>Pemuda China Mencipta Kereta Lamborghini Reventon Sendiri !

>      Akibat kegilaan dan keinginan untuk memiliki sebuah kereta mewah , Lamborghini Reventon , seorang pemuda china merangkap pemilik sebuah salon di Kunming China ini menghabiskan sebanyak $13,800 untuk menukarkan kereta Nissan A31 lamanya kepada kereta impiannya iaitu Lamborghini Reventon. 

   Mungkin kerana tidak mampu untuk membeli Lamborghini Reventon yang original , beliau terpaksa membuat replika kereta mewah tersebut agar dapat menaiki walaupun bukanlah original . Kesemua badan kereta menggunakan replica yang dibuat sendiri kecuali enjin menggunakan enjin Lamborghini RB25 yang original.

   Kegilaan sesuatu benda boleh menyebabkan kita tambah gila .

https://farique92.files.wordpress.com/2011/05/lamborghini-reventon-01.jpg?w=272
Lamborghini Original
 

 https://farique92.files.wordpress.com/2011/05/lamborghini-reventon-550x379.jpg?w=300https://farique92.files.wordpress.com/2011/05/lamborghini-reventon3-550x371.jpg?w=300

 https://farique92.files.wordpress.com/2011/05/lamborghini-reventon2-550x366.jpg?w=300

 https://farique92.files.wordpress.com/2011/05/lamborghini-reventon5-550x369.jpg?w=300

 https://farique92.files.wordpress.com/2011/05/lamborghini-reventon4-550x369.jpg?w=300

    harap-harap nanti dia spray la body warna kuning . Fuhh jadi sebijik macam Lamborghini nanti . Kreatif sungguh pemuda ni . Walaupun tak dapat naik yang original dapat naik buatan sendiri pun jadilah . Ingat , potong blok masukkan carburator RXZ . Baru kasi pecut laju sikit🙂

Kredit : budakbotak.com 


Tags : lamborghini buat sendiri, pemuda china buat lamborghini reventon, gambar lamborghini reventon modify, gambar lamborghini reventop buat sendiri, Lamborghini Reventon tiruan, Gambar kereta lamborghini reventon, pemuda china buat kereta sendiri .

Posted on May 17, 2011, in Artikel Bebas. Bookmark the permalink. 9 Comments.

  1. >pergh, tak sangka. ghupenye ada gak yang wat cenggitu. tapi salute arr, kreatif gile seyh! haha, tu la, pastikan nanti dye cat la keta tu yep🙂 huhu

  2. >lepas dia spray.. tolong cakap kat dia meh import ke CL meh.. err.. bayar RM10 je oke tak? :apa😄

  3. >hmm.. boleh dijadikan contoh.. even dia tak mampu die cuba.. kat dunia ni takde yg mustahil..🙂

  4. >@cik AF: hahahaha , itu la . susah nak cari orang kreatif camni😛

  5. >@Cik Ladies: RM10 nak buat duit makan pun tak cukup😛

  6. >@Aku Huduh !: ya , dia berani menempuh cubaan😛

  7. >itu memang amat WOW!tapi lambor Jejai real. hau hau hau.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: