>Band Modern Rock , Forensic !

>

 

 Salam kawan-kawan , jom kita mengenali band Modern Rock , Forensic ini !🙂


About Forensic Band ,

     Forensic adalah sebuah band modern rock dan ditubuhkan awal 2007 dan pada mulanya sebahagian anggota forensic pernah menubuhkan sebuah kumpulan bernama Masterpiece yg di anggotai 5 orang yg ditubuh pada era 2000 dan banyak pengalaman2 yg telah diperolehi di pertandingan band,battle.asia beat,band alert dan juga persembahan pesta dan karnival2 di malaysia… 
Read More Kawan🙂

    forensic lahirnya di antara bekas2 yg pernah menganggotai kumpulan kasturi dan muncul dgn sebuah album kompilasi Sehati Sejiwa di bawah Srd Villa Record dan juga FMC yg terdpt 2 buah single iaitu Hasrat di jiwa dan juga Bunga ros merah dan di dlm album itu terdapat artis seperti aishah,faris awanband,ryna hairina dan juga komposer adnan abu hassan bertindak selaku penerbit album serta juga pemilik srd villa record… 
      Kini forensic muncul dgn nafas baru utk industri muzik tanah air kita… terdapatnya dalam album single forensic iaitu 3 buah lagu Lover emotion, Kalimah cinta agung dan juga Maafkanku.. kesemuanya adalah lagu lirik ciptaan anggota kumpulan forensic sendiri… 
   Diantara lagu-lagu mereka yang top adalah :-
Khalimah Cinta Agung ,
Maafkan ku ,
Sehebat Dirimu ,
Lover Emotion  
Diantara Gambar mereka yang saya pinjam dari facebook mereka🙂
 
Bersama Guitarist First Step Band , Izkandar .
Diantara barang-barang mereka🙂
Kumpulan Forensic meneruskan aktiviti seni mereka dengan perancangan terbaru menerbitkan shortmovie berjudul Kalimah Cinta Agung. Movie ini akan menceritakan kisah sambungan dan olahan dari muzik video pertama mereka.   sama sama kita nantikan kemunculannya nanti. 
   Kenapa aku buatkan entry ni ? korang nak tahu ? sebab aku support band-band melayu macam diorang ni . Kenapa kita boleh support band Asing seperti :-
Kuburan – Indonesia
Metallica – Amerika
Iron Maiden – England
Megadeth – Amerika
Deep Purple – England
Helloween – Jerman
DragonForce – England
Dan sebagainya ..
Tapi mengapa kita tak boleh support band tanah air kita seperti :-
Metalasia
Metallian
Saxo
Wings
Bloodshed 
dan sebagainya .
 Juga mengapa kita tak boleh support band ini juga🙂 .
Ayuh kawan-kawan kita support band Forensic ini dan juga band First Step . Salam🙂

Posted on January 15, 2011, in Promosi. Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. >bro ada x lagu band forensic, gua nk test dgr

  2. >tunggu bro , nanti gua letakkan kat sini , lau ada k🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: