>Contest 3.0 – Raih RM160 Kutuk Dan Kritik Blog Ini

>    Assalam kawan-kawan . Dah lama tak buat contest. Serius sekarang dah oke, teringin nak buat contest lagi. Ini contest kali ketiga. Setelah contest-contest yang lepas-lepas tu kan. Huhu. Ok kali ni aku nak anda Kutuk dan Kritik blog aku ni sebab bagi aku kutukan dan kritikan itu adalah sesuatu yang boleh disebut sebagai satu semangat untuk aku maju selangkah ke hadapan.



   Ok , contest kali ni aku nak simple-simple ja syarat-syaratnya. Ok jom aku ceritakan cara dan syarat nak join contest aku ni :-







1) Buat satu entry bertajuk : ”Contest 3.0 – Raih RM160 Kutuk Dan Kritik Blog Abdul Farique”.


2) Search ” abdul farique ” di google image dan pilih header aku atau berkaitan dengan aku dan letakkan di entry anda.


3) Kutuk dan Kritik blog aku tak kira dari segi apapun di entry tersebut. Tak kesah panjang tak kesah pendek , asalkan ada point. Lebih kurang macam ceritakan apa kekurangan dan apa yang perlu ditokot tambah diblog aku ni.


4) Tag seorang blogger . 


5) Dah Siap publish , paste link entry korang kat ruangan komen dibawah. Siap.


6) kalau sudi LIKE fanpage blog aku. Kalau sudi je la, kalau tak sudi takpe . :fuh






   Membebankan tak cara dan syarat untuk join contest ni ? takkan ? semua syarat diatas bahawa wajib dan diperlukan. Jika terdapat sebarang kepalsuan dan kekurangan, serta merta penyertaan anda tidak akan dikira dan dilayan sama sekali. Ceh ayat macam join contest juta-juta. Huhu. Syarat dan cara join korang dah tahu kan ? nak tahu apa hadiahnya ? jom tengok :-



Hadiah Tempat Pertama
1) Wang Tunai – RM70
2) Topup Prabayar Maxis,Digi atau Celcom* – RM30 
3) Feed Blog Di ruangan Side Bar Selama 15 Hari
4) Promot Entry Terbaru Anda di Entry Terbaru Aku selama 8 Kali


Hadiah Tempat Kedua
1) Wang Tunai – RM30
2) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* – RM10
3) Feed Blog Di Ruangan Side Bar Selama 5 Hari
4) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 4 Kali


Hadiah Tempat Ketiga
1) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* – RM30
2) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 2 Kali


Hadiah Saguhati – 2 Pemenang
1) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* – RM5
2) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 1 Kali


   Ok, itu je kot hadiahnya. Kalau ada rezeki, aku tambah-tambahkan hadiahnya lagi ok.  Aku harap penyertaan kali ni lebih banyak dari penyertaan kontest-kontest yang lepas. Aku nak ingatkan lagi, jikalau anda menang wang tunai, aku lebih mudah dan cepat memberikan hadiah jika korang pengguna maybank. Sebab maybank sebelah rumah. Bahahaha. Bab Topup tu aku akan bagi form nanti kat entry ni. letak no fon ye. Lebih selamat sikit.



   Aku akan pilih pemenang dari segi cara penyampaian, point yang diberikan, menyelak semua isi blog sebelum menyatakan sesuatu, dan aku seorang yang suka ayat yang ‘hidup’, jadi pandai-pandai  lah korang hidupkan ayat :p


Ok , tarikh tutup contest adalah 9 OGOS 2011 Kalau ramai join , aku akan tutup awal. Aku akan extend kalau penyertaan tidak menggalakkan tapi terhad la masa tu. Tapi yang pasti kalau korang join awal-awal, aku mengutamakan yang bersemangat. Semoga Anda bersedia.🙂




  Bab kutuk tu saja je nak buat ayat ganas. Lebih kurang macam review je contest ni. Jangan risau, Aku bukan mat sentap. Aku tak pernah sentap dan aku tak terasa hati langsung. Itulah aku. Tapi aku akan suka sebab amik berat namanya tu . huuu :p  tunggu lagi, jom join !!

  

Posted on July 12, 2011, in Artikel Bebas, Join Peraduan, Peraduan. Bookmark the permalink. 53 Comments.

  1. >:yesnak join bagi semangat kat kekawan…. tunGGGUuuu…

  2. >rajinnye wat blog review contest..😀

  3. >Insya-Allah, akan join. hehe…suka bab2 review ni.🙂

  4. >@SYAF: wahhh bro .. terima kasihhh :terharu

  5. >@NurAmal: ehhh .. meh la join :tlg

  6. >@Alieff: alieff , tak mau tunggu lelama .. meh la join :tolong . haha😄

  7. >nk join nk join..tgu ye abam af..

  8. >http://www.sarul.cili.ws/C TELAH MENYERTAI KONTEST ANDA !!! RAJIN²LAH FOLLOW BLOG AQ SEKALI !!!WOKEGH !!!

  9. >insyaAllah aku join.. siap sedia la dengan kritikan abg sapik.. muahaha

  10. >fuyoo.. hadiah dia😄

  11. >nak join.. nak join.. tp tau dh mesti sapik menang.. wakakakaka

  12. >Mira dah join contest ni… sudi sudi laa tengok ye.. sebelum nak tengok, baca bismillah dulu tau.. hihihi… :)http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

  13. >Akak join bole?? Err… :erk

  14. >hahahah… nasib baek tak marah.. ingat kan nak marah Mira tadi.. hihihi… nanti buat laa ape yg Mira cakap 2 ye :

  15. >insyaAllah kalau sempat nanti sye join yer =)

  16. >@Spanar Buruk: abam setia menunggu . haha😄

  17. >@Carol Nyzem: terbaik bro !! 1st bloggers yang join ni . huhu😄

  18. >@TheSyafiq Mokhtar: abam sapik , join ye . jangan sembang sudah . hahaha😄 thanks😄

  19. >@Affan: accept bro ! thanks for join . huhuhu😄

  20. >@cintatulip: jom la join akak sayangg ! sapik belum tentu lagi :p

  21. >@AyiLarimA: terbaik !! terima kasih sebab join tau ! hehe😄

  22. >@Lyzx Azil Shah: mari la join .. takmo la tanya2 je akak😦

  23. >@AyiLarimA: af bukan kaki sentap .. hehehe😄 . baikla apa yang patut af tukarkan :p thankss !

  24. >@deeya: terima kasih deeya .. semoga mempunyai masa . hehehe😄

  25. >abg saya joinn….sudii tgokk blog sayahttp://babylontaylorswift.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

  26. >adees. blog sendiri pun mcm hape😦 ad hati nk ktok blog org laen😐 btw, blog af da oke lha😀

  27. >lmbt lg duenya..insyallah nti sy join,.tq kerana mengajak..:)

  28. >Hahaha…..Jom kiTa meriahkan lagi segmen nie… :kacak

  29. >Assalamualaikum..datang sini nak join..:)http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

  30. >@Rauda Laura Story^_^: waaa ok2 . terima . thanks join tau .. ee suke22 :DD

  31. >@FYA PELANG!: tak kesah pun , asalkan join. jom2😀

  32. >@Puan Kutu: harap puan kutu join .. huhu terharu😀

  33. >@nur amalina athman: dah terima .. terima kasih sebab join !! suke sgt ! thanks join😀

  34. >@SYAF: terima kasih bro ! thanks 4 join :DD

  35. >Nah hamek. Aku join ==" (kau paksa. muahahahahah)Troll Blog Kau Habis Habisan =="

  36. >saye nak join contest ni .. sebab skrang tngah free . tapi arini sye agak emosi , kalau terkutuk lebih2 takpe kan ?? takot Farique sentap jer .. (-.-")

  37. >Que , saye dah join .. maaf kalau terkasar bahase yer . hehe ~ nah link !http://dalittledeeya.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

  38. >@Cik Ladies: waaa . terima kasih join :terharu

  39. >@ nOTy guGUrL : terima kasih ye sbb join :))

  40. >@Red:tak la ganas sgt entry tu .. :rokok😄 thanks 4 join😀

  41. >@deeya: takpe saya tak sentap . thanks 4 join😄 .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: