>Hacker Anynomous Bakal Serang Portal Rasmi Malaysia | 15 Jun 2011

>   Assalam kawan-kawan, Sekumpulan hackers telah mengancam untuk menyerang laman web http://www.malaysia.gov.my. Kumpulan, yang menyebut dirinya Anonymous, mengatakan akan melancarkan serangan di 07:30 GMT pada hari Rabu (Khamis 03:30 pagi waktu Malaysia) dan telah menamakannya “Operasi Malaysia. (Operation malaysia)” 




  Berikut adalah poster operation malaysia ini : http://i.imgur.com/PTFWh.png

  




   Tetapi telah ada uptick “hacktivism” ini minggu terakhir, di mana kumpulan hacker telah menargetkan berbagai organisasi untuk kepentingan politik.

  Ini adalah video mesej yang mereka sampaikan :-


Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world’s strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favor. We are Anonymous.

  Alahai, disebabkan SKMM blok The Pirate Bay, Wikileaks , diorang nak serang portal kerajaan. Tapi rasanya Admin sistem lebih awal bertindak pantas untuk hadapi serangan-serangan macam ni sebab mesej dah diorang sampaikan. Fuh risau. Tolonglah jangan hack blog aku pula , please..


Sumber : The Stars | Affan Ruslan

Tags : operation malaysia, 15 jun 2011 operation malaysia, anynomous hack portal malaysia, 3.30 am 15 jun 2011 operation malaysia

Posted on June 14, 2011, in Artikel Bebas. Bookmark the permalink. 5 Comments.

  1. >dia nak serang.com awas hahahaha tolong…

  2. >haish….mcm2…lau kne hack mmg xtau nak wat ape dah

  3. >pergh ade gak operasi cmni? nsib terbaca kt awak punye entri..lau x sumpah sikit pun saya xtaw tntg nih..haha..mklumlah RAJIN sgt nak tawu hal dunia cmnilah jdinye saya nih

  4. >sokong hackers ni sume! sebab diorg perjuangkan hak asasi manusia yg kerajaan dah amek.memang kerajaan corrupt.kalau die attack malaysia.gov.my tu ape la sangat..tu warning je..kalau die betul2 serius die akan buat yang lagi hebat..die bagi warning sebab die yakin die boleh hack, buat la macam mane pon..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: