>Gambar | Proton Inspira Kereta Polis Malaysia ( PDRM ) Terbaru

>    Salam, Ayoyo . Polis malaysia dah menggunakan proton inspira sebagai kenderaan mereka. semakin maju gamaknya. Huhu . Thanks to budak botak kerana benarkan AF amik entry ni.  Dasyat dasyat dasyat dasyat, lawa sungguh kereta-kereta polis malaysia dan maju gila. Huhu jom kita lihat gambarnya . 

PROTON telah mengubahsuai 10 model Proton Inspira menjadi kereta peronda polis dilengkapi sistem lampu amaran dan siren bersepadu, pelekat pembalik cahaya berlogo PDRM dan sistem telekomunikasi radio bergerak.

Proton bagi 10 kereta tu sebagai pandu uji dan membuat RnD untuk membangunkan prototaip kereta peronda Polis dari model Proton Inspira yang lebih canggih pada masa akan datang. He3, polis kalo nak kejar penjenayah mesti la nak kereta yang berkuasa kan, kalo kereta biasa2, penjenayah senyum ja lari.

Masa kereta peronda Polis ke tempat kejadian juga akan dikurangkan tidak melebihi 12 minit kata Ketua polis Negara, Tan Sri Ismail Omar. Kereta peronda Polis yang berada sekitar 1km akan dikejarkan ke tempat kejadian kurang daripada 4 minit selepas laporan diterima.

   Jom kita tengok gambar kereta tu. Cantik ke tak . hehe.


https://i1.wp.com/2.bp.blogspot.com/-ZHkNLrzCF70/Td6O3A_3fNI/AAAAAAAAIhQ/vYn-BQFQzTY/s1600/Proton-1.jpg

 
 
 
 https://farique92.files.wordpress.com/2011/05/018277489.jpg?w=300
 
 
   ni plak abang Inspira , abang mitsubishi namanya..


 https://farique92.files.wordpress.com/2011/05/inspirapolis.jpg?w=300
 
 
    Hmm tak best la, jom tengok kereta polis malaysia yang lain-lain..
 
 
 
 https://i2.wp.com/img651.imageshack.us/img651/1111/keretabarupdrm2.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Dan ini van polis yang boleh tahan lajunya,.

 
 
   hehehe, oke balik mengenai proton inspira ni, selain dari Polis , ada tak mana-mana company pakai lagi ? AF cari2 kat google, dan jumpa ini :hah
 
 
 https://i0.wp.com/a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs940.snc4/73348_169864083024855_100000037938110_572971_2912452_n.jpg
 
 
   serius beb .. nampak sangat photoshop ye😀 . anyway tahniah untuk PDRM kerana telah menggunakan Proton Inspira.
Kredit pictures :google dan owner2 pictures🙂
 
 
    tags: kereta polis malaysia baru, kereta polis malaysia, proton inspira polis malaysia, polis guna proton inspira, gambar proton inspira polis malaysia, gambar proton inspira polis, gambar kereta polis, gambar kereta polis malaysia, proton inspira kereta polis, polis guna proton inspira, gambar polis malaysia proton inspira, gambar pdrm proton inspira, kereta inspira pdrm .

Posted on May 26, 2011, in Artikel Bebas. Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. >cun la bro…kihkih..

  2. >@ArulchelseA: hehehe , boleh thaan jugak :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: