Category Archives: Peraduan

>UPDATE : Contest Raih RM160 Kutuk Dan Kritik Blog AbdulFarique.com

>

       Assalam kawan-kawan, oke kali ni aku nak update tentang contest Raih RM160 Kutuk Dan Kritik blog AbdulFarique.com ni. Penyertaan masih dibuka kepada umum. Setakat ini baru 12 penyertaan yang aku terima. Aku harap ramai lagi yang akan join sebab syarat-syarat penyertaan ni mudah saja. Ok mari aku tunjukkan keseluruhan peserta-peserta contest kali ni.




  1. http://www.sarul.cili.ws/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  2. http://affanruslan.com/live/contest-3-0-raih-rm160-kutuk-dan-kritik-blog-abdul-farique/
  3. http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  4. http://babylontaylorswift.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  5. http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  6. http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  7. http://syaf.frenzyfm.my/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  8. http://www.cikladies.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  9. http://shudte.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  10. http://review-gitarputeh.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm-160-kutuk-dan-kritik.html
  11. http://dalittledeeya.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
  12. http://cintatulip.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html
   Berikut adalah peserta-peserta yang menyertai contest 3.0 aku ni. Susah ke ? tak de la sangat. Korang cuba tengok macam mana geng-geng diatas ni mengasah fikiran mengutuk aku. Aku mahukan entry yang mampu sentapkan hati aku ni. List kat atas ni ada 3-4 yang membuatkan aku tersentap. Tapi sentap-sentap cokelat angin je la. hehe, korang tak nak lawan ?

  Hadiah contest :-



Hadiah Tempat Pertama

1) Wang Tunai – RM70

2) Topup Prabayar Maxis,Digi atau Celcom* – RM30 

3) Feed Blog Di ruangan Side Bar Selama 15 Hari

4) Promot Entry Terbaru Anda di Entry Terbaru Aku selama 8 Kali



Hadiah Tempat Kedua
1) Wang Tunai – RM30
2) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* – RM10
3) Feed Blog Di Ruangan Side Bar Selama 5 Hari
4) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 4 Kali


Hadiah Tempat Ketiga
1) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* – RM30
2) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 2 Kali


Hadiah Saguhati – 2 Pemenang
1) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* – RM5
2) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 1 Kali



    Takpe la , aku masih buka contest ni. Bagi sesiapa yang terniat hati nak join, join lah. Tarikh tamat adalah 9 Ogos 2011. Mungkin dipanjangkan mungkin dipendekkan. So, adakah  anda takut untuk mengutuk dan mengkritik blog aku ni ? πŸ™‚


   Nota : cepat-cepat-cepat , Join Contest 3.0 ini πŸ˜€

Advertisements

>Contest 3.0 – Raih RM160 Kutuk Dan Kritik Blog Ini

>    Assalam kawan-kawan . Dah lama tak buat contest. Serius sekarang dah oke, teringin nak buat contest lagi. Ini contest kali ketiga. Setelah contest-contest yang lepas-lepas tu kan. Huhu. Ok kali ni aku nak anda Kutuk dan Kritik blog aku ni sebab bagi aku kutukan dan kritikan itu adalah sesuatu yang boleh disebut sebagai satu semangat untuk aku maju selangkah ke hadapan.



   Ok , contest kali ni aku nak simple-simple ja syarat-syaratnya. Ok jom aku ceritakan cara dan syarat nak join contest aku ni :-







1) Buat satu entry bertajuk : ”Contest 3.0 – Raih RM160 Kutuk Dan Kritik Blog Abdul Farique”.


2) Search ” abdul farique ” di google image dan pilih header aku atau berkaitan dengan aku dan letakkan di entry anda.


3) Kutuk dan Kritik blog aku tak kira dari segi apapun di entry tersebut. Tak kesah panjang tak kesah pendek , asalkan ada point. Lebih kurang macam ceritakan apa kekurangan dan apa yang perlu ditokot tambah diblog aku ni.


4) Tag seorang blogger . 


5) Dah Siap publish , paste link entry korang kat ruangan komen dibawah. Siap.


6) kalau sudi LIKE fanpage blog aku. Kalau sudi je la, kalau tak sudi takpe . :fuh






   Membebankan tak cara dan syarat untuk join contest ni ? takkan ? semua syarat diatas bahawa wajib dan diperlukan. Jika terdapat sebarang kepalsuan dan kekurangan, serta merta penyertaan anda tidak akan dikira dan dilayan sama sekali. Ceh ayat macam join contest juta-juta. Huhu. Syarat dan cara join korang dah tahu kan ? nak tahu apa hadiahnya ? jom tengok :-



Hadiah Tempat Pertama
1) Wang Tunai – RM70
2) Topup Prabayar Maxis,Digi atau Celcom* – RM30 
3) Feed Blog Di ruangan Side Bar Selama 15 Hari
4) Promot Entry Terbaru Anda di Entry Terbaru Aku selama 8 Kali


Hadiah Tempat Kedua
1) Wang Tunai – RM30
2) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* – RM10
3) Feed Blog Di Ruangan Side Bar Selama 5 Hari
4) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 4 Kali


Hadiah Tempat Ketiga
1) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* – RM30
2) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 2 Kali


Hadiah Saguhati – 2 Pemenang
1) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* – RM5
2) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 1 Kali


   Ok, itu je kot hadiahnya. Kalau ada rezeki, aku tambah-tambahkan hadiahnya lagi ok.  Aku harap penyertaan kali ni lebih banyak dari penyertaan kontest-kontest yang lepas. Aku nak ingatkan lagi, jikalau anda menang wang tunai, aku lebih mudah dan cepat memberikan hadiah jika korang pengguna maybank. Sebab maybank sebelah rumah. Bahahaha. Bab Topup tu aku akan bagi form nanti kat entry ni. letak no fon ye. Lebih selamat sikit.



   Aku akan pilih pemenang dari segi cara penyampaian, point yang diberikan, menyelak semua isi blog sebelum menyatakan sesuatu, dan aku seorang yang suka ayat yang ‘hidup’, jadi pandai-pandai  lah korang hidupkan ayat :p


Ok , tarikh tutup contest adalah 9 OGOS 2011 Kalau ramai join , aku akan tutup awal. Aku akan extend kalau penyertaan tidak menggalakkan tapi terhad la masa tu. Tapi yang pasti kalau korang join awal-awal, aku mengutamakan yang bersemangat. Semoga Anda bersedia. πŸ™‚




  Bab kutuk tu saja je nak buat ayat ganas. Lebih kurang macam review je contest ni. Jangan risau, Aku bukan mat sentap. Aku tak pernah sentap dan aku tak terasa hati langsung. Itulah aku. Tapi aku akan suka sebab amik berat namanya tu . huuu :p  tunggu lagi, jom join !!

  

>Keputusan Peraduan Review Blog Transformasi AF .

>    Salam kawan-kawan , ingat tak Contest aku baru-baru ni ? kalau tak ingat klik contest AF ni .Haha , aku akan umumkan pemenangnya pada hari ni . Dah nak masuk pukul 12 mlm da bermaknan 18 hari bulan April . 20 April ni hadiah akan diberikan . Disebabkan masa tak cukup contest ni aku tutup awal . Maaflah buat sesiapa yang rasa nak join tapi aku tutup awal kerana ada masalah-masalah tertentu ye . Bukan tak bagi change kat korang supaya join , tapi ada masalah sikit .

 

    Huhu , sekali lagi aku nak ingatkan awal-awal . kepada sesiapa yang tak menang tu . Janganlah berasa kecewa sebab cara aku pilih tak sama macam korang pilih nye πŸ™‚ . Aku pilih mengikut dari segi korang faham syarat-syarat aku . Selalu view blog aku untuk tengok update . Bagus-bagus aku suka . Aku lagi suka kalau seseorang tu bersungguh-sungguh dan berusaha menyelidik blog aku . Tak kisah sama ada ayat entry korang panjang ke pendek ke , asalkan ada isi dan kefahaman . 

   Bagi yang menang tu aku harap korang sentiasa singgah blog aku . Support each other . Bukan mintak la tapi sokonglah aku bila aku benar ye . ( sambil lagu sedih dimainkan ) . Oke la keputusan bagi Peraduan Review Blog Transformasi AF akan aku umumkan bila korang tekan READ MORE . huhu . Tak payah sedih sedih .  

Syarat-syarat pertandingan.
  1. Buat satu entry bertajuk β€œContest! RM100 untuk dimenangi dari abdulfarique.com .
  2. Copy banner yang di atas dan ‘link’kan kepada www.abdulfarique.com.
  3. Buat satu entry review tentang blog  www.abdulfarique.com  dan apa yang patut AF transformasikan dalam entry contest tadi .
  4. Copy dan paste link korang kat bahagian komen di abdulfarique.com
  5. Copy header AF dan paste di entry blog korang .
  6. Terbuka bagi sesiapa yang follow blog AF .
  7. Tag 3 orang .

 Hadiah Utama
1. 1st Prize = Wang Tunai RM100 , Topup RM10 .
2. 2nd Prize = Domain .com bernilai RM30 , Topup RM10.
3. 3rd Prize = Header Bernilai RM10. Topup RM5 .
4. Saguhati = Topup RM5 .
5. Saguhati = Topup RM5 .

Maka pemenangnya contest aku ni jatuh kepada .

Johan : GREENTIQO ~ greentiqo entry
Membawa Pulang Wang Tunai RM100 dan Topup RM10
Naib Johan : NOORMURNIOTHMAN ~ noormurniothman entry
Membawa Pulang Domain .com bernilai RM30 , Topup RM10
Tempat Ke 3 : AKULAHE-RAPASHA ~ akulahe-rapasha entry
Membawa Pulang Header Bernilai RM10. Topup RM5 .
Tempat Ke 4 :DALITTLEDEEYA ~ dalittledeeya entry
Membawa PulangHeader Bernilai RM10 ( hadiah Tambahan )
Saguhati: ATASAWANBIRU ~ atasawanbiru entry
Membawa Pulang Topup RM5 .
saguhati : FINAWANI ~ finawani entry
Membawa Pulang Topup RM5 .

   Tahniah kepada pemenang . Kepada Pemenang Berkaitan topup sila serahkan telefon korang . ehh telefon pulak , no telefon korang untuk aku direct topup , yang berkaitan dengan header dengan domain sila serahkan password dan email korang , dan yang berkaitan dengan wang sila serahkan no.bank korang kat alamat email official aku farique.suzuran@yahoo.com berserta bukti itu korang , korang komenkan email korang kat komen bawah ni supaya menjadi satu bukti ye . Semua pemenang diminta membuat entry kemenangan .

   Bagi yang tersingkir , kenapa korang tak undi perserta-perserta lain ?! Talian undian pun dah tamat . Kenapa ?! menyesal ke kegemaran korang tersingkir ?! janganlah ! korang yang tak undinye pun ! Kenapa nangis ?! korang jangan nak bersedih ! salah korang , tak undi perserta-perserta lain ! haha ! dah macam realiti show raja lawak da . Kepada yang tersingkir tu aku harap korang jangan kecik hati . Cuba lagi untuk kontest ketiga aku oke .

   Bukannya aku seorang yang pilih kasih atau apa-apa pun , tapi korang tengok dan nilai sendiri entry pemenang ni ye . Aku harap korang faham dan sokong aku lagi selepas ni . Aku tak tahu la kemana hala hulu aku lagi tanpa korang . Aku harap korang masih kat belakang aku untuk mendukung aku . 

   Kepada pemenang , korang jangan nak buat muka terperanjat .haha . garang gila aku ni . Tahniah diatas kemenangan dan ikutlah prosedur-prosedur untuk menuntut hadiah korang k . Assalam . Tahniah πŸ™‚ 

 
   Nota : bersyukurlah diatas kemenanganmu dan bergembiralah diatas kemenangan insan lain πŸ™‚
 

>Peraduan Review Blog Transformasi AF .

>

   Salam . fuhh dah lama AF tak buat peraduan . Ok kali ini AF nak cuba buat contest sekali lagi . Contest kali ni AF akan buat peraduan Review Blog baru AF ni . AF harap ramai lah yang sudi join . Sejak kewangan yang terlebih mencukupi ni , AF teringin nak buat peraduan . Akhirnya berjaya jugak .
   AF pun kadang-kadang teringin jugak nak join-join peraduan ni tapi AF dah tau da , memang AF akan kalah . hahaha . ok la , syarat-syarat pertandingan semua ada kat bawah ni . Jom kita check it out πŸ™‚
   
Syarat-syarat pertandingan.
  1. Buat satu entry bertajuk β€œContest! RM100 untuk dimenangi dari abdulfarique.com .
  2. Copy banner yang di atas dan ‘link’kan kepada www.abdulfarique.com.
  3. Buat satu entry review tentang blog  www.abdulfarique.com  dan apa yang patut AF transformasikan dalam entry contest tadi .
  4. Copy dan paste link korang kat bahagian komen di abdulfarique.com
  5. Copy header AF dan paste di entry blog korang .
  6. Terbuka bagi sesiapa yang follow blog AF .
  7. Tag 3 orang .

 Hadiah Utama
1. 1st Prize = Wang Tunai RM100 , Topup RM10 .
2. 2nd Prize = Domain .com bernilai RM30 , Topup RM10.
3. 3rd Prize = Header Bernilai RM10. Topup RM5 .
4. Saguhati = Topup RM5 .
5. Saguhati = Topup RM5 .
  Ini lah dia syarat-syarat serta hadiah hadiah peraduan AF ni . AF mulakan peraduan ni pada hari ini dan akan berakhir pada 19.04.2011 . Mari-mari join . InsyaAllah kalau jumlah penyertaan banyak AF akan tambah hadiah lagi dan bukakan lagi 5 pemenang . AF harap ramai lah yang join ye . Tapi ingat sekali lagi . Follow AF + Copy header AF + Buat Entry tentang Peraduan ni + masukkan sekali Review Blog AF dalam entry peraduan + Dah Siap komen link entry kat entry ni . Jom mai pakat ramai-ramai kita join na ! πŸ™‚

Ditutup Awal kerana contest ketiga hampir dekat !
Tarikh Tutup , 07/04/2011
 
  1. http://cinqleafclover.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  2.  http://citeje.com/?p=824
  3. http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/contest-rm-100-untuk-dimenangi-dari.html
  4. http://farahshahirah.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html         
  5. http://sunshineandsunlight.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  6. http://moipunyerblog.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  7. http://akulahe-rapasha.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  8. http://dalittledeeya.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  9. http://zlfa97.blogspot.com/2011/03/contest-bernilai-rm100-untuk-dimenangi.html
  10. http://noormurniothman.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  11. http://nuramalinayazid.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  12. http://greentiqo.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  13. http://atasawanbiru.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  14. http://finawani.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  15. http://adialuvluze.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

>Permintaan Header Keempat Pemenang

>  Salam kawan-kawan , kali ini tempahan header ke 4 oleh Siti Safiyyah . Ok atau tak ok itu terpulang la pada dia untuk menilai . Kalau buruk tu minta2 maaf banyak la . Kali ni design aku banyak pakai ilusi je . Idea dah cetek . Aku gubah sikit macam gubah pasu bunga . heheh . Tapi cara pasang header ni lain . Nah toturial sikit ..

Read More ye ,


Ok ini lah designnya , tapi sebelum tu Kawan-kawan , Header ciptaan aku ni cara pemasangannya lain dari yang lain tau . Bagi sesiapa yang ingin memasang header korang di blog korang , ada juga caranya . Korang tak boleh sekadar download dan ke ‘Image From Computer’ , Tapi korang kenalah dari ‘Image From WebKorang kenalah terlebih dahulu upload header korang ni di mana-mana hosting contoh terdekat : photobucket.com . Upload kat situ dan ambil ‘direct link’ header korang dan letakkan code itu ke ‘Image From Computer’ , lepas tu tekan enter . ( Jangan ‘Save’ sebelum keluar gambar header ) .

  Ini bertujuan untuk kejelasan dan kualiti , kalau tidak header anda kan blur (kelabu)

Disini Para para headernya πŸ™‚
maaf tak lawa :p

Size 820×350 . transparent . Siti Safiyyah .

>Header Ketiga Permintaan Pemenang

>  Salam kawan-kawan , kali ni aku muncul lagi dengan design header yang ketiga lak . Telah ditempah oleh Cik Gadis ye . Dia inginkan aku letak hati dalam header . wahh , aku dah pening kalau nak dekorasi bab-bab love ni . InsyaAllah aku pun mencuba sedaya upaya . Akal yang singkat ni . Huhu

  Selepas aku fikir punya fikir , akhirnya aku dapat satu ilham . Sebuah taman , tapi kan taman tu hanya ilustrators transpower transpomer je tau . huhu . Takpe la aku pun mencuba lah yang terbaik . Akhirnya jadilah design yang macam ni .. Ehh , nak tengok ke ? boleh tapi tolong tekan button red more yea πŸ™‚

  Ok ini lah designnya , tapi sebelum tu Kawan-kawan , Header ciptaan aku ni cara pemasangannya lain dari yang lain tau . Bagi sesiapa yang ingin memasang header korang di blog korang , ada juga caranya . Korang tak boleh sekadar download dan ke ‘Image From Computer’ , Tapi korang kenalah dari ‘Image From WebKorang kenalah terlebih dahulu upload header korang ni di mana-mana hosting contoh terdekat : photobucket.com . Upload kat situ dan ambil ‘direct link’ header korang dan letakkan code itu ke ‘Image From Computer’ , lepas tu tekan enter . ( Jangan ‘Save’ sebelum keluar gambar header ) .

  Ini bertujuan untuk kejelasan dan kualiti , kalau tidak header anda kan blur (kelabu)

Disini Para para headernya πŸ™‚
maaf tak lawa :p

HatiCikGadis . 800×350 . Jpeg File

   Cik Gadis , sorry ye tak lawa , dan background hanya ilustrastion je . Salam .

>Header Kedua Pemenang Peraduan

>     Salam kawan – kawan , kali ini adalah header kedua pemenang bagi peraduan Saya Nak Tukar Header Saya . Header ini telah ditempah secara online sekejap tadi oleh Cik Reena Tan di Facebook tadi . Maka dengan itu Header beliau telah siap . 

  Kawan-kawan , Header ciptaan aku ni cara pemasangannya lain dari yang lain tau .
Bagi sesiapa yang ingin memasang header korang di blog korang , ada juga caranya . Korang tak boleh sekadar download dan ke ‘Image From Computer’ , Tapi korang kenalah dari ‘Image From WebKorang kenalah terlebih dahulu upload header korang ni di mana-mana hosting contoh terdekat : photobucket.com . Upload kat situ dan ambil ‘direct link’ header korang dan letakkan code itu ke ‘Image From Computer’ , lepas tu tekan enter . ( Jangan ‘Save’ sebelum keluar gambar header ) .

  Ini bertujuan untuk kejelasan dan kualiti , kalau tidak header anda kan blur (kelabu)

Disini Para para headernya πŸ™‚
maaf tak lawa :p

  Header kali ini mungkin menyerupai header Aya Maya , maaf ok . Ini diatas permintaan Cik Reena Tan , Dia suka abstract Swirl . Jadi jom kita zas .

  Anyway , Read More yea πŸ™‚





 Ya ini lah design untuk Cik Reena Tan . Ok .

Cik Reena Tan . Size : 750×350 . Transparent File ( Png )



   Cik reena Tan , Tolong bagi gred ya ? berapa bintang ye ? πŸ™‚ . ok la enjoy your header . salam .

>Tempahan Header Hadiah Peraduan

>   Salam kawan-kawan , korang ingat tak tentang kontest Saya Nak Tukar Header Saya ? Peraduan dah tamat dan tempahan hadiah telahpun dijalankan . Jadi entry aku kali ni bertujuan untuk dijadikan tempat meletakkan header-header permintaan pemenang ok πŸ™‚

  Maafkanlah aku tak semua header cun tau . setengah-setengah je ok . Jadi bagi pemenang yang belum ‘claim’ hadiah korang , korang boleh tengok kat SINI ok . Aku akan letakkan header mereka yang telah membuat tempahan .  Bagi sesiapa yang ingin memasang header korang di blog korang , ada juga caranya . Korang tak boleh sekadar download dan ke ‘Image From Computer’ , Tapi korang kenalah dari ‘Image From WebKorang kenalah terlebih dahulu upload header korang ni di mana-mana hosting contoh terdekat : photobucket.com . Upload kat situ dan ambil ‘direct link’ header korang dan letakkan code itu ke ‘Image From Computer’ , lepas tu tekan enter . ( Jangan ‘Save’ sebelum keluar gambar header ) .

  Ini bertujuan untuk kejelasan dan kualiti , kalau tidak header anda kan blur (kelabu)

Disini Para para headernya πŸ™‚
maaf tak lawa :p

Read More ye πŸ™‚


Cik Aya Maya ( 820×350) Transparent

>Keputusan Kontest Menang Header AF .

>

   Salam kawan-kawan , korang baca kan cartoon atas ni ? semua menang ? gila . Mana ada kontest yang pemenang nya semua peserta . huhuhu , korang mesti sedih . hahaha , tak da aku bergurau ja . Sedih pulak aku lau tengok korang bila aku cakap macam ni . Aku umumkan pemenang peraduan Saya Nak Tukar Header Saya adalah SEMUA PENYERTAAN ! . wahh , seronok tak ? aku lagi seronok tengok korang seronok sebenarnya πŸ™‚

  Apa motif sebenarnya peraduan ni ? kenapa semua menang ? tuan blog ni gila ke ? takda lah . Aku tak gila dan aku masih waras . Tujuan aku buat peraduan kali ke dua ni untuk merapatkan korang dengan abdulfarique.com . Disamping itu dapat menjalinkan silaturahim dan ukhwah sesama muslim . Ye tak ? salah ke aku bagi semua menang ? tak salah . Pernah tak korang tengok orang yang menang peraduan muka sedih , masam ? takda kan . Tujuan aku adalah aku tak nak peserta dan followers setia aku ni masam-masam muka kali ini . Niat aku nak cari pembaca setia . Adakah entry aku selama ni adalah menceritakan diri aku tanpa membawa faedah ? tak ada langsung bagi aku . Semuanya berfaedah .

  Aku menceritakan pengalaman hidup aku untuk tatapan anak-anak aku , anak anak muda nanti . Salah ke ? tak salah kan . Ada la sedikit sebanyak entry aku yang tak membawa faedah , ( yang ni entry lama ) . Jadi sebab itu lah aku mencari pembawa setia yang sudi komen dan beri pendapat diantara entry aku . Tahniah , blog aku mendapat sambutan yang tinggi dari korang . Itu yang aku mahu , aku seronok korang dapat faedah , aku sedih korang buang masa je πŸ™‚  OK , aku nak bercakap mengenai persediaan untuk mengambil hadiah korang . Ada syarat jugak . Nak tahu syarat . Jom . layanzz .

Read More Ye πŸ™‚

  Pertama korang kena add aku di Facebook ( fb ) atau YM . Aku nak korang add aku untuk aku bersembang bagi ‘detail’ mengenai header yang korang nak kan . Aku tak nak silap buat header kat korang . Korang nak gambar kucing , aku letak gambar biawak . fuhh , tak nak la macam tu kan . Jadi dengan sebab tu la aku buat macam ni . Senang dengan secara online buatkan header untuk korang . Korang jangan risau , masa yang diambil untuk satu header hanya selama purata 1 jam lebih je . Tak percaya korang boleh tanya followers yang aku buatkan Header di ruangan Freebies Festivals aku tu .  Semuanya secara online .

  Kedua syarat aku bagi sesiapa yang nak kan header mereka tu letak gambar mereka sendiri , tolong siapkan gambar yang telah di’crop’kan background atau telah di’remove’kan background untuk aku memudahkan kerja-kerja pembuatan header . Ini adalah kerana aku bukan Grafik Designer yang hebat , Professional . Aku hanya menjalankan kerja-kerja pembuatan header 3D , Contoh korang boleh tengok di FF Gallery di ruangan PAGE . Yang penting pastikan ‘transparent’ atau di’file’kan sebagai PNG file . Korang boleh rujuk di abg google atau mana-mana designer yang hebat seperti SyedGraphix , Ezhan Artwork , Abg Teror dan mohamad Faiz

  Ketiga syarat aku adalah korang kena komen diruangan entry ni . ( nanti entry-entry aku yang lain jangan korang biarkan aku bersembang sorang-sorang , support lah aku ok ) . Ini bermakna untuk aku mengetahui korang beriya-riya dan berusaha mendapatkan sesuatu . “This is my point” . Aku tak nak lagi buatkan sesuatu benda yang tak boleh dipakai . Lebih senang dan kasar lagi , aku tak suka orang sombong dan terlalu ego . Wahh , agak kasar disitu . Tapi betul apa , kita memberikan sesuatu benda untuk orang yang sombong , tapi kita akhirnya rugi . Disini bukan aku berniat nak kan korang balas apa yang aku berikan kat korang tapi aku nak sokongan dari korang . Salah ke ? aku pun bloggers , aku pun manusia , aku pun muslim πŸ™‚ Dari awal aku dah terangkan , peraduan aku tak sesuai buat orang yang sombong ye πŸ™‚

  Ok , itu sahaja syarat-syaratnya . Ringkas tapi panas kan . haha , Benda ni mendatangkan faedah buat korang dan faedah buat aku . Itu lah ‘point’ nya . Ok aku nak menulis sedikit untuk bro Redzuan dari geng Bloggers Chat Room ( BCR ) , Tempahan Header anda untuk blog anda aku bagi percuma . Promotion percuma , bukan gosip , bukan cerita dongeng . Hubungi aku di facebook .

  Cukup sudah penerangan aku yang panjang ni , aku harap korang boleh manfaatkan disini . Korang beri peluang selama 3 hari untuk korang yang join peraduan ni untuk komen kat sini dan buat header sebelum streamyx kat rumah aku kena potong . Bagi sesiapa yang tak maklumbalas kat sini setelah 3 hari daripada tarikh hari ini , maka pemenang tu aku akan ‘terminate’ dan ditolak tepi . Harap maaf . Salam .

  Kat entry ni aku memohon beribu kemaafan untuk Nadia ( Pemenang Award Followers ke 92 ) dan Akunerd a.k.a Azwan Ali ( Pemenang kedua Peraduan Menang Domain ) diatas kelewatan aku memberikan hadiah kemenangan buat korang . Aku mengalami sedikit masalah peribadi dan InsyaAllah aku akan cuba segerakan Hadiah korang ok . Maaf 😦

Sebelum itu mari kita sejenak bersama bro dahlan , ( penganalisis entry peraduan di blog korang ) , dia nak luahkan sesuatu sikit . Mari kita baca untuk santapan psikologi dan minda kita ).
 

 

>Keputusan Peraduan ; Maka Pemenangnya Adalah…

>

 
   Salam kawan-kawan , peraduan ”Saya Nak Tukar Header Saya” telah pun selamat ditutup pada 27 Januari 2011 jam 12.00 tengahari semalam . Sebenarnya bagi aku kalau boleh nak peraduan ni tamat sampai tahun depan . Tapi lama sangat , hak hak . Jadi dengan itu aku mengambil keputusan awal depan dengan rasminya bersama timbalan presiden AF , datok Rimau memotong tali yang ditengkuknya sebelum ke entry kontest korang untuk menyiasat . 

  Encik Rimau aku berkata banyak entry yang menarik dan boleh diberikan A+ dengan kepujian . ( Macam result SPM ) . Kali ni peraduan aku agak-agak berjaya kerana telah disertai lebih 10+ bloggers . Tahniah dan ucapan  terima kasih aku ucapkan kepada yang join itu . Aku dan Encik Rimau memilih entry yang penuh kekemasan , kehiasan , kelawaan , kecantikan dan Kebudayaan bahasa yang diberikan di slogan anda . Jadi saya bersenang hati mengumumkan pemenang bagi acara peraduan ini adalah , jatuh kepada : ….

Read More ye :p


  Jatuh kepada aku ! yea aku menang . haha , gurau-gurau manja je . Pemenangnya aku belum tentukan lagi . Aku menunggu Encik Rimau , Bro Dahlan untuk membantu aku memilih entry-entry yang mencukupi terma dan keunikan . Masa yang akan diambil aku tak nak tentukan lagi , nanti korang tau tarikh tu , tarikh sebelumnya korang tak singgah blog aku 😦 . Jadi point tambahan n moral akan aku berikan kepada peserta peraduan yang menyinggah2 kat blog aku lagi .

  Aku bukan apa , taknak jadi macam peraduan yang lepas-lepas ,sertai peraduan dan terus menghilang . Tak singgah menyinggah . Ini bermakna orang itu tak beriya-riya nak tahu update seterusnya . Orang-orang ego ni sumpah aku akan tolak ketepi . Contoh peserta peraduan aku yang lepas dan respek paling terbaik , Mrkodet.com . Aku harap korang akan jadi macam dia . Lepas menang contest ni tak kira la menang ke kalah , sudi-sudi lagi la singgah ke blog aku . Janganlah lupa aku .

  Untuk aku mengenal lagi sesiapa yang selalu check ke blog aku ni , aku minta peserta tolong komen dientry ni . point akan diberikan , kerana korang up to date , betol2 follow aku . yea terbaik . tak salah kan singgah2 blog aku . Lagipun korang singgah ada faedah jugak kan . huhu . ok la , setakat ni saja yang harus aku membebel . Jangan risau lagi 1-2 hari Keputusan akan keluar oleh lembaga Peperiksaan Blog Bebas . salam .