>Pencarian 10 Blog Tercantik Pilihan Blogger 2011

>     Salam kawan – kawan , hari ini aku join satu lagi aktiviti iaitu Pencarian 10 Blog Tercantik Pilihan blogger 2011 . Korang rasa aku layak tak ? Cantik ke blog aku ni ? terpulang kepada penilaian masing-masing:) . Aktiviti ini dianjurkan oleh bro Faisal Abdullah .

 Pencarian Blog Tercantik 2011

 Apakah syarat-syaratnya ? nak tahu ke kawan-kawan ? Disini aku copy sedikit terma dan syarat dia . Bro Faisal jangan marah ye , copy sikit .


KRITERIA BLOG TERCANTIK YANG DICARI:-

  1. Pastikan blog korang layak untuk menyertai aktiviti ini.
  2. Pastikan blog korang mempunyai design yang menarik,tertarik dan kau memang deboom.
  3. Pastikan susunan widget adalah menarik dan teratur.
  4. Pastikan mempunyai header yang tidak menyakitkan mata.(Jika mempunyai header)
  5. Pastikan blog korang tidak mempunyai ciri-ciri yang tercatat di entri ini:Apa Perkara Yang PALING Dibenci Ketika Blogwalking.

   Untuk Menghindari ‘Load Time Slow’ , diminta anda read more ye๐Ÿ™‚

    PERKARA YANG PERLU KORANG BUAT:-

    1. Buatkan satu entri mengenai aktiviti Pencarian 10 Blog Tercantik Pilihan Blogger 2011 untuk mempelawa rakan korang vote blog korang.
    2. Letakkan Link entri berkenaan di bahagian komen.
    3. Jadi Follower blog 2DayBlogger.Com(Korang takkan menyesal follow blog ini.I swear)
    4. Tag 3 orang kawan blogger anda(Jika korang rajin je lah =)).-Tiada paksaan..hehe

    SIAPA YANG AKAN JADI JURI DAN PILIH PEMENANG?
    -Korang yang akan jadi juri dan korang yang akan vote untuk menentukan 1o Blog Tercantik Pilihan Blogger 2011.

    BILA TARIKH TUTUP PENYERTAAN?
    -Tarikh tutup adalah pada 28/februari/2011

    BILA TARIKH UNTUK START MENGUNDI?
    Undian Pertama: 1/3/2011 โ€“ 8 /3/2011(Undian untuk semua peserta)
    Undian Kedua: 10/3/2011 โ€“ 17/3/2011(Undian untuk 20 terbaik)

    BILA TARIKH UMUM PEMENANG?
    -10 pemenang akan diumumkan pada 20/3/2011 pada jam 9  malam berdasarkan undian yang paling tinggi.(Undian pertama + undian kedua)

    HADIAH ISTIMEWA DARI 2DAYBLOGGER.COM
    -10 blogger yang menang akan terima ebook percuma bertajuk โ€œ15 736 VISITOR SEMINGGU BLOG 2DAYBLOGGER.COMโ€œ.

       Jadi apa yang korang tunggu-tunggu lagi ? taknak join ? rugi la sebab tak dapat saksikan berapa ramai yang sokong blog kita kerana aktiviti ni dikira melalui undian dari orang ramai ( Poll Vote ) . 


      Aku try contest ni sebab aku nak :-


    1. Ushar tengok sama ada ramai tak yang menyokong hasil aku .

    2. Aku teringin nak dapat E-book sebab aku tak pernah tau apa itu E-book . hehe

    3. Design Header blog aku adalah 100% buatan air tangan aku sendiri . Entah le cantik ke tak header blog aku ni ?


    4. Kumpul traffik dan reader kerana aku masih dibawah calon Newbie dimana aku ni blogger baru . Masih setahun jagung , setahun pon tak sampai lagi ..


    5. Cara join dia senang je๐Ÿ™‚ . 


      Korang , nanti kalau dah start , korang undi-undi lah aku ok๐Ÿ™‚ . hee , tak malu aku ni :p
    oke la , setakat ini saja entry penyertaan aku , harap-harap aku layak :p . Salam .
    Jom kita sama-sama join aktiviti ni di SINI .


      P/S : geng , jom buat duit . meh sini caranya :p kat SINI

    Posted on January 14, 2011, in Join Peraduan. Bookmark the permalink. 14 Comments.

    1. >Thank sebab sudi join aktiviti ini bro..=)

    2. >Sama2 bro :)rasa-rasanya gua layak ye bro :)thanks !

    3. >good luck bro….kuasa undi adalah muktamad…TheSharkox's latest Entry Aku suka baca Versus karya HLOVATE

    4. >ye bro ! :)ok bro!thanks 4 comment๐Ÿ˜›

    5. >Jai join jugak.. Cantik design blog ni..he3

    6. >dapat backlink dari bro la baru tahu aktiviti ni๐Ÿ™‚ . ohh thanks yea :p

    7. >slmt kenalan..same2 kita meriahkn aktvti ni.. =D

    8. >thanks yea coz support me !!๐Ÿ™‚

    9. >slmt berkenalan..sedang berjalan2 tengok blog2 yg masuk contest ni.nak masuk, tapi takde keyakinan,hihi.

    10. >@cik fara @ fanadz : Selamat berkenalan . hihi , takpe la cuba la dulu :p . buat2 ramai suda :p

    11. >Assalamualaikum…Saya ingin memaklumkan bahawa undian Pencarian 10 blog tercantik 2011 telah bermula sehingga 10 Mac 2011..untuk maklumat lanjut sila ke:-Undian 10 Blog Tercantik 2011 Kumpulan 2Promosi Buat Duit : Buat Duit RM400.12 Dari HeartBeat , Cepat Join HeartBeat Sekarang. Lupakan Buffered Earning Nuffnang!Salam Ukhwah Daripada Faisal Abdullah

    12. >Salam kunjungan. Blog ini menjadi pilihan EB untuk diundi atas sebab daya kretiviti pemilik menggunakan setiap ruang untuk menggantikan imej. penggunaan warna juga lembut dan sekata. cuma bunyi "tuit" itu yang merengsakan telinga.jemput baca kempen EB ini ( http://eastbullet.com/2011/03/marilah-mengundi-untuk-saya-calon-anda-no-60/ ) ..

    13. >camane nk like nye

    Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: