>Newcastle United 1 – 3 Manchester City

>

   

Salam kawan – kawan , seletah tamatnya aku menyaksikan perlawanan bolasepak diantara Malaysia Vs Indonesia di Rumah sabran ( member aku ) , aku pun duduk lepak kat luar sebab lama lagi game Manchester City ni . So aku wat keputusan balik rumah dan tengok dari alert fon je la . Tak elok dok rumah orang lama-lama🙂 .

 Action shot Newcastle1

Read More Kawan ,

  Kawan , Newcastle United kena belasah teruk dengan MCity ni . Pada minit pertama Gareth Barry dah jaringkan gol . steady la Barry !! . Lepas tu 5 minit seterusnya C.Tevez ( my idol ) buat gol pulak ! . Agaknya terbuka mata Pengurus Pasukan , Roberto Mancini . Sapa cakap C.Tevez tak kuat . Mancini ni pun satu suka rehatkan Tevez lama-lama , bila dia main pun Mancini akan tukarkan dengan pemain lain . Dia stress la , Lepas ni Tevez buat request Transfer tak bagi pula . Sayangilah Tevez, Mancini oii ..

 Tevez terbaik , jaringan keduanya dilakukan pada minit ke ’81 . Tapi sebelum itu gol saguhati dijaringkan oleh A.Carrol pada minit ke ’72 . A.Carrol adalah penjaring setia Newcastle United . Perlawanan tadi membuktikan R.Mancini mampu membuktikan kekuatannya untuk membawa Manchester City ke tangga top 3 . 


  Sekarang Manchester City berada ditangga ke-2 . Kita tunggu malam kejap lagi iaitu perlawanan Arsenal melawan Chelsea , Aku harap-harap game arsenal vs Chelsea ni kedua-duanya seri . Haha . Mesti sekarang penyokong arsenal ataupun chelsea tengah panas dengan aku sekarang ni . Manchester United berada di persada liga kerana MU menang 2-0 dengan Sunderland malam tadi . Ayam betul la . Tak pe la , apa-apa pun aku harap yang terbaik dari manchester City . Aku screenshot League Table liga EPL untuk korang k . Salam Akhir , Byebye🙂


Sebelum tu kat sini aku copy Match Detail sekali …


Match details

Sunday 26 December 2010, 3:00PM

Att: 51635
Barclays Premier League
Referee:
Chris Foy (Merseyside)

Teams

Newcastle United:
Krul, Coloccini, Joe Enrique, Simpson, Taylor, Nolan, Barton, Routledge (Ranger 61mins), Gutierrez, Tiote, Carroll.

Unused subs:
Harper, Williamson, Perch, Guthrie, Smith, Best
Bookings:
Nolan (25mins)

Manchester City:
Hart, Boateng, Kompany, Lescott, Kolarov, DeJong, Yaya Toure (Vieira 83mins), Barry, Silva (Johnson 70mins), Tevez (Balotelli 86mins), Milner.

Unused subs:
Given, Richards, Jo, Zabaleta
Bookings:
Silva (30mins), Lescott (65mins), Hart (77mins) Johnson (89mins), Balotelli (90mins)



 

Posted on December 27, 2010, in BolaSepak. Bookmark the permalink. 3 Comments.

  1. >Manchester city bakal jatuh 19 game da main . Team lain belom lagi kebanyakan baru 17 perlawanan je ..

  2. >memang benar.Tapi skrangnya sudah menjadi top3",

  3. >Benar sangat tu william ! . Manchester City sudah ada kehebatannya🙂 tabeek calekk ! :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: