>Berangan Nak Tukar Header BCR

Salam kawan-kawan , hee . Kali ni aku kembali dengan segmen angan-angan ku . Hehe . Aku menyusul lagi dengan angan-angan nak tukar header BCR . Apa itu BCR ? BCR bermaksud Bloggers Chat Room yang menjadi ruangan blogger untuk berhubung sesama bloggers dan selainnya . Memang seronok bersembang dan menghebahkan entry terbaru disana kerana mendapat sokongan dan galakan . Diatas jasa dari BCR , aku pun berangan nak tukar header BCR sebab header BCR ringkas ( aku tak kata design aku cantik ) .

Header Semasa BCR

  Fikir punya fikir , aku dah bercadang nak bagi tempahan free 3D name semasa Chat kat BCR , Jejaka Terhangat ( admin ) pon menyampuk . ( dia saja nak uji aku tu ) , dia minta aku buatkan untuk BCR satu . Aku pun dengan rasa bangga mencuba la . Akhirnya berjaya design 3 model header BCR . Ini lah nukilan ku ,

Read More ye๐Ÿ™‚

Percubaan 1

Percubaan 2

Percubaan 3

   Aku rasa Nak tukar header BCR ni hanyalah angan-angan aku saja sebab tak mungkin akan diluluskan kerana size header lebih dari 200 kb . selalunya header orang lain 10 kb ja . ( ye ke ? ) . Dan aku yakin design aku tak secantik SyedGraphiX . Yea itulah sebabnya aku yakin aku hanyalah sekadar khayalan . hihi . Ok lah setakat ini saja aku nak bercerita . Jumpa lagi la . Assalamualaikumm


P/S : bro redzuan-ridz tempah header , barang gambar bila nak bagi bro ?

Posted on February 6, 2011, in Artikel Persendirian. Bookmark the permalink. 32 Comments.

  1. >lama mu buat AF..hehehe..xleh compress ke jdkan 10kb je?

  2. >ehh..lawa gile da tuuu header…sape ckap header bwah 10kb??? header SG 5mb kot -.-

  3. >woahh..pandai design header 3D..tahniah sbb yg warna merah tu menarik hati aku..so, refresh la kat blog BCR yek..=)http://bloggers-chat-room.blogspot.com/thanks AF..=)

  4. >AF : lawa lorh…yg 1st nye cun..๐Ÿ˜›

  5. >header ko cukup hebat..header blog aku tu pon hasil nukilan ko..

  6. >@Kerro Shinobi : hehhe … boleh tapi quality very low la . Sungguh nampak blurr header tu lau jadi 10KB

  7. >@SyedGraphiX : hihi , ada pe . header nama je . pakai default dari blogspot . hihi

  8. >@Jejaka Terhangat : wahhh .. akhirnya bukan angan2 lagi . thanks yea JT !

  9. >@a!n n!a : huhuhu , thank you ain๐Ÿ™‚

  10. >@syafiqsulaiman : bukan main puji lagi ye bro . huhuhu , thanks bro :p

  11. >perghhh cantiklah AF cayalah…tapi ada 3 tu nak guna yang mana satu?

  12. >cantik yang merah tuu.. nampak gah =)

  13. >@lurim : hihihi thanks Mirul ! dah guna no.1 dah :p

  14. >@Tieka Nadira : ramai suka colour merah . hiihi , dah release da . bukan angan2 lagi :p

  15. >yang merah tu cntiklahh,ape kata sedekah kat kiter jer,,ha3,,(xde header,,huhuh)Haru biru di Malaysia ala-ala Mesir!

  16. >semua header cun! memang layak untuk dipuji la bro :Djeles aku tengok orang yang ada header, haha

  17. >@Nordin : hihiihi , takde la bro . simple2 je . tenkiu ye bro๐Ÿ™‚

  18. >Alhamdulillah..tahniah kerana berjaya ikut tutorial tue amy follow blog nie ye..happy blogging

  19. >@Amy Syaquena : wow baiknya ! saya pon dah follow kamu๐Ÿ™‚

  20. >wah..!!lawa la header tu AF…๐Ÿ˜€

  21. >@dyana nana : awww๐Ÿ™‚ , thank you :p

  22. >tiga2 gempak tp yg pertame tuh mnyerlah..:D pndaoinye AF

  23. >@princeduyong : ye BCR dah pilih yang first tu . huhu :p

  24. >@Nazrin Nasir : ramai orang sokong yang pertama . huhuu . terima kasih tau๐Ÿ™‚

  25. >huarghhh..terorrist la…bcr pe??? ahak… slownye aku…hahahhaa nk join

  26. >wow!!semua tu menarik la..eheheee

  27. >@mie : huhuhu , thank you ! terima kasih ye :p

  28. >erkk aku baru perasan header BCR dah berubah..haha, cantik2 header tu..๐Ÿ˜‰

  29. >@Siti Safiyyah : ape la SS ni , tak up to date langsung . hihihi :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: