Monthly Archives: September 2010

>Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin .

>

Kad Raya Untuk Korang !!

 Pada 10 September 2010 , Setelah semalam Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja mengumunkan bahawasanya Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2010 jatuh pada hari jumaat , ana merasakan yg ramadhan berlalu cepat skali . Ana tak rasa sgt sbb ana puasa tak penuh sgt . huhuhu . Isy , kalau jatuh pada hari jumaat ni , maknanya ana kena sembahyang 2 kali termas0k sembahyang jumaat la . huhuhu . jadi 7 waktu solat arini .

  Apa apa pun , ana mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat hari raya  aidilfitri kepada Terutamanya keluarga ana , sahabat sahabat ana , my girlfriend , ummi liyana hasnor . huhuu serta kepada ahli2 PLKN . Ana memohon beribu kemaafan atas segala salah dan silap ana . Dari hujung rambut hingga ke hujung kaki . Perancangan ana selepas hari raya pertama ini , ana akan kembali ke Kerja ana di B-Suite Hotel dan ana berniat ingin memasuki dan menyertai latihan Di Kem Askar Wataniah 509 . InsyaAllah semoga ana berjaya . huhu , ana akhirnya ucapan ana . Salam Aidilfitri maaf zahir dan batin n Assalamualaikum w.b.t. !

Advertisements

>Kehilangan Seorang Geng Tebuan Tanah Yang Dikasihi

> Pada 1 September 2010 , aku dikejutkan dengan satu berita iaitu kehilangan seorang kawan baik Tebuan Tanah , Arwah Mat Iwan atau Rizuan yang telah selamat dikebumikan pada hari tersebut . Kawan yg terbaik , yang selalu kami bergelak ketawa bersama akhirnya siapa sangka arwah telah pergi meninggalkan kami semua . Kehilangan arwah adalah satu kekurangan yang besar dlm hidup aku .

  Dulu aku pernah bergaduh bertumbuk dgn arwah , tapi sekarang aku berpeluk bergelak bersama dgn arwah . Tak sangka , aku fikir tamat latihan PLKN ni aku nak lepak2 ngn kawan2 aku trmasuk arwah sekali , tapi apakan daya , Tuhan lebih menyayangi arwah . Lagipun arwah iwan ni sakit . Bagi aku redha je la , lagipun arwah menderita sakit kat dunia ni . Sedih aku tgk mak dia . Apakan daya , yang terlalu tetap terlalu . Memohonlah pada Allah Yang Maha Penyayang agar arwah ditempat di kalangan hamba-hambaNya yg soleh . Al – Fatihah . Takziah ku ucapkan buat keluarga arwah . Marilah kita sama2 menghadiahkan Al-Fatihah buat arwah ..

>Menghilang 3 Bulan ke PLKN sudah .

>

Bergambar Bersama Rakan Rakan PLKN GC Sebelum Menaiki Bas pada hari terakhir 2 september 2010

 Assalamualaikum , Ana minta maaflah sebab lama tak update kat blog ana ni serta Blog FPS Publishers kerana ana baru sahaja selamat sampai di rumah ana setelah ana tamat latihan PLKN (NS) di Guar Chenderai , Perlis Indera Kayangan . Ana janji selagi ana masih sempat dari segi masa , ana akan ceritakan pengalaman ana , pengajaran ana , dan pengetahuan ana disana yea . Nantikan artikel terbaru ana oke . Pastinya penuh dgn murni . Ana sudahi dengan Assalamualaikum w.b.t.