>Semakan Keputusan Peperiksaan Semester Program Matrikulasi (PSPM) 2 Program Matrikulasi (PST) 2010/2011

>

     

   Salam kawan-kawan , bagi geng-geng yang ingin mengemas kini Permohonan Ke Universiti (UPU) dan USM Lepasan Matrikulasi Fasa 2 anda boleh view dibawah sekali dan bagi yang ingin menyemak keputusan PSPM 2 PROGRAM MATRIKULASI (PST) SESI 2010/2011 , 2 cara semakan untuk memudahkan lagi masa anda untuk menyemak keputusan anda . Sebelum itu aku nak bagitau , Calon-calon Peperiksaan Semester Program Matrikulasi, Kementerian Pelajaran Malaysia, Semester II Sesi 2010/2011 boleh menyemak keputusan peperiksaan tersebut pada 18 Mei 2011 mulai jam 10.00 pagi melalui saluran-saluran di bawah:

    1) Anda semua boleh menyemak keputusan anda di talian SMS .

Taip MOE MAK No.ic dan hantar ke 15888

Contoh: MOE MAK 92070104**** hantar ke 15888
     2) Layari Laman Web .
Klik gambar dibawah ini untuk ke Portal

Klik pada pautan “Senarai Aplikasi : Pra Universiti

Klik pada pautan “Semakan Keputusan Peperiksaan Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia

Masukkan : Login name

Masukkan : Kata Laluan (ikut arahan)

   3) Hubungi Kolej masing-masing di talian :

Kolej Matrikulasi Melaka
No tel: 06-3847778

Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan
No tel: 06-4841825/26/27/28/29

Kolej Matrikulasi Pulau Pinang
No tel: 04-5756090

Kolej Matrikulasi Perlis
No tel: 04-9868613/614/615/616

Kolej Matrikulasi Labuan
No tel: 087-465311

Kolej Matrikulasi Johor
No tel: 06-9781613

Kolej Matrikulasi Perak
No tel: 05-3594949

Kolej Matrikulasi Kedah
No tel: 04-9286100

Kolej Matrikulasi Pahang
No tel: 09-5495000

Kolej Mara Kuala Nerang
No tel: 04-7867250

Kolej Mara Kulim
No tel: 04-4966422

Kolej Matrikulasi Teknikal Kedah
No tel: 04-4682508/4689

Kolej Matrikulasi Teknikal Pahang
No tel: 09-46771037/4661106

Kolej Matrikulasi Teknikal Johor
No tel: 07-6881630

Kolej Matrikulasi Selangor
No tel: 03-31201372

atau hubungi Sektor Hal Ehwal Akademik BMKPM di talian 03 8884 4022

untuk UPU Fasa 2, boleh check kat link bawah ni ..

fasa-2-upu-dan-usm-lepasan-matrikulasi

 sumber : sumber

 NOTA UPDATE : Maaf diatas kekeliruan yang timbul .Segala info dan sumber yang saya dapat bahawa semakan keputusan akan keluar pada 18 mei 2011 pukul 10.00 pg atau 12.00 tgh hari . Tetapi saya mendapat banyak feedback menyatakan bahawa tiada apa-apa info terkini di web portal KPM . Saya akan update sekali lagi bila saya menjumpai info terkini . Laman portal KPM tengah Problem loading page kerana mungkin traffik sesak dimasuki pengguna . Saya akan update setelah berjaya access . 


INFO TERKINI : saya mendapat info dimana anda boleh menyemak keputusan peperiksaan di E-Perkhidmatan , Internet , dan akan jumpa Pra U . ( Problem loading page ) – Diharap bersabar , ramai pengguna tengah online . sebab tu slow dan problem loading page . Sekejap lagi akan ok . Harap Maklum .

KLIK DAN BACA ENTRY INI KALAU KORANG TAK DAPAT RESULT LAGI .

UPDATED : 4.09 PM – 18/05/2011 

da boleh check online di portal dibawah ini . enjoy ^_^

http://apps.moe.gov.my/matrikulasi/keputusan_exam/ 

 

   tags : result pspm 2 program matrikulasi (pst) sesi 2010/2011, semakan keputusan peperiksaan semester program matrikulasi 2010/2011 , Mengemas kini permohonan fasa 2 upu dan usm lepasan matrikulasi, keputusan peperiksaan semester program matrikulasi (PST), matrikulasi 2010/2011, keputusan matrikulasi 2010/2011, keputusan peperiksaan semester matrikulasi 2010/2011, fasa 2 upu dan usm lepasan matrikulasi .

Posted on May 18, 2011, in Artikel Bebas. Bookmark the permalink. 33 Comments.

  1. >rindu zaman belajar .. terase cam nak smbung blajar jerp lagi tapi malas . hahakz !

  2. >@deeya: tu la kan .. saya post n tengok je la ..😦

  3. >@Anonymous: tu la , saya pon check .. takde link dari kpm lagi .. mungkin pukul 12 tghari agaknya .. boleh cuba cara sms tu🙂 lagi cepat🙂

  4. >tp klo gune sms tue de ckp keputusan belum lagi kuar…

  5. >sms pun tak leh lagi … huhu da berdebar2 nih .. rasa2 nya .. da ramai org duk asek kua masuk toilet b4 result nih kua ..

  6. >guna sms dpt terus ke result?

  7. >@Anonymous: harap anda bersabarlah ye .. saya tak buat laman tu . dapat info pukul 10 am portal dah kluar tapi tak kuar2 lagi .. anda tunggu je .. try pukul 12 tghhari japg🙂

  8. >@Miss WaNy: blogger2 lain cakap lau pukul 10am tak leh try pukul 12 tghhari .. KPM tak update lagi ni :aihh

  9. >@ayu: InsyaAllah sistem akan send result .. tp skank ada problem coz KPM tak update pape lagi .. ckp kul 10am😦

  10. >adoiiii….. tak kuar agy result. tpi cuak gleerrr nie

  11. >bila nak kuar result nie?????????????????????????

  12. >awat nie…xkuar2 ag nie…hehehe..KPM nie sje bt suspen kat bdk2 nie…

  13. >jangan duk bergurau gini..tension la…bile result kuar benarnye????

  14. >saya harap korang semua bersabar sekejap ye . korang semua boleh check di laman KPM tadi . pastu pergi ke E-Perkhidmatan lepas tu ke Internet , dan akan jumpa Pra U . tapi buat masa sekarang laman web KPM tengah memasuki puluhan ribu pengguna , maka Problem loading page akan berlaku kerana traffik busy . Harap korang boleh tunggu 1-2 jam lagi untuk redakan traffik . saya harap korang mendapat keputusan yg terbaik . amin . Bersabar ye kawan-kawan , sabar itu adalah bekalan untuk berjaya jugak ^_^

  15. >jenuh tunggu.. gne internet ngan sms sme jew.. malu plak nk kol kolej..

  16. >baru je bukak page kpm.. link utk semakan ditutup buat masa skrg..

  17. >@Anonymous: elo , saya publishers saja . info yang saya dapt adalah pukul 10am , 12 pm ( 18 mei 2011 ) , 12 am (19 mei 2011) kat semua blog dan web yang publish entri ni dapat info yg sama . harap bersabarlah cik/encik🙂

  18. >tiba2 nk amek tau pasal result adik saye…huhu

  19. >mcm bangang..kate kol 10..patu 12..patu??????? bengang gua!!

  20. >sy da dpt bkk smpai pra-u tp die tulis semakan keputusn tutup!! (=__='") my 2 hours~~ (TT^TT)

  21. >DITUNDA KE PUKUL 12 MALAM (19 MEI 2011)

  22. >alahai…pulak dah..jantung berdegup bagai nk pecah dh niey..hmm..SABOO JELAH!!!..HEHE..

  23. >@mimiera: hai , jangan marah . saya pun baru dapat info .. artikel kat KPM tu pun update pukul 8 lebih , tak sempat alert , web diorang dah problem loading .. sekarang ni aku leh dpt .. siap shoot screen sekali . jumpa anda disini pukul 12 malam nanti kalau nak check via portal🙂

  24. >hg biaq btoi pkul 12 mlm satg bru ada plak…

  25. >@Anonymous: itu info yang aku dapat der .😦

  26. >harap korg sume bersbr..jgn salahkan admin page nie.. dia dah bgi info ni pon dh cukup baik.. aku rse korg sume pon maklum, kalo bab2 check result ni mesti waktu lari cket.. chill🙂

  27. >@Anonymous: saya bagi info lengkap pon kena marah😦 . bukannya saya reka-reka sendiri . thanks backup😦

  28. >tq bg sy info….=)

  29. >ieka: dah bolehh check dahh . check laa .gd luck !

  30. >dh dpt..thnx..tp yg ni btol ke???i gne yg wrne kung 2..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: