>Permintaan Header Keempat Pemenang

>  Salam kawan-kawan , kali ini tempahan header ke 4 oleh Siti Safiyyah . Ok atau tak ok itu terpulang la pada dia untuk menilai . Kalau buruk tu minta2 maaf banyak la . Kali ni design aku banyak pakai ilusi je . Idea dah cetek . Aku gubah sikit macam gubah pasu bunga . heheh . Tapi cara pasang header ni lain . Nah toturial sikit ..

Read More ye ,


Ok ini lah designnya , tapi sebelum tu Kawan-kawan , Header ciptaan aku ni cara pemasangannya lain dari yang lain tau . Bagi sesiapa yang ingin memasang header korang di blog korang , ada juga caranya . Korang tak boleh sekadar download dan ke ‘Image From Computer’ , Tapi korang kenalah dari ‘Image From WebKorang kenalah terlebih dahulu upload header korang ni di mana-mana hosting contoh terdekat : photobucket.com . Upload kat situ dan ambil ‘direct link’ header korang dan letakkan code itu ke ‘Image From Computer’ , lepas tu tekan enter . ( Jangan ‘Save’ sebelum keluar gambar header ) .

  Ini bertujuan untuk kejelasan dan kualiti , kalau tidak header anda kan blur (kelabu)

Disini Para para headernya๐Ÿ™‚
maaf tak lawa :p

Size 820×350 . transparent . Siti Safiyyah .

Posted on February 4, 2011, in Peraduan. Bookmark the permalink. 14 Comments.

  1. >hebat ko farique… da smakin maju iklan pun jalan je…jap aku tlong klik

  2. >pandainya edit header.. header aku gambar katak je hahahahaa

  3. >terima kasih daun keladi yer AF..lain kali buatlah contest lagi..hehe๐Ÿ˜‰

  4. >@Kodet : iklan nuff ke ? keluar je tapi klik kosong je takde hasil . huhu . btw , thanks sbb click tau !๐Ÿ™‚

  5. >@Sayang Amirah : lor gambar kacak , nape tak letak penguin ? kidding . hihih

  6. >@Siti Safiyyah : wah happy ek . hihihi๐Ÿ˜› sama2๐Ÿ™‚

  7. >:)๐Ÿ™‚ :)terbaeekkk!!!!singgah dari mknace unlimited

  8. >@Mknace : harikato !!! terima kasih๐Ÿ™‚

  9. >naj2 header jugak,, huwaaa….banyak baguslarh…huhu๐Ÿ˜€

  10. >@Hayati Hamzah "erkk banner ?saya tak buat banner , buat header je ")

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: