>8 Top Ten Header Pujaan Hati Ku .

>      Salam kawan-kawan . Kali ni aku nak luahkan hal sebenarnya dimana walaupun aku juga seorang designer , tapi aku juga terlalu menyukai design orang lain . Bercakap mengenai design , kali ni aku nak bawakan korang ke dunia aku sebentar dimana aku ingin menceritakan 8 header blog yang menjadi pujaan hati ku selama ni .

 

   

   Sebelum ingin meneruskan bicara , aku rasa ingin untuk menyatakan bahawasanya aku ingin meminta maaf diatas Segala Screen Print di blog anda . Adakah korang nak tahu header blogger siapakah yang aku minat dan tergoda ? Jom ^_^ .





1. Header Alieff.com

 
    1) First time masuk blog Alieff ni . Header beliau membuatkan aku tergoda dan terkesima . First respek yang tinggi untuk seorang designer sampai aku sanggup beli / langgan produk dari beliau . Template aku sekarang adalah hasil buatan beliau . Tapi perasaan ego tetap ada , aku mahu header ciptaan aku dikekalkan . Apa apa pun , header beliau no 1 dihati🙂

2. Header AyeemAyam.com

 
    2) Ini adalah header blog abang ayeem yang terlekat dihatiku dengan rank ke 2 . Header beliau adalah sejenis header dari sistem flash . Setiap header keluaran beliau bagi aku adalah sangat kreatif dan terbaik kerana mempunyai maksud tersendiri dan tersembunyi . Wah , terbaik gila lah🙂

3. Header syafiqorangmelaka.blogspot.com

 
    3) Header blog bro syafiq dan juga bakal seorang peguam . Telahpun menjalani praktikal . Beliau juga adalah blog sahabat SEO aku . Beliau juga telah mengajar aku untuk berubah ke blog Informasi yang mesra SEO . Header beliau adalah hasil dari pembelian template dari produk Alieff.com jugak . Beliau lah yang memperkenalkan aku dengan designer Alieff . Bro , pasal bro blog gua naik 32,000 + pageviews selama 2 bulan . Terima kasih guru🙂

4. Header Feeza Macho . 

    4) Blogger Feeza Macho adalah kawan dari BCR Chat Room . Aku tak pasti sama ada ini header ciptaan beliau atau pun tidak . Tapi yang ingin aku war-war kan bahawa header ini sungguh membuatkan aku berkenan . Tona Warna font yang menarik dan tulisan yang kreatif . Terbaiklah🙂

5. Header SitiSafiyyah.com



   5) Header blog ini adalah 100% milik Siti Safiyyah . Seorang blogger tegar yang mempunyai followers dan reader yang ramai berbanding aku . Wah jeles deh . Inilah header ciptaan aku yang paling aku suka dan aku anggap paling cantik dan kreatif yang pernah aku buat ( ayat bangga je ==” ) . Header ini aku terpaksa buat 2 kali kerana beliau telah bertukar domain dan 90% sama seperti header aku . Beliau adalah blogger yang paling setia menggunakan header ciptaan aku walaupun dah berzaman . Header ni lah yang aku buat dengan bersungguh sungguh dan teliti sehingga renew header ini aku terpaksa buat makan masa 2 hari untuk persamaan dengan header dulu . Terima Kasih SS🙂

 6. Header Adamxis.com

     6) Header abang AdamXis kita . Header ni sebenarnya menjadi header humor yang selalu membuatkan aku tergelak karena disebalik gambar-gambar dan font header beliau yang lawak . hahaha😄 . Header paling simple ni lah header yang paling aku minat dari header-header simple yang lain sebab header ni lawak :p . Gambaran aku melalui header ni terhadap diri dia adalah dia seorang yang suka bersenyum , bersahaja , ceria dan pandai berlawak :p .

 7. Header Farhan AJ .


     7) Header ni yang paling aku minat dalam kategori header paling besau . Header ini adalah design sepenuhnya oleh Farhan AJ . Tona warna yang menarik dan pemilihan warna effect hijau yang cukup kena dengan background hitam . header ini juga adalah sejenis header dari group Flash . Wow , pandainya beliau . Dasyat , teruskan usaha mendesign header kerana anda mempunyai peminat senyap🙂

 8. Header kak Naqiah .

    8) Header ini adalah milik Kak naqiah ye . Haha . Salah seorang blogger yang headernya aku kategorikan header paling besau . Rupanya beliau mempunyai bakat dalam bidang seni ni . Wow terkesima aku . Gambar dan font pada header sangat sangat kreatif dan unik . Hingga membawa maksud yang tersendiri . Terharunya . Teruskan usaha design header blog ya . Kalau dah cekap boleh lah buat service header nanti🙂

  Haha , itulah mereka bloggers bloggers yang mempunyai header yang cantik dan terbaik hingga menambat hati kecil ku . Sebenarnya , header adalah lambang dan identiti blog kita . Header adalah hiasan yang paling unik dan utama di blog kita kerana header terlebih dahulu terlihat sebelum entri apabila seseorang membuka laman blog anda . Jadi , kesimpulannya , header yang buruk tak semestinya entri beliau buruk dan header yang cantik tak semuanya mempunyai entri yang menarik , jadi kita semuanya sama . Header hanya perhiasan blog . Serupa seperti kita menghiaskan diri kita . ( bloggers tegar akan faham maksudnya ) .🙂



  Nota : Jika anda inginkan header yang free dan baru , Ayuh kita ke laman blog Geeksters . beliau menawarkan tawaran HEADER PERCUMA . Wow , baiknya dia . Ayuh , jom jom . Klik HEADER PERCUMA OLEH GEEKZSTERS .

  

Posted on May 11, 2011, in Artikel Persendirian. Bookmark the permalink. 42 Comments.

  1. >erk macam kenal je yg no 5 tu.. hehe, yela ss kekalkan sebab tema hijau tu. so doa2lah ss guna trademark hijau tu lame lagi. barulah header yg AF buat tu ss gune.. hehep/s: terima kasih sebab suka header tu. tengoklah sape yg buat kan? :malu

  2. >waa..ade orang tolong promote la…thanks bro..sebab tolong promote designer cap ayam macam aku ni…

  3. >uwaa!!~ header nad tak menarik ati AF ea.. uwa!! hehhee…. tapi mang cantik pun header yang AF pilih…. farhan nyer header smart….

  4. >@fyy mokhtar: feeza comey ke ? ==" hahaha af biadap . :tampo :lempang :lempeng :tendang af :p .

  5. >heheh………sume smart2…ss fm, af, ayeem ngn paan nye comeyl….kak naq ngn ax nye smart….alief pown cun gak header dia…syafiq pown smart… =D

  6. >@SitiSafiyyah: ss , no 5 ada maksud tau . kan ss suka kait dengan safee sali . 5 = 55 :p . kalau nak tukar header baru , gtau af🙂

  7. >@Kei Seichi: majulah designers bloggers untuk negara :p

  8. >@l° ~❤Misz Nadea❤~°l: ehh menarik la .. cuma tak dapat potong ranking diorang kat dalam kategori af ni je :p

  9. >@Norashiqin Kamaruzaman: hee , thanks datang komen tau :p . aihhh , header af mana comel ? :fuh :p

  10. >bro dulu orang 1st yang bantu aku dlm dunia blog..buatkan header 1st aku.. hahaha..aku mmg tak tau macam mane nak buat header..

  11. >waaa cantik2 blaka…

  12. >wah..terharu eden..x sangka header kentam keromo eden tu dapat gak menambat hati ko fariq..hehe..flash biasa je tu..x hebat macam ayeem ayam tu..bapak gempak header dia..jeles aku..hehehe

  13. >Assalam…ngeh3, kembang habis dh nie, TQ AF…ulasan tuu macam lari dari niat asal ku berheader camtuu…kih3.rase2 buat camtuu…sebab minat cerita robot tuu…satu lagi sebab~~~sebab~~~citer tuu romantik v(^___^)v

  14. >wah..mmg semuanya mnarik..mlmbngkn blog yg hebat!

  15. >saia tade ponn, ?ehehe, joke aje !manx chantek !

  16. >Duhh…. sorry bro lambat pick up! Haha…EH, awat header blog ni tak masuk carta? Design dah superb dah… huhuu…Anyway, thanks AF! Header alieff rasanya paling cikai antara header blog2 lain… :">

  17. >ahah..suke header alieff…masuk2 belog ney jep,da dapat agak yang template ney alieff yg punye🙂

  18. >@syafiqsulaiman: hahaha . takpe bro . sekurang2nya lu lebih berkerjaya dari gua🙂

  19. >@Farhan AJ: cantik aih header hang paan🙂 . ang tau tak , aku hampir berbelanja rm70+ untuk header banner ayeemayam , harga berpatutan tapi tak mampu :p

  20. >@►AdamXis◄: Wassalam adamXis , hehehe . biasa la selalu bukan semua orang faham niat kita :p . adamXis romantik jgak ke ? hee

  21. >@toyolkiut: blog blog diorang memang mantap2 :p

  22. >@シmashiEyシ: nak letak awak tp awak tak leh lawan kreativiti diorang :p . hee jgn mara , gurau le🙂

  23. >@Alieff: menatang ape cikai tu ?? hahaha . mana ada . design Alieff still no 1 . Lau tak af tak beli template dari alieff . header blog ni biasa2 je🙂

  24. >@Alieff: menatang ape cikai tu ?? hahaha . mana ada . design Alieff still no 1 . Lau tak af tak beli template dari alieff . header blog ni biasa2 je🙂

  25. >whoaaaa ! i lurve designer blogger la .. sume cun !!! huhu ~

  26. >hari itu nk tlg bt kn header😦

  27. >vp punye tak masuk pown.. tk cun ke hedear ai =((

  28. >semua header lawa2..:)

  29. >@deeya: love design sy tak ? hee :p

  30. >@Farah chomot: maaf .. bz melanda hari hari ku :p

  31. >@Puan Kutu: hee , thanks sama pilihan dengan saye :p

  32. >ape yg terjadi ni knp aku lambat komen :majuk :tampo af fm mmg ta comel tp macho :ape:hoho :terharu TQ tau ! tu org buat kan :p

  33. >@si macho: tak comel tp macho . gile siot :p . :hoho .😄 . Sama2 , walaupun orang buatkan ianya tetap menghiaskan blog anda bukan ?🙂

  34. >tq af.. anyway af nye header memang xleh lawan.. tlg?? hehehe

  35. >@naqiah: af selalu kalah kontest header terbaik . maknanya memang senang nak lawan la . hahahaha :p

  36. >thanks bro! aku memang akur kalah dengan header alief sebab design dia sume terbaik! murah lak tu

  37. >@Ayeem Jemain: tapi apehal ayat pasrah bro ?? hahah . thanks bro sudi turun n komen kat sini . first time bro comment sini ni🙂

  38. >@Ayeem Jemain: tapi apehal ayat pasrah bro ?? hahah . thanks bro sudi turun n komen kat sini . first time bro comment sini ni🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: