>5 Sebab Kenapa Aku Tak Suka Broadband

5 Sebab Kenapa Aku Tak Suka Broadband
  Salam , blog post aku kali ni mengenai broadband . Korang sendiri tahu kelebihan broadband . Yang paling utama boleh dibawa ke merata tempat la kan . Tapi korang tahu tak , banyak risiko dan perkara yang aku benci mengenai broadband ni . 2 Jenis broadband yang aku pernah pakai iaitu dari Celcom dan dari Maxis .
  Aku hanya boleh respek broadband maxis tapi kalau broadband Celcom ni maaflah aku tak berminat oke .Broadband salah satunya teknologi terkini iaitu teknologi rangkaian internet mudah alih . Senang untuk kita berhubung melalui internet kemana saja .
Read More ye :p

 
  Broadband juga seperti barang-barang berharga yang lain . kalau broadband hilang , korang boleh tutup perkhidmatan dari kad sim tu , tapi modem tu macam mana ? dah rugi dah dari situ .
Oke la kawan-kawan , pasti korang tak sabar nak elok sebab apa aku tak suka broadband ni ek .
Oke , sekarang ni aku bermula :-
1. Mula-mula pakai laju , Lama-lama lembab .
  – Yang ni biasalah , semua broadband macam ni . Diorang kira pakai 2GB la , 5 GB , 32GB mengikut banyaknye duit dalam poket kita . Ini lah susahnya broadband . Nak duit lebih , perkhidmatan lebih .
2. Tinggal Tempat Tinggi2, Kejap Ada Line , Kejap tak ada.
 – Meluat betul , wakil diorang kata kat aku macam ni ‘ lu punya rumah dekat ini komtar ini menala ( menara ) dekat saja , boleh access ‘ . Access tok dia , baru syok-syok tengah tengok video kat youtube , pastu tengah buat artikel baru , tiba-tiba line tak da . So bila klik publish jadi error . ishhhhh !
3. Senang Hilang
 – Korang nak tanggung sakit hati lagi kalau broadband korang hilang . Banyak kerja pula tu . Kena pergi maxis center la ape la yang tu la ini la . Stress L
4. Senang Jatuh
 – Korang yang suka bawa broadband pergi merata tempat , bayangkan kalau broadband itu dah diluar kawalan korang dan jatuh , tak rosak takpe tapi kalau rosak ?
5. Hilang disebabkan Ahli Keluarga Korang
  – Korang baru nak syok update artikel baru yang korang siapkan pagi tadi . Sebelum korang pergi kerja korang akan publish tapi tengok – tengok lain pula yang lain . Kakak , abg , adik korang yang dah rampas dulu . aiyoooo ! Tapi yang ni boleh terima lagi la kan ..
 
  Haha , ini lah sebab nya aku tak suka pakai broadband ni . Aku pun tak tahu la kenapa tapi aku rasa perkara ni betul la . Aku memang tak suka broadband . InsyaAllah aku akan upgrade kan sistem rangkaian internet aku dengan menggunakan dari Streamyx yang kepalanya iaitu TM ( Telekom Malaysia ) .
  Tunggu duit masuk so jalan je la . huhu . INi je artikel aku mengenai broadband ni . Kalau korang ada info mengenai dan berkaitan broadband , boleh la sudi-sudi komen dibawah ni :p
Salam J

Posted on December 24, 2010, in Artikel Persendirian. Bookmark the permalink. 6 Comments.

  1. >betul tu..mula2 laju pastu lembap..haha

  2. >haha , saya tak leh tahan kalau warna broadband keluar kaler hijau ( EGDE , GPRS ) . so lembab ! hee

  3. >bencii!!! broband baru jer ilang! huh!

  4. >@Anonymous : huhuhu , pakai lah streamyx . hihi , dok umah je selamat :p

  5. >bb saye setakat ni cume penutup je hilang. lepas tu jumpe balik. tu pon dah macam cacaing kepanasan cari. ahah

  6. >@tipah saia dah buang terus broadband . huhu .. bagi kakak guna kat kolej ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: