>Tanah Runtuh | 3 Kanak-kanak terkorban di Haiti

>

  HAITI: Tiga kanak-kanak terkorban dalam tragedi tanah runtuh berpunca daripada hujan lebat menyebabkan rumah didiami dihanyutkan berhampiran Cap-Haitian, utara Haiti, hari ini.Jurucakap Badan Perlindungan Awam Haiti, Ardouin Zephyrin, berkata kanak-kanak berusia antara enam hingga 14 tahun itu mati di bawah timbunan tanah runtuh manakala ibu mereka cedera parah.
Hujan lebat selama seminggu yang melanda Haiti, menenggelamkan kawasan penempatan di utara dan meranapkan khemah penempatan sementara bagi mangsa gempa bumi tahun lalu yang melanda Port-au-Prince. 

Presiden Haiti, Michel Martelly menggesa penduduk yang tinggal di kawasan berisiko tinggi seperti kawasan pergunungan atau berbukit berhampiran bandar, berjaga-jaga kemungkinan berlaku lagi tanah runtuh. – AFP

  Sumber Tersayang : Berita Harian

   Ini yang paling menyayat hati. Lagi-lagi kejadian tanah runtuh ataupun bencana alam. Kesian kanak-kanak tu. Semoga arwah dicucuri rahmat dan ditempat didalam golongan orang-orang yang beriman. Amin..  

Advertisements

Posted on May 27, 2011, in Artikel Bebas. Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. >bencana alam lagi .. mungkin diri kita da semakin hampir dengan kiamat . sama2 lah mengingati mati dan bersedia untuk mati .. semoga arwah sentiasa dicucuri rahmat . aminn

  2. >@deeya: betul tu .. dah banyak bencana berlaku kat dunia ni.. Amin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: