>Google Page Rank Update Jun 2011 | Jom Check Page Rank

>    Check google page rank update Jun 2011 at Google Page Rank  

  Assalam kawan-kawan, Alhamdulillah . Selepas diterjah oleh Sahabat blogger aku syafiq , baru aku perasan yang blog aku berjaya naik Page Rank 2 yang dianugerahkan oleh Google.  Syafiq pun naik PR2 , wow tahniah le sahabat. Sama-sama kita bangunkan rank blog kita.


   


  Semenjak blog aku naik PR2 , banyak kemasukan pengunjung dari luar negara. Yang terumatanya USA, German dan france yang melebihi 100 kali kunjungan. Sangat pelik pun. Takpe la alhamdulillah sekurang-kurang aku dapat traffik dari situ. Alhamdulillah juga blog aku dah capai 200,000 pageviews tadi.






   Rank Alexa aku dah turun ke 409,000 . Aku berharap lepas ni boleh maju ke depan lagi. InsyaAllah. Lepas ni ingat nak buat contest ketiga dan hadiah aku nak bagi T-Shirt Kawan Bloggerz beserta nama domain pemenang. InsyaAllah aku cuba tengok macam mana. Kalau duit mencukupi insyaAllah aku akan buat.




   Tentang Google Page Rank ni korang faham tak apa maknanya ? 


Pagerank adalah alat pengukur bagi google dan pengunjung website/blog anda akan mudah masuk kerana seberapa ‘popularnya’ blog anda ini.

Semakin tinggi pagerank web/blog anda, maka akan semakin senang robot dari search engine datang ‘mengunjungi’ blog anda.


   Jadi makin banyak Page Rank maka lagi senang blog naik di enjin carian google. Semoga anda pun dianugerahkan Page Rank  :)

Sedikit Statement mengenai blog aku dan boleh check PR kat sini :- 






<a href=”http://domains.seoheap.com/” target=”_blank”>Cheap Domains</a>



Korang Boleh check PR korang kat sini.


Check Page Rank of your Web site pages instantly:


This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service


Posted on June 27, 2011, in Artikel Bebas, Artikel Persendirian, info. Bookmark the permalink. 6 Comments.

  1. >woot woot! tahniah AF! ^__^

  2. >@Siti Safiyyah: huhuhu .. berjaya jgak oo :p

  3. >wah… xpaham ar camne nak tgk ranking ni…blog pun leh ke tgk? yang tau tgk kat alexa jek

  4. >@ZIPPO MILLER: hehehe … bro cuba wigdet pagerank tu .. try tengok😀

  5. >He3, Bdk Botak dapat 3, ok la tue. Syukur…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: