>Fuh Lega ! Alexa Rank Aku Dah Turun :D

>     Assalam kawan-kawan. Sebulan lebih mencari traffik, kini traffik blog aku telahpun mencapai hampir 200,000 pageviews . Dalam masa 1 tahun lebih berblogging , pencapaian 200,000 pageviews tidaklah begitu memerangsangkan. Tapi bagi aku itu sudah cukup berbaloi kerana sebelum ini pageviews aku sekadar 42,000 pageviews saja. Tapi dalam masa 8 bulan, aku berjaya mencapai 150,000 pageviews.






   Followers pun kini telahpun mencapai 1327 Followers. Alhamdulillah jumlah online visitor di blog aku pada waktu puncak sekurang-kurangnya mempunyai 10 online visitor. Haa, online visitor aku sedikit jatuh sikit kalau nak dikira dari graf. Sebelum ni online visitor aku mampu bertahan sebanyak 20 online visitor. Maklumlah sekarang banyak entry SEO aku yang tak berapa menjadi, terutama entry Maharaja Lawak. Sedih-sedih. Takpe la takde rezeki.






   Serius aku seronok bila ranking traffik alexa aku turun 400,000 Global rank. Fuh tak sia-sia. Sebelum ni 3 minggu yang lepas blog aku berada didalam ranking 820,000 Global Rank dan 8,120 Rank Malaysia. Kini aku berjaya meraih 429,078 Global Rank dan 2,120 Rank Malaysia. Wahh berjaya turun.




  So target aku kali ni adalah nak capai 2000 Followers, 300,000 Pageviews, 20 online visitor waktu puncak, 300,000 Alexa Global Rank dan 1,100 Rank Malaysia. Korang semua, doakan misi aku berjaya🙂




  # Dah dapat cek dari ExaBytes, so mari kita enjoy ! hehe. Ehhh takleh , japg aku ada Ujian Lisan Bahasa Melayu untuk SPM. So doakan aku lulus😀 Amin. 

Posted on June 20, 2011, in Artikel Persendirian. Bookmark the permalink. 5 Comments.

  1. >syoknya… cecah 200k-pv 'tahniah buat saudara farique!' ;thumb up; trus maju!ronda ronda bersama farique@myobw..

  2. >@blogtube: huhuhu , thanks bro .. semoga bro juga berjaya😀

  3. >@Puan Kutu: huhuhu … thanks puan kutu .. semoga puan kutu juga berjaya😀

  4. >waahhhhh,tahniah…bagus sehajar la macam mane turun mendadak gituhttp://azrijohan.blogspot.com/2011/06/kalau-berani-copy-paste-lah-entri-aku.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: