>Lima Terbunuh di Selatan Thailand | 16 Mei 2011

>     Assalam kawan-kawan . Lima Terbunuh di selatan thailand , berita ini aku dapat dari sumber hmetro dan lokasi kejadian di Narathiwat . Sedikit bingkisan dari Harian Metro buat kalian . 

   Serangan bom di tepi jalan, selatan Thailand mengorbankan dua sami Buddha hari ini ketika mereka dalam perjalanan mengutip derma, kata polis.

Mereka terbunuh serta merta selepas kejadian itu di wilayah Yala ketika mereka menaiki lori pikap manakala dua tentera yang mengiringi mereka cedera parah, kata polis.


Sami dan guru sering diberi kawalan anggota tentera dalam kawasan bergolak itu. Sebelum ini, kejadian seperti itu menyebabkan tiga terbunuh di selatan Thailand, semalam. Seorang suspek militan dibunuh dalam tembak menembak dengan anggota keselamatan manakala dua lagi mati dalam kejadian berasingan. – AFP

   Tak habis-habis cerita pasal bom dan sebagainya di Narathiwat . Fuh , nasib baik negara kita tak seperti ini . Itu pun masih lagi ada yang ingin mengugat kerajaan Malaysia . Negara Malaysia sudah cukup aman tapi ada saja yang mahu timbulkan pergolakan sesama kita . Kita tak mahu la negara kita seperti di negara jiran , perang sana-sini . Alhamdulillah kerajaan masih mampu untuk atasi , be proud because we are malaysian🙂

  Apa-apa pun , semoga tiada lagi kejadian seperti ini berulang di narathiwat kembali . Terkenang kisah Orang Islam di Narathiwat dibunuh dan sebagainya . Kejamnya .. 

 
 Sumber : hmetro

  tags : 5 terbunuh di selatan thailand, narathiwat bom, 5 terbunuh di narathiwat .

Posted on May 16, 2011, in Artikel Bebas. Bookmark the permalink. 6 Comments.

  1. >dasyat sungguh la… sukati je main bom2… nasib baik Malaysia x main bom..tapi skarang ramai suka main asid pulak..ish3….

  2. >@GaRy™: hahaha .. main asid2 ye ? :p

  3. >@abiey: yea thanks coment🙂

  4. >@Izzuddin Fauzi: memang dasyat diorang ni , rilek je bom sana sini ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: