>10 Perkara Paling Best Masa Sekolah Rendah

>     Salam kawan-kawan , tadi masa aku sedang blogwalking tiba-tiba aku dah terkena satu tag haiqal . Dia suruh aku buat entry mengenai kenangan kat sekolah dulu . Nak taknak , amik ati punya pasal , aku buat je la . so , mari kita check it out🙂

        

  Masa aku umur 7 tahun , aku dah dimasukkan ke sebuah sekolah , SK Jelutong kat pulau pinang . Memang best , layan je kan sambil pergi sekolah makan choki-choki sambil minum air sirap . Memang best la , kawan-kawan masa sekolah rendah dulu pun kebanyakan masih aku berhubung dan berkawan lagi🙂

  Read More tau :p


 Oke aku straight to the point la , kita terus ke segmen ni🙂

Bekas Cikgu Aku ni ..

 
  10 Perkara Paling Best Masa Sekolah Rendah

 1. Masa tu aku baru kenal nombor , masa tadika dulu taknak belajar . 5+5= 2 . Aku ingat lagi . hahaha🙂

 2. Kat dalam kelas aku , aku sorang je selalu habi kerja sekolah awal . Cikgu suruh salin nota panjang kat papan itam walau panjang mana aku la orang pertama siap .

 3. Tulisan aku sangat special dalam kelas aku , sampai cikgu pun tak boleh baca . kadang-kadang aku tulis macam aku dok garis je , sebab tu cepat je siap🙂

 4. Bergaduh dengan kawan aku , aku kena duku dah menangis da masa tu . tapi tunjuk gangster . hahaha , ehh sekarang ni mai la ! haha :p

 5. Panjat pagar sekolah semata-mata nak balik sekolah awal , korang tengok betapa degilnya aku . sekolah rendah pun dah pandai panjat2 pagar ni . ishh3 . janganlah diikutkan perangai aku ni .

 6. kenyit-kenyit mata kat awek dalam kelas . Haha , memang dasyat masa tu baru darjah 5 , dah gatai🙂

 7. First Time dapat hadiah sebab dapat no 4 dalam sekolah sebab menang teka jawapan ( puzzle ) . naik ke pentas dengan tangan terketar-ketar dan hidung yang kembang dan kempis akibat degupan jantung berdegup kencang🙂

 8. Pergi sekolah tak bawak duit , simpan bila nak makan pergi kantin sekolah dengan selamber amik air sirap diorang , carik isi ayam , nasik , ubi kentang , nugget diorang . hahaha . muka tak malu , syok betul pau orang🙂

 9. Sekolah buat kutipan derma , siapa yang terbanyak dapat hadiah . Banyak kad kutipan tu je petang tu aku pergi ke rumah orang . Dah berjaya pungut RM100 lebih da , last2 habis duit tu masuk dalam poket aku . Seronok time ni . hahaha , tapi tak seronok bila org dah tak percaya kita . huhu🙂 . jangan diikutkan pulak !!

 10. Aku ni seorang yang malas belajar , dalam kelas pun kuat kaco orang , kuat tido . Bila exam je aku la selalu last , 2nd last . Sampai cikgu pun letak aku ni memang paras budak takkan pandai . UPSR nak dekat , exam percubaan aku still teruk , tapi bila UPSR betul2 , dan bila aku dapat result , aku dah dapat 2A 3C ! . Alhamdulillah , tak dak lagi E dan D . Huhu .

  Ini lah perkara paling best masa aku kat sekolah rendah dulu . Latar belakang aku memang teruk kan . Tapi siapa sangka , teruk-teruklah boleh ke baik baik pulak🙂 Kalau boleh aku nak repeat balik zaman ni n aku tak nak kaco-kaco orang lagi dan aku nak belajar sungguh2🙂 huhuhu .

 Pape pon cerita ni semua tribute untuk :

 
SK Jelutong , Jelutong , Pulau Pinang🙂


  

Ok la kat sini aku tag MrKodet & Nabila 
 OK la sampai sini saja ye , Salam🙂
 Kalau boleh share-share la tentang diri korang lak😛
  

Posted on January 21, 2011, in Artikel Persendirian. Bookmark the permalink. 4 Comments.

  1. >klaw pikir-pikir cerita zaman sekolah x penah nak cukup korum klaw nak ditulis.. tp still rasa bangga bila dapat tulis semua =)http://saperakuepart3.blogspot.com/2011/01/school-memory-never-ever-fade.html

  2. >@saperakue : waa . memang gile la kan . teringat zaman2 dulu tu🙂 huhu . backlink tu japg saya singgah ye🙂

  3. >hehe…nakal ek dlu2? :Dp/s: mane chat box kamu..?

  4. >@PinkLuscious : nakal2 sikit je🙂 . chatbox sy di page , cari link kat sidebar .. sy letak besar2 tu🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: