>Perjalanan Hidup Hari ini .

>

  Diari bertarikh 4 April 2010  ; Salam , kepada semua yang sedang membaca subdiari ana ni . Hari ana bangun pukul 1.30 pagi 4 April 2010 . Badan ana kebas-kebas sangat dari kaki terus naik ke bahagian pusat hingga ke tangan . Ana sudah tidak berasa sedap hati . Lalu ana p0n tersedar dari tidur-tidur ana . Ana masih tidak sihat lagi , tapi untuk kerja ana juangkan juga . Nak cuba mcm mana , sudah semalam ana sudah tak datang . Kalau dua hari off confirm ana kena buang .

 Apabila ana terjaga , ana terus duduk di ruang tamu sambil menelan sebiji panadol ActivFast . Ana rasa , kalau sakit berpanjangan tapi tiada penawarnya pun susah jugak .Pastu ana tidak dapat tidur sampai pukul 10 pg . Sesudah itu ana terus bergegas ke tempat kerja ana , dan menyambung kerja ana mcm kebiasaan yang ana selalu lakukan . Hari ni ana rasa hari keamanaan sebab ketiadaan seseorang .

   Pukul 4 ptg ana start break time . Lalu ana dan abg nizam got to go linen room dan telah memesan makanan dari abe tadi . Kami makan beramai-ramai . ( fuhh , sedangkan makan dua je . HUHU ) . Ana rasa tak larat nak wat kerja la. jadi ana tunggu cukup2 masa ana . Tapi ana sudah terlebih pula . Aduhh , tak mengapalah . brutt sikit . Pukul 5 lebih ana terus runner buat kerja . Akhirnya ana cover PA sampai pukul 11 mlm . Ana kasi clear betul-betul kewajipan ana .

  Abe datang jemput ana , lalu dengan niat terus ke rumah abg wan . Pergi rumah abg wan , ana sudah sebat itu Mee Kuah . fuhh , bukan main sedap . Inilah nikmat dunia kan . Selepas itu ana terus menjemput diri ana untuk beredar . Sesampai dekat rumah . Apabila ana masuk ke bilik ana , Ana terus terlihat satu sinaran kuat memancar ke dasar mata dan hati sanubari ana . Tiba-tiba bagaikan blackout mata ana . Rupa-rupanya , ana sudah lena diulit Intan . MasyaAllah , ana berpenyakit pelik sejak akhir-akhir ini . Walau bagaimanapun , Tuhan Maha mengetahui . Mungkin ada nikmah dan rahmat disebalik semua ini .

Posted on April 4, 2010, in Artikel Persendirian. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: