>Toturial | Kenapa Blog Tak Boleh Sign In ??!

>       Salam kawan-kawan , ramai yang tak dapat sign in blog kebelakangan ini. Ok aku hanya dapat tolong bloggers yang mempunyai masalah tak boleh sign in disebabkan EMAIL RESEND sahaja. Apa itu EMAIL RESEND ? sila search google .

 

   Ok aku akan tunjukkan step by step untuk selesaikan masalah ini. Bukan apa ramai yang tak tahu, jadi aku tunjukkan toturial sikit.




1) Sign In Blog








  2) Pastu confirm2 dia akan keluar page ni.. (entry toturial ini berkaitan dengan page ini) so yang mana ada masalah password silap ke emel lupa ke ape ke sorry diluar pengetahuan.


    3) Klik perkataan CLICK HERE sebelah emel yang dibold tersebut. contoh :-

  4) Dengan pantasnya korang buka platform emel korang. Contoh kalau yahoo buka yahoo mail, kalau google buka gmail .



    5) sesudah buka emel , cari emel ( SENDER GOOGLE ) . sistem emel google akan hantar satu link untuk aktifkan blog korang. Klik link tu ,


  Oke lepas tu bila klik link ini dia terus direct ke blogger. bukak tabs baru , lepas tu SIGN IN blog. pastinya akan oke.

  Sebab terjadinya perkara RESEND EMAIL VERIFICATION ni untuk securiti dan untuk pastikan emel yang kita guna tu sah dan aktif. Itu puncanya , lagipun blogger kan baru lepas buat maintenance. So nak verification email balik la. Oke itu saja pengetahuan aku. Bab yang lain-lain tu aku tak dapat tolong . Toturial kali ni mengenai EMAIL VERIFICATION je . harap maklom. Semoga membantu . daa🙂

Posted on May 26, 2011, in Toturial. Bookmark the permalink. 12 Comments.

  1. >terima kasih sebab sudi berikan tutorial seperti ini🙂 mungkin kan pihak google nak buang blogspot yang tidak aktif mungkin pihak google buat seperti ini untuk mengetahui blogger mana yang aktif…itu cuma pendapat saya lah *peace*

  2. >terime kaseh atas bantuan anda🙂

  3. >@budakkampung39: sama-sama bro , kalau ada apa2 masalah .. leh komen2 sini .. saya connect ngn bro balik🙂

  4. >@Fªrªޔ Sޔªޔ: satu pandangan yang logik.. ramai yang dah jarang blogging sekarang ni.. mungkin nak jimat space agaknya..

  5. >fariqueeeee~ hebat la.. mana tau sal ni?? ^_^

  6. >patot la rmai yg dok komplen skang ni..agk2 diorg taktao solution ni kot..bgus2..

  7. >Ermmm….yang tak aktif je kot yang kene nie…:)

  8. >@NuSaNa NoSa 91: ala , google dah jelaskan la .. mungkin diorang tak faham sgt bahasa english kot :p

  9. >@J.M.R: pentingnya english education .. benda ni senang ja pon :p

  10. >@Pembawa_Wacana: yang jarang aktif jarang update je akan kene :p

  11. >aq x kene ponn… adik aq nye blog kene la… agaknye blog yg asik cite pasal diri sndri jer yg kene camnie… kehkehkeh…😀

  12. >@aPiP@Terdesak! Network.: bukan, maybe blog yang jarang aktif , n blogger yang jarang update.. macam tu la rasanya🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: