>Keluarga Bahagia

>

Salam kawan-kawan , kali ni aku nak bercerita sedikit mengenai keluarga ni . Sebenarnya banyak kaitan dengan kita . apa-apa pun layan.
Keluarga yang bahagia , memang cuba digapai oleh semua keluarga . Tapi bukannya senang untuk mengapai kebahagian , bak kata orang , bukan senang nak senang dan bukan susah nak susah .
Tetapi ada juga jalan mudah untuk mengapai keluarga bahagia , caranya adalah bersikap adil dalam memberikan kasih sayang pada keluarga .Bersikap berdisplin dalam keadaan tegas dan selitkanlah prinsip prinsip yang kelakar sedikit dalam diri kerana ia juga boleh semarakkan lagi semangat kekeluargaan .
Tetapi jika tiada imbangan dalam kehidupan sudah semestinya tiang keluarga mudah patah dan roboh . Jika keluarga berpangkat bahagia pasti anak berilmu berjaya dan hidup pasti aman damai dan bergembira selalu sengan prestasi yang dipungut setiap hari bersama keluarga . Akhir kata, keluarga Bahagia harapan bangsa .

Advertisements

Posted on February 13, 2011, in Artikel Persendirian. Bookmark the permalink. 5 Comments.

  1. >tambah sikit..kaya pon belum tentu bahagia betol tak? eh apesal entri arini pendek jek? tak cam bese.. ๐Ÿ˜‰

  2. >Dan perintahkanlah keluargamu serta umatmu mengerjakan sembahyang, dan hendaklah engkau tekun bersabar menunaikannya. Kami tidak meminta rezeki kepadamu, (bahkan) Kamilah yang memberi rezeki kepadamu. Dan (ingatlah) kesudahan yang baik adalah bagi orang-orang yang bertaqwa. (Taha 20:132)

  3. >@ArryCode : betul bro . terima kasih menambah ๐Ÿ™‚

  4. >sayang keluarga saya ! ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: