type file Application.
3. file exe & ini.
4. Memiliki icon folder.
5. Membuat duplicate folder sesuai dengan nama folder yang ada dan menyembunyikan folder asalnya.
6. Menghilangkan “Folder Options”.
7. CD Rom tak boleh guna.
8. Command Prompt (CMD) tak boleh diakses.

Sekiranya virus ini berjaya dihantar, ia akan membuat beberapa file virus diantaranya :
1. C:-autorun.inf (pada semua root drive)
2. C:-NadiaSaphira.ini (pada semua root drive)
3. C:-Documents and Settings-All User-Start Menu-Programs-Startup-lan.exe
4. C:-Documents and Settings-%User%-NadiaSaphira.ini
5. C:-WINDOWS-taskmgr.exe
6. C:-WINDOWS-system32-.exe
7. C:-WINDOWS-system32-allsys.exe
8. C:-WINDOWS-system32-misconfig.exe
9. C:-WINDOWS-system32-MS586.sys
10. C:-WINDOWS-system32-System
11. C:-WINDOWS-system32-wtoolsb.exe
12. C:-WINDOWS-system32-dllcache-.exe
13. C:-WINDOWS-system32- dllcache-System
14. duplicate file virus pada setiap folder yang ada diremovable drive/usb,Hidden file Sebagai bentuk pertahanan, dan blok beberapa fungsi Windows.

Fungsi Windows yang akan virus ni block antaranya :

1. Folder Options (dilakukan untuk mencegah akses terhadap file/folder yang disembunyikan)
2. Registry Editor (dilakukan untuk mencegah kita perbaiki registry)
3. Search/Find (dilakukan untuk mencegah dari pembersihan virus)
4. Command Prompt (dilakukan untuk mencegah dari proses kill virus)

>Perjalanan Hidup Di Rokapak.orgar

>  Setelah Sekian lama , mungkin sudah 3 tahun lebih penantian aku untuk mencapai matlamat aku disini dengan mencapai 1200 posting .
Dan Akhirnya aku telah pun berjaya . Karya ni dah lama aku prepare , stand by untuk aku show buat brader2 n sister2 kat rockapak.org .
Banyak la der , story-story aku kat rockapak.org tu . Ada sampai kena tegur , kena marah , kena perli . Tapi aku yakin diorang tegur sbb
Sayang forumer , Marah sebab aku degil , perli sebab aku nakal kat sana . Hahaha , yakin sama sekali itu .

  Aku ‘lahir’ di rockapak.org pada 10 OKTOBER 2008 . Pada mulanya aku terjumpa rockapak.org ni kat search engine yahoo! .
Masa tu tengah cari lagu May – Pelayaran . Masa tu lagu kumpulan MAY dengan XPDC je aku minat kalau bab Band Rock ni . Kalau
Band Jiwang2 ni semua aku minat . huhu . Kira tu lagu gila-gila rock la bagi aku time tu . hahaha

  Members yang first2 aku kenal dan rapat jugak lah , dengan Bro Cdgtxx , Kak Farah , Kak syima88 , Tuan GlobalMod  dan kak Iena
dan lain-lain yang mungkin aku lupa nickname diorang .
Kemudian setelah hampir mencecah 2 tahun lebih di rockapak.org , aku mula mengenali Tuan Barong , Tuan Arip dan lain -lain forumer                                                          
latest pada masa itu . Paling kerap aku bersembang time2 tu ialah Tuan Barong di laman Bola sepak .

  Aku nak Cerita sikit mengenai aku walaupun aku ni bukannya artis , hartawan dan lain lain . Sebelum aku aktif kat rockapak.org ni ,
aku dah berjaya membina satu laman forum buat satu group shufflerz ( SOD)  . Akibat sedikit pertengkaran dan perselisihan faham , aku
meletak jawatan sebagai ahli dan Admin di forum group shufflerz itu dan aku serahkan ID dan password admin kat Master SOD tu . Aku
ingatkan lepas aku blah dari group tu , forum tu jadi tambah meriah . rupa-rupanya hancuss dek tangan beliau . hahaha . Biarkan je la .

   Sejak dari itu , aku menggunakan kemahiran aku  dengan join Clan LONE iaitu clan permainan game online Dispatch Of Army ( DOA ).
Nickname aku dalam game L0n3p3nt0rZ dengan ranking 1st Sarjan . Mendapat gelaran Team Captain di dalam Clan LONE . Kini server
DOA pun telah dihentikan oleh GM mereka . Lalu Lone Clan ini telah hancur semuanya termasuklah clan-clan yang lain . Website dia ,
http://www.loneclan.co.cc atau http://www.lone-clan.page.tl kalau tak salah aku dan pembina sepenuhnya adalah aku sendiri .

  Kemudian sesudah lama menderita akibat impian tidak kesampaian , aku membina MBClubs iaitu Mat Bunga Club . Aku membinanya
Diatas thread ROCKAPAK.ORG sendiri diatas bantuan Tuan GlobalMod . Kemudian hancur skali lagi impian aku slepas aku ditahan
pihak berkuasa diatas satu tuduhan ( syak semata mata ) . meringkuk didalan lokap yg jijik selama 3 hari . Selepas itu 2 bulan terus
aku tak online rockapak.org kerana takut keluar rumah .

  Dari rockapak.org aku mengenali apa itu genre Metal yang membuatkan aku minati hingga sekarang . Antara band-band yang aku minati
ialah Nightwish , Metalasia , Helloween , Dragon Force , Annihilator , Cradle Of Fitlh , Cromok serta yang lain . Aku juga dapat
download lagu-lagu band yang aku suka di ruangan laman download hasil koleksi Tuan Rianz dan Tuan Barong mengikut suka hati aku
dengan rasa yang unlimited . Sungguh sangat menarik , kemudian aku jenuh bersaing taip dengan forumer lain mengikut fan2 mereka di
laman bolasepak . Aku adalah Manchester City Football Club fan ( MCFC Fan ) , Setahu aku , aku sorang je fan MCFC kat rockapak.org ni ,
Yang forumer semua kebanyakan macam Bro kekapak – Manchester United , Tuan Barong – Tottenham dan As Roma , Bro Yobrock – Arsenal ,
Bro AkuAmY – Chelsea FC dan bro Achik – Arsenal atau Liverpool FC rasanya  dan yang lain-lain lagi . Seronok beb , memang best .

Di laman lain pula , Laman Pancing dimenangi oleh bro CDGTXX yang tak salah aku org pancing.net (PNET) serta bro COLLOSOMA .
Di laman drum pula , megah aku asyik bersembang teknik Bro OKU yang hanya menggunakan satu tangan dan menggelarkan dirinya
One Handed Drummer . Macam-macam gelagat ahli-ahli di forumer rockapak.org ni . Tapi yang aku sedih , kak Farah lama tak online .
Rindu nak bersembang dengan dia . Skarang ni aku tengah aktif sgt di laman Galeri gambar dan lirik . Bukan ape , seronok kumpul koleksi ,
agar ramai guest yang mengunjung rockapak.org ini melihatnya . Dan terpampang wajah ceria dan mungkin mengalakkan diorang untuk
join rockapak.org ni sebab tak rugi . Banyak kelebihan dan facility nya . huhu , speaking englsh sikit . hehe .

  Tapi malangnya aku telah mendapat satu penyakit iaitu penyakit internet . hahha , dah mula dok selalu nak online . balik je dari kerja ,
(12-8 pm ) , terus aku mintak broadband kat akak aku semata-mata nak buka website rockapak.org ni dan bersembang ngn ahli-ahli rockapak.
Dah mula menjadi satu tabiat dan hobi dalam diri aku ni . Dah mula menjadi gila IT sangat ni . teruk jugak . hehehe . Pada 2 september 2010
yang lepas , bro Yobrock membuka tirai mengucapkan Selamat Hari Lahir buat aku bersama-sama ahli-ahli forumer yang lain-lain . Ingat
jugak rupanya forumer Rockapak.org kat aku ni , terharunya 🙂 . Tapi maaflah aku late reply ebab baru sahaja balik dari kem PLKN di
Guar Chenderai ,Padang Besar , Perlis . Aku hargai sangat-sangat apa yang forumer2 rockapak.org ni buat untuk aku . Dorang ingat aku ,
bantu aku , tolong aku , support aku .. fuhh , you’all the best friend i never have .

  Kemudian aku kembali ke rockapak.org . Pada bila tarikhnya aku dah lupa la . Topik yang selalu aku minat dan gatal tangan nak new post ,
Galeri Gambar serta Bolasepak . Sehinggalah membawa aku ke persada Laman ribuan ( Top Secret ini ) . Aku maju disini membawa bersama-
sama FPS Publishers And Friends Co . ( salah sebuah community yang aku cipta untuk bimbingan , panduan , produk , artikel dan publishing )
Yang telah aku bina pada awal tahun 2010 ini . Terbina megah di http://www.fpspublishers.co.nr dan http://www.fpspublishers.webs.com ( terbaru )  dan
pada hujung bulan ini , blog aku iaitu http://www.abdulfarique.blogspot.com dan http://www.fpspublishers.co.nr akan dihosting oleh iHosterZ oleh Tuan
Amiruldin (www.ihosterz.com atau http://www.amiruldin.com) dengan menggunakan khidmat domain (.com) yang bernilai RM29.00 ( setahun ) .

  Maka kesimpulannya cerita-cerita aku diatas ini berkaitan juga dengan rockapak.org . Rockapak.org lah yang memperkenalkan aku dengan
ahli-ahli forumer yang cukup pakar dari segala bidang IT . Jadi adalah selepas aku berjaya ke laman top secret ini yang ahlinya yang sudah
1200 posting ini aku akan pergi meninggalkan rockapak.org ini dengan mengyishtirarkan aku sebgai ahli yang selalu unactive ? Maka
jawapannya yang paling muktamad , TIDAK selagi aku masih ada didunia ini . Selagu kata dan lirik yang terakhir , ROCKAPAK.ORG
is the best rock forum site in the world ! . Terima Kasih , Assalamualaikum .

             Ikhlas Dari hati ,
                    Faxxtube
       (Abdul Farid @ Farique )
             Ahli Rockapak.org
Penolong Pengarang FPS Publishers And Friends Co .

P/S : sorry bro n sis , gua buat karangan sikit . hehe :))

12:46 AM 11/9/2010

P/S : cerita ni ana buat kat rockapak.org n post kat sini coz nak bgi ente smua tau , lama jgak ana luah masa kat rockapak.org untuk mencari lagu2 …